Μπαρμπα Στρούμφ… αργούν οι επενδύσεις;

Η εικόνα είναι από το flickr του χρήστη aeinbu

Στη νότια Ισπανία υπάρχει ένα μικρό χωρίο, το Χουθκάρ (Juzcar). Τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το χωριό; Κάποτε είχε γίνει στόχος του Καντάφι για να το μετατρέψει σε θέρετρο, με ξενοδοχεία πολλών αστέρων, γήπεδα γκολφ και άλλα τέτοια τινά. Ο Καντάφι όμως μας άφησε χρόνους, αλλά στο χωριό αυτό πήγε η Sony για να γυρίσει μια ταινία με Στρουμφάκια. Τι το περίεργο έχει η ιστορία; Απλώς το γεγονός ότι όλο το χωρίο βάφτηκε μπλε. Κι όταν τελείωσαν τα γυρίσματα, και με το κατάλληλο μάρκετινγκ βέβαια, άρχισε να συρρέει κόσμος στο χωριό βγάζοντας το φωτογραφίες. Μέχρι και μπλε γάμους κάνουν εκεί για να μη μιλήσω για το μπλε νεκροταφείο! Όταν λοιπόν ο Δήμαρχος έθεσε το ζήτημα να επιστρέψουν τα σπίτια στην πρότερη χρωματική τους κατάσταση, οι κάτοικοι πήγαν να ψηφίσουν ντυμένοι στρουμφάκια! Καταλαβαίνετε το αποτέλεσμα. Αφού το χρήμα πέφτει βροχή, γιατί να μην το εκμεταλλευτούν οι άνθρωποι; Οι έξυπνοι άνθρωποι! Γιατί υπάρχουν και μερικοί άλλοι άνθρωποι, που λέει ο λόγος δηλαδή, που κόβουν ακόμα και τις συντάξεις από τους ανάπηρους, οι αθεόφοβοι! Μυαλό χρειάζεται Αντωνάκη, μυαλό. Και λίγη μπογιά ενδεχομένως…

Περισσότερα εδώ: [TheGlobalMail] [in.gr], ενώ άλλες εικόνες μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

  1. Αν θυμάμαι καλά και «εμείς» είχαμε βάψει το Γαλαξίδι διάφορα χρώματα για κάποια ταινία και έτσι έχει παραμείνει… 😉
    Οι αναρτήσεις σου έχουν μια ενδιαφέρουσα συνέχεια…από την κοκκινοσκουφίτσα στα στρουμφάκια!!!
    Η μαμ-μάγισσα θρέφει μεγάλη αντιπάθεια στα μπλε τερατάκια που ξανάγιναν πάλι της μόδας, από τότε που τα παιδιά της ήταν μικρά…και έχει αρχίζει να βγάζει γαλαζοπράσινα σπυράκια από την τωρινή πολιτική κατάσταση!
    Αφιλιά και καλή μας χρωματιστή συνέχεια! 🙂

    • Έπιασα όλα τα παραμύθια, πράγματι… Ίσως με τις παραβολές κάτι να κατανοήσουν οι υπεύθυνοι γιατί νομίζω πως δε ζουν στην πραγματικότητα, χα, χα, χα… 😉

      Γιατί καλή μου μαμ-μάγισσα αντιπαθείς τα στρουμφάκια; Εμένα μου άρεσαν, ειδικά εκείνο που έδινε τα δωράκια έκπληξη που έσκαγαν στα χέρια των φίλων του ήταν η μεγάλη μου συμπάθεια! Όχι, όχι, οι τρομοκράτες με τα πακέτα βόμβες δε μου αρέσουν, το ξεκαθαρίζω για να μην παρεξηγηθώ, είμαι και στη Λαμία που ψάχνουν τώρα τις γιάφκες 😉

      Καλή μας χρωματιστή συνέχεια λοιπόν και πολλά ΑΦιλιά καλή μαμ-μάγισσα 🙂

  2. Μου αρέσει η ιδεοληψία σου!
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ! Εννοώ ότι μου αρέσει ο τρόπος που «λαμβάνεις τις ιδέες» σου! Όπως λέμε «υδροληψία», «αμμοληψία» «αιμοληψία» (για αυτούς που ξυπνούν μετά τα μεσάνυχτα και διψούν) κλπ.
    Ας πάει ο σενιόρ Antonio, να κάνει ένα ταξίδι στο Χουθκάρ (υπέροχο όνομα) και ας μείνει εκεί για πάντα. Άλλωστε το Χουθκάρ (με τρελαίνει) το όνομα) έχει και το κομματικό του χρώμα. To γαλάζιο. Ας αφήσει λοιπόν ο Δον Antonio τα παιχνίδια ράγκμπι, καράτε και μποξ με τους αναπήρους γιατί θα τον λιανίσουν.
    Buen viaje para Juzcar compañero Antonio! (Καλό σου ταξίδι φίλε Αντώνη για το Χουθκάρ)!

    Buenas noches mi amigo Costas!

    Cristóbal el Africano

    • Hola mi querido amigo Cristóbal el Africano.

      Τι να κάνω ο ταλαίπωρος, αντλώ ιδέες από όπου μπορώ! Το τελευταίο χρονικό διάστημα η αλήθεια είναι πως έχω πολύ δουλειά με κάποια προγράμματα που φτιάχνω κι έχω χαθεί από την ειδησεογραφία. Το Χουθκάρ πάντως είναι εντυπωσιακό κι έξυπνο ως σύλληψη, σε αντίθεση με τις ιδέες του Χοσέ Antonio και της τριανδρίας που έπιασαν ένα ποίημα και το παπαγαλίζουν άκριτα. Όσο για το γαλάζιο χρώμα, αποδείχτηκε τελικά πιο πράσινο από το πράσινο!

      Buenas noches φίλε των δεινοσαύρων 🙂

    • GiP
    • 22 Αυγούστου 2012

    Κώστα, καλό το παράδειγμα, αλλά στην Ελλάδα δεν θα έπιανε. Ξέρεις τι θα έλεγαν αν όχι όλοι, η συντριπτική πλειοψηφία ;
    «Θα ξεφτυλισθώ εγώ και θα γίνω κλόουν για μερικά Ευρώ ;»
    Εδώ… το να είσαι γκαρσόνι παντού πλην Ελλάδος δεν είναι ντροπή. Δεν είναι το καλύτερο τους φυσικά αλλά δεν είναι ντροπή.
    Στην Ελλάδα και όσοι το κάνουν το φέρουν βαρέως.
    Γενικά δεν μας αρέσει να παρέχουμε υπηρεσίες.
    Ποια είναι η νοοτροπία αναφέρω, δεν την υποστηρίζω. Ίσως τώρα με την κρίση αλλάξει.

    • Αυτή η νοοτροπία είναι που μας έχει καταστρέψει εδώ! Ελπίζω με την κρίση κάτι να αλλάξει και να συνειδητοποιήσει ο Έλληνας ότι μπορεί να βγάλει κέρδος από εκεί που δε φαντάζεται!

      Καλό σου βράδυ.

  3. Οτιδήποτε θα μπορούσε ν’ αποτελέσει τουριστικό αξιοθέατο στην πατρίδα μας, Κώστα, κι αυτό είναι θαρρώ κοινό μυστικό.
    Λες κι έχουμε βαλθεί όμως να την κάνουμε διαρκώς «βούκινο» σ’ όλη την οικουμένη με τα καμώματα και τις ιδιοτροπίες μας.
    Τα πράγματα είναι δύσκολα κι αν δεν αλλάξουμε σύντομα (χτες) μυαλά, θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε. Τότε όχι μπλε δεν θα προφταίνουμε να τα βάψουμε, αλλά ούτε μαύρα…

    • Ευάγγελε έχεις απόλυτο δίκιο και θα συμφωνήσω μαζί σου απολύτως. Συνηθίζω να λέω και να πιστεύω ότι πρώτα φταίω εγώ και μετά οι άλλοι, το ίδιο θα πω κι εδώ. Πρώτα πρέπει να αλλάξω εγώ και μετά όσοι διαβάζουν αυτές τις γραμμές. Σπανίως φταίνε οι άλλοι γι’ αυτό που μας συμβαίνει, πρωτίστως είναι δική μας η ευθύνη. Μόνο με αυτό το σκεπτικό υπάρχει η περίπτωση να προχωρήσουμε προς τα μπροστά, αλλιώς δεν το βλέπω καλό το μέλλον μας.

      Την καλησπέρα μου.

  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε