Η οιωνοσκοπία και ο πυροσβεστήρας!

Η εικόνα είναι από το flickr του χρήστη AJ Batac

Η φύση έχει ένα κανόνα απαράβατο. Πάντα υπάρχουν δυο πλευρές, δυο όψεις σε κάθε έκφανση της ζωής, σε κάθε φαινόμενο και σε κάθε πράγμα. Συνήθως η φύση φροντίζει να κινείται κάπου στο μέσο για να υπάρχει ισορροπία. Ο άνθρωπος όμως φροντίζει συνήθως να πιάνει ένα άκρο και να το ακολουθεί. Στα της οικονομίας δε, είναι που δεν υπολογίζει τίποτα και κανέναν. Οικονομικά συμφέροντα από τη μια και άνθρωπος, ως άτομο, και κοινωνικό κράτος από την άλλη παλεύουν για την ισορροπία. Μετά τις εκλογές και εν όψει του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης, τι άραγε να μας επιφυλάσσει το αύριο ως πολίτες αυτής της χώρας;

Το να προβλέψει κανείς το μέλλον είναι δύσκολη υπόθεση για να μην πούμε αδύνατη. Καμιά φορά όμως μπορεί να παρατηρήσει τους οιωνούς και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

Λίγο πριν τις εκλογές γίναμε μάρτυρες σωρείας “νουθεσιών” από το εξωτερικό για να είμαστε προσεκτικοί και μυαλωμένοι όταν μπούμε στο παραβάν! Η γερμανική έκδοση των Financial Times ξεπέρασε κάθε όριο! “Αντισταθείτε στο δημαγωγό” έγραψε σε άπταιστα ελληνικά. Οι φήμες για δήθεν τηλεδιάσκεψη του Eurogroup το βράδυ της Κυριακής έδιναν κι έπαιρναν μέχρι τη στιγμή που διαφάνηκε πως κερδίζει η ΝΔ. Μετά η διάσκεψη ακυρώθηκε…

Οι πρώτες δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ μετά το νικηφόρο γι’ αυτή αποτέλεσμα ήταν πως θα τηρήσει την υπογραφή του. Και οι πολίτες επέστρεψαν τα μετρητά που είχαν σηκώσει, οι αγορές πήραν τα πάνω τους, τα χρηματιστήρια ανέβηκαν, οι τράπεζες ανέβηκαν, το ηθικό των υπευθύνων στο eurogroup ανέβηκε, ακόμα και η Μέρκελ ανέβηκε στο αεροπλάνο για να πάει στη σύσκεψη των G20! Την καθυστερήσαμε τη γυναίκα και ίσα που πρόλαβε… Ντροπή μας!

Εντωμεταξύ, η Κύπρος περίμενε το αποτέλεσμα των Ελληνικών εκλογών για να αποφασίσει αν θα μπει κι αυτή στο χορό της τρόικας! Τι να ευελπιστούσαν άραγε; (ρωτάει ο ανυποψίαστος ποιητής…)

Το ΠΑΣΟΚ θέλει να αλλάξει όνομα, σήμα, λάδια, μπουζί και τακάκια και μάλλον τη λυπητερή θα την πληρώσουμε εμείς! Σκέφτεται λέει ο Βενιζέλος να υπαχθεί το κόμμα στο καθεστώς του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα και να ρίξει ένα φέσι 130 εκατομμυρίων ευρώ στην Αγροτική Τράπεζα, δηλαδή στον Ελληνικό λαό πάλι! Άλλος τρώει και πίνει κι άλλος πληρώνει, ω υπέροχη Ελλάδα!

Τι κι αν λέγαμε πως κάτι πρέπει να αλλάξει, πως πρέπει να σταματήσει με κάποιο τρόπο η ύφεση και να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη αλλάζοντας τους όρους του μνημονίου… Από την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται! Και η κομισιόν μετά το εκλογικό αποτέλεσμα λέει πως μόνο μερικές λεπτομέρειες μπορούν να αλλάξουν… Πάλι καλά να λέμε. Θα φωνάξουμε τον κύριο Χρυσοχοΐδη να μας πει ποιες θα είναι αυτές οι λεπτομέρειες μιας κι έχει εντρυφήσει…

Ο οποίος κύριος Χρυσοχοΐδης μαζί με τον κύριο Λοβέρδο, οι επιτυχημένοι κατά κοινή ομολογία αυτοί υπουργοί, θέλουν να καθίσουν πάλι σε υπουργικές καρέκλες και να χαλαλίσουν την ηρεμία τους για χάρη της πατρίδας. Μόνο στα χέρια δεν πιάστηκαν…

Οι κακές οι γλώσσες λένε πως βγαίνοντας από τη σύσκεψη των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο κύριος Λοβέρδος απευθυνόμενος στον Μίμη Ανδρουλάκη είπε: “Μίμη αυτός ο πυροσβεστήρας είναι για να σβήσει τη φωτιά στο κτίριο και όχι στο δάσος”. Προφανώς ο κύριος Λοβέρδος θεωρεί εαυτόν το Πυροσβεστικό Σώμα και είναι στη διάθεση της χώρας…

Οι οιωνοί είναι καλοί! Στην ποδιά της εξουσίας σφάζονται λεβέντες αυτή την ώρα και όλοι είναι πρόθυμοι να σώσουν τη χώρα. Πάλι καλά, τι άλλο να ζητήσει κανείς από αυτό το υπέροχο σύμπαν που συνωμότησε εναντίον όλων για να πάει η χώρα μας μπροστά. Μια μόνο λεπτομέρεια ξέφυγε, ποιος θα μας σώσει από τους σωτήρες μας…

 1. Όπως έχω ξαναπεί, όποιος είπε πως το σύμπαν συνωμοτεί για να αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε ή για άλλο σύμπαν μιλάει ή έχει τρομερά κονέ.
  Εγώ αυτό που αναγνωρίζω είναι το θράσος. Την ίδια στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τον ύπνο τους προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις οι κύριοι αυτοί σφάζονται για το ποιοι τελικά θα έχουν μερίδιο στο τελικό ξεζούμισμα της χώρας.
  Η Χώρα καίγεται κυριολεκτικά και τους επόμενους δύο μήνες θα καεί ακόμα πιο πολύ. Και αντί να κοιτάξουν πως θα αγοράσουμε υδροφόρα αεροπλάνα, για να μην θρηνήσει άλλος κόσμος τις περιούσιες του σκέφτονται πτωχεύσεις κομμάτων. Όλο αυτό μου θυμίζει σκηνή από τους 300, εκεί που είσαι στο χείλος του γκρεμού σου δίνουν και μια κλωτσιά να φύγεις στο κενό. Μόνο που το «This is Sparta» θέλει και πατριωτισμό για να το πεις.
  Αναρωτιέμαι όμως έχει δικαίωμα στο εξής ο Έλληνας να μιλήσει; Τώρα που έσκυψε το κεφάλι και υπέκυψε σε ανύπαρκτες πιέσεις με ποια δικαιολογία θα διαμαρτυρηθεί; Ότι δεν ήξερε; Ότι δεν φαντάστηκε;
  Δεν ξέρω… Το μόνο που ξέρω είναι πως θα πρέπει να στραφούμε στον Θεό (σε όποιον θεό πιστεύει ο καθένας) και να προσευχηθούμε. Γιατί μόνο ένας Θεός θα μας σώσει από αυτούς.
  Πάντως ένα κατηγορώ στο ρίχνω Κώστα. Αν είχες βάλει υποψηφιότητα και σε βγάζαμε πρωθυπουργό τίποτα από όλα αυτά δεν θα ακούγονταν τώρα 😛
  Kαλημέρες 🙂

  • Μαρίνα, πράγματι τώρα δεν μπορούμε να παραπονούμαστε! Επιλέξαμε και η επιλογή είναι σεβαστή. Το διάλειμμα τέλος, τα κεφάλια μέσα…

   Έχω μια ένσταση λόγω ειδικότητας (δασολόγος) για τα αεροπλάνα που σβήνουν φωτιές, αν αυτό ήθελες να πεις με το «υδροφόρα αεροπλάνα». Ποτέ μα ποτέ, κανένα αεροπλάνο δεν έσβησε καμία φωτιά! Δεν είναι παράδοξο αυτό που λέω, είναι η αλήθεια. Μόνο ο άνθρωπος στη γη μπορεί να σβήσει τις φωτιές και μάλιστα τις περισσότερες φορές χωρίς νερό! Αν σου ακούγεται παράδοξο μπορούμε να το συζητήσουμε αν θες!

   Όπως πάτε, από βουλευτή με κάνατε πρωθυπουργό, θα πάρουν τα μυαλά μου αέρα… Και μετά, όταν θα κάθομαι στην πλουμιστή καρεκλίτσα μου θα σας ρίχνω μπινελίκια που θα με κατηγορείτε ότι δεν τα έκανα καλά τα πράγματα, χα, χα, χα… Αφήστε με εδώ που είμαι, δεν κάνω εγώ για μεγάλα αξιώματα! 🙂 🙂 🙂

   Την καλημέρα μου.

   • Ε χμ ουψ, έτσι νόμιζα πως τα λένε τα αεροπλάνα αυτά. Guilty :/
    Τέλος πάντων, για να το λες εσύ που είσαι πιο ειδικός κάτι θα ξέρεις. Αλλά και πάλι, ας μην πάρουμε αεροπλάνα, ας τα διαθέσουμε στην υγεία, στην παιδεία, στο ανθρώπινο δυναμικό, ή έστω ας βάλουμε βενζίνη στα πυροσβεστικά και αστυνομικά οχήματα. Να πεις ότι δεν θα ξέρουμε που να τα διαθέσουμε; …
    Όπως και να ‘χει οτιδήποτε βοηθήσει το γενικό καλό θα είναι μακράν καλύτερο από την πτώχευση του οποιουδήποτε κόμματος.

 2. Τελευταίε θα σε επιπλήξω για κάποια από τα γραφόμενά σου.
  Πρώτον, αποκαλείς κυρίους μόνο το Λοβέρδο και το Χρυσοχοίδη και όχι τους Βενιζέλο, Ανδρουλάκη και Μέρκελ! Γιατί τέτοια αντιμετώπιση; Ή τους προσφωνείς όλους κύριους/κυρίες ή κανέναν, εκτός κι αν μας δείχνεις κάποια προτίμηση για τους εν λόγω «κυρίους».
  Δεύτερον, αποκαλείς τους Λοβέρδο και Χρυσοχοίδη «επιτυχημένους κατά κοινή ομολογία υπουργούς». Είτε ξέχασες να βάλεις τη λέξη επιτυχημένος σε εισαγωγικά είτε όντως το πιστεύεις οτι αυτά τα δύο σούργελα είναι επιτυχημένοι.
  Στο θέμα τώρα….
  «Οιωνοσκοπώντας» (sic) τα γεγονότα (που περιγράφεις) που ακολούθησαν μετά τη γνωστοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος μπορεί κάποιος εύκολα να δει οτι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Τόσο απλά, ρεαλιστικά, κυνικά.

  • Πράγματι kalitere, έχεις δίκιο. Απλώς, τους Βενιζέλο και Μέρκελ τους νιώθω κοντά μου, δίπλα μου, σαν να υπάρχει μια οικειότητα μεταξύ μας και ξέχασα να προσθέσω το κύριος/κυρία αντίστοιχα! Ο Ανδρουλάκης είναι άλλη περίπτωση, για να σου πω την αλήθεια τον παρακολουθώ εδώ και χρόνια, διαβάζω πολλά από αυτά που γράφει και μου αρέσει γιατί έχει ξεχωριστό στυλ. Δικό του τελείως!

   Για τα εισαγωγικά όμως έχεις άδικο! Πράγματι πιστεύω πως είναι πετυχημένοι. Υπάρχει κάποιος που πιστεύει το αντίθετο; Άλλωστε, αν δεν ήταν επιτυχημένοι θα φρόντιζε το πολιτικό σύστημα να τους απομονώσει και να τους θέσει στο περιθώριο. Ή μήπως όχι ?!!!

   Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει; Ή μήπως αλλάξει προς το χειρότερο;

   Την καλημέρα μου.

  • GiP
  • 20 Ιουνίου 2012

  Επίτρεψε μου να κάνω μερικές επισημάνσεις. Όπως εισπράττω τις εξελίξεις.

  1) Θαύματα δεν μπορούσαν να γίνουν. Όποιος νόμιζε ότι την επομένη των εκλογών ώς δια μαγείας θα έβαζαν πολύ νερό στο κρασί τους ήταν
  πολύ αισιόδοξος.
  Κακώς υπήρχουν μη αναστρέψιμα δεδομένα. Δεν λέω «καλώς ή κακώς», το καταλαβαίνεις. Υπάρχουν όμως. Ο Τσαμπουκάς του Τσίπρα και η επιμονή του Κουβέλη επιτρέπουν να επαναδιαπραγματευθούμε τα δευτερευοντα. Μέχρι εκεί φτάνουμε. Τουλάχιστον να μη χαθεί και αυτό.

  2) Η σκληρή στάση του Τσίπρα και η επιμονή του Κουβέλη έφερε κάποια αποτελέσματα. Τους έσπρωξε να διαπραγματευθούν λίγο πιο απαιτητικά ότι γίνεται. Ξέρουν (Σαμαράς – Βενιζέλος) ότι αν δεν το κάνουν θα χρεωθούν μόνοι τους την καταιγίδα που έρχεται.

  3) Ότι θα πτωχεύσουμε είναι δεδομένο. Είτε μένοντας στο Ευρώ είτε φεύγοντας (το πιθανότερο). Και τώρα σε μία μορφή πτώχευσης είμαστε, το βλέπουμε γύρω μας. Μας ρήμαξαν.
  Η προσπάθεια γίνεται (από Έλληνες και ξένους) να πτωχεύσουμε «συντεταγμένα» όχι άτακτα. Καλό αυτό για εκείνους (θα χάσουν λιγότερα) καλό και για εμάς (θα διαλυθούμε και θα μας κοστίσει λιγότερο).

  4) Αρχίζει να διαφαίνεται και ένας άλλος παραγων : η διάλυση της Ευρωζώνης, όχι υποχρεωτικά από εμάς. Κακό, κάκιστο. Πολλοί νόμίζουν ότι αν διαλυθει θα πάψουμε να χρωστάμε της Μιχαλούς. Λάθος. Μεγάλη αυταπάτη. Ότι χρωστάμε π.χ. στη Γερμανία, θα το χρωστάμε είτε είμαστε παρεούλα στην Ευρωζώνη, είτε διαλυθεί το σύστημα. Θα το απαιτήσει. Όταν χρωστάς χρήματα στον γείτονα σου και στη γυναίκα του, δεν παύεις να τους χρωστάς επειδή παίρνουν διαζύγιο. Ίσως, εντελώς κυνικά, μπορείς να διαπραγματευθείς καλύτερα. Μόνο αυτό όμως.

  Άσε που με το που θα διαλυθεί η Ευρωζώνη θα αρχίσουν πάλι να φυσούν πάνω από την Ευρώπη «άνεμοι πολέμου».. Η φτώχεια, η ανάγκη απόκτησης πόρων (κυρίως πετρέλαιο) και ζωτικού χώρου, ο εκολαπτομενος υπερ-εθνικισμός και ο φασισμός, είναι κακοί σύμβουλοι. Πάντα έτσι γίνεται.

  5) Στα δικά μας πάλι. Η επιμονη του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να αναλάβει υπουργείο ίσως οφείλεται σε φιλοδοξίες που βλέπουν στην «μετα-ΠΑΣΟΚ» εποχή. Το ΠΑΣΟΚ, υπό πτώχευση κυριολεκτικά, όχι μόνο στα μάτια του κόσμου, διαλύεται. Βαράει κανόνι. Και ο Μιχαλάκης, ίσως παίρνει θέση στην κούρσα που θα ακολουθήσει, όταν πτωχεύσουμε συντεταγμένα ή ατάκτως, όταν ο Μπένυ αναγκαστικά τελειώσει. Κρίμα, υπήρξε καλός υπουργός.Δημόσιας Τάξης.

  Ο Λοβέρδος είναι άλλη περίπτωση. Τον έχουν από ότι λέγεται, ότι διαβάζω και ακούω λέω, ξένα συμφέροντα σε διατεταγμένη υπηρεσία να διαλύσει το ιατρικο-φαρμακευτικό σύστημα. Περιμένουν να κλείσουν Φαρμακεία, επιτίθεται με νέα μέτρα συνεχώς εναντίον τους. Και μόλις κλείσουν, τότε θα μπουκάρουν οι ξένες Εταιρείες. μεγάλες αλυσίδες Φαρμακείων, από έξω. Που θα πηγαίνουν στον έτοιμο να κλείσει Φαρμακοποιό ή στον νέο Φαρμακοποιό θα του δίνουν 500-700 Ευρω μισθό και θα του κρατούν ανοιχτό το Φαρμακείο (ή θα ανοίγουν νέο. Με δικιά τους ταμπέλα.
  Παρόμοια και με τους γιατρούς. Δήθεν κινείται υπέρ του λαού, μειώνοντας τιμές Φαρμακων (τσακίζοντας τα μικρά Φαρμακεία, και αφήνοντας με μικρές απώλειες τα μεγάλα) και χτυπώντας δήθεν το Ιατρικό κατεστημένο.
  Και σου εύχομαι να μη χρειαστεί ούτε ο εχθρός σου να μπει σε Νοσοκομείο. Τα διέλυσε όλα ο «όμορφος».
  Είναι πολλά τα λεφτά… Έχει δώσει υποσχέσεις… για αυτό θέλει την καρέκλα του.
  Και πάλι : έτσι λένε, αυτά έχω διαβάσει και έχω ακούσει από διάφορες πηγες. Ιατρο-φαρμακευτικές.αλλά όχι μόνο.

  Έτσι έχει η κατάσταση Κώστα. Για να δούμε τη συνέχεια…

  • Γιώργο, πρώτα απ’ όλα να τονίσω ότι οι σκέψεις που εξέφρασα στην ανάρτησή μου αφορούν το μέλλον το δικό μας, ως άνθρωποι και πολίτες της χώρας. Και για να μη θεωρηθεί πως ευλογώ τα γένια κανενός, θα έγραφα αντίστοιχα πράγματα αν κέρδισε ο Τσίπρας για τον απλούστατο λόγο που αναφέρεις κι εσύ στο Νο 1 με το οποίο συμφωνούμε απολύτως. Όπως και με το 2.

   Στο 3 έχω κάποιες επιφυλάξεις. Και θα το συνδέσω άμεσα με το 4. Αν η Ελλάδα πτωχεύσει, θα διαρραγεί και θα διαλυθεί και η ευρωζώνη. Έχω ήδη εκφράσει τις απόψεις μου εδώ όπου και συζητήσαμε αλλά κι εδώ. Προσωπικά πάντως πιστεύω ότι τύποις δεν πρόκειται να πτωχεύσει γιατί διακυβεύονται πολύ μεγάλα συμφέροντα. Ή για να το θέσω αλλιώς, θα χρεοκοπήσει όταν πια έχει στραγγίσει το πηγάδι και δεν υπάρχει στον πάτο τίποτα άλλο εκτός από λάσπη!

   Θα συμφωνήσουμε και με το 5 με μια μεγάλη όμως παρατήρηση – αποστασιοποίηση. Ο Λοβέρδος σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα. Δεν μπορώ να το αποδείξω αν συμβαίνει κάτι τέτοιο και ως εκ τούτου οι εικασίες που ενδεχομένως έχεις ακούσει με βρίσκουν παντελώς μα παντελώς αντίθετο και αδιάφορο! Ότι κι αν έχει κάνει κάποιος, ποτέ μα ποτέ δεν τον δικάζω και δεν τον καταδικάζω χωρίς απτές αποδείξεις και ούτε βεβαίως αναπαράγω ισχυρισμούς που δεν μπορώ να αποδείξω. Είναι μια τακτική την οποία καταδικάζω απερίφραστα και δεν πρόκειται ποτέ μου να την αποδεχτώ. Το λέω ειλικρινά και με όλο το θάρρος της φιλίας, ότι διαφωνώ πλήρως με τον ισχυρισμό αυτό, τον οποίο ίσως δεν έπρεπε να αναπαράγεις.

   Το θέμα των φαρμακείων και γενικότερα της εξαθλίωσης του συστήματος υγείας που όλοι βιώνουμε στο πετσί μας είναι άλλο θέμα. Εκεί συμφωνούμε. Πράγματι τα πράγματα δεν πάνε καλά και φοβάμαι ότι στο μέλλον θα γίνουν ακόμα χειρότερα. Παρακαλάω να μην αρρωστήσω εγώ ή κάποιο μέλος της οικογένειάς μου γιατί με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση πρέπει να ξεπουληθούμε κυριολεκτικώς…

   Οψόμεθα λοιπόν…

  • GiP
  • 20 Ιουνίου 2012

  Κώστα,

  Πως διαμορφώνει κανείς μια γνώμη ; Διαβάζει μπλογκ που θεωρεί όσο το δυνατόν αξιόπιστα και όχι λαϊκίστικα ή φανατισμένα υπερ το δέον. Έχει συγγενείς, γυναίκα, παιδιά, έχει φίλους μιας ζωής που συζητά μαζί τους, ΑΝ θεωρεί αξιόλογη και αξιόπιστη τη γνώμη τους. Αν τους συγκαταλέγει στους ανθρώπους που τους ξέρει και τους εμπιστεύεται. Αν πιστευει και κάποιο δημοσιογράφο, αν συντονίζεται μαζί του, τον διαβάζει στο μπλογκ ή σε εφημερίδα, τον ακούει στο Κανάλι που δουλεύει.
  Όλα αυτά κάνουν μία συνισταμένη, και μαζι με τις δικές του σκέψεις, διαμορφώνουν τη γνώμη του. Αν όλα αυτά λίγο πολύ δείχνουν προς μία κατεύθυνση και δεν είναι αντιφατικά, τότε η γνώμη του είναι ισχυρή. Αλλιώς λέει κάτι με επιφύλαξη.

  Για τον Λοβέρδο έχω ακούσει πολλά.Είναι ο αγαπημένος του γυναικείου φύλου. Ανεξαρτητως αν είναι μνημονιακές ή όχι οι γυναίκες τον φαντασιώνονται, ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ !! , Μιλώ για πολλές, όχι για όλες, ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ ΑΥΤΟ.
  Έχω μιλήσει με γυναικες που πολιτικά θα τον ήθελαν νεκρό. Αλλα θα τον ήθελαν και στο κρεβάτι τους !! Είναι «άντρας», τραβά, και από αυτής της πλευράς…. σωστός !! χαχαχα (και μεγάλος «μπήχτης» παρεπιπτόντως, θα τα ξέρεις).

  Εμένα και σένα δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρουν αυτές οι επιδόσεις του και η δημοτικότητα του. Όταν όμως οι γυναίκες τον ψηφίζουν μονοκούκι, η δημοτικότητα του μας επηρεάζει. Πρώτος στη Β! Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές, η συντριπτική πλειοψηφία που τον ψήφισε γυναίκες ! Αρα επηρεάζει και εμάς,

  Πως το λέει η παροιμία… «άλλος πηδά και άλλος πληρώνει ;» Έτσι και εδώ… εκείνες τον ψηφίζουν, αλλά ΚΑΙ εμείς οι άνδρες το πληρώνουμε.

  Αυτά που έγραψα, ξεκαθάρισα ότι βασίζονται στην βάση πληροφοριών μου, όπως την όρισα προηγουμένως. Μπορούσα να μη το πω, το είπα. Δεν τον ξέρω. Τον κρίνω με κάποια κριτήρια. Όπως και τους υπόλοιπους, πράσινους, κόκκινους μπλε. Κάπως σχηματίζεις μια γνώμη και τη λες. Εγώ όρισα πως την διαμορφώνω (δεν πρωτοτυπώ εδώ) και ξεκαθάρισα ότι δεν βασίζομαι σε προσωπικές μαρτυρίες ούτε έχω έχω προσωπική γνώμη. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχω διαμορφώσει γνώμη. Μπορεί. λες εσύ να είναι λάθος. Θεωρώ ότι φέρομαι έντιμα.

  Θα σε συμβούλευα να μιλήσεις με κάποιο γιατρό ή με κάποιο Φαρμακοποιό. Όχι από τους «μεγάλους» κάθε κλάδου. Μεταξύ άλλων, μάχεται ΚΑΙ το Ιατρο-Φαρμακευτικ’ο κατεστημένο και εκεί καλά κάνει. Αυτοί μπορεί να μη χάνουν πολλά, όμως τους ξεβολεύει, φυσικό να τον «στολίζουν».

  Μίλα όμως με τον γιατρουδάκο, μίλα με τον μικρό, συνοικιακό Φαρμακοποιό, αυτόν που κρατά με τα δόντια το Φαρμακείο του να μη κλείσει. Και με δεύτερο γιατρό, και με δεύτερο Φαρμακοποιό, σε άλλη γειτονιά. Και σε τρίτη αν θες. Τότε θα δεις τι έχει κάνει ο Λοβέρδος…
  Δες τι έχει γραφτεί, χρόνια πριν, μέχρι και πιά Ισραηλήτικη εταιρεία εκπροσωπεί έχουν πει σε μπλογκ και σε εφημερίδες ! Επαναλαμβάνω πριν 1,5-2 χρόνια περίπου.

  Αυτά ακούω, αυτά διαβάζω, αυτά λέω. Τονίζοντας επαναλαμβάνω ότι είναι λόγια και δεν έχω προσωπική αντίληψη. Αλλα σε πόσα από αυτά που στολίζουμε τους πολιτικούς έχουμε προσωπική αντίληψη ? Ναι, υπάρχει άγνοια, φήμες που μετατρέπονται συχνά σε «δεδομένα», λαϊκισμός. Τα ξέρω. Όσο μπορώ τα φιλτράρω. Αυτό που μένει γράφω. Με επιφύλαξη που την διατυπώνω ευθαρσώς.

  Χαίρομαι που συμφωνούμε στα υπόλοιπα.

  .

  • Γιώργο, το σκεπτικό σου είναι λίγο πολύ σκεπτικό όλων μας. Όλοι με τα ίδια κριτήρια κινούμαστε και σκεφτόμαστε. Έχω κι εγώ ακούσει πολλά πράγματα για πολλούς πολιτικούς και μη. Όμως έχει συμβεί και το εξής με την περίπτωσή μου: Έχει τύχει να ακούσω πράγματα που αφορούσαν εμένα τον ίδιο ενώ ήταν ανυπόστατα ψεύδη. Κι επειδή είναι πολύ άσχημο, μα πάρα πολύ άσχημο πράγμα να κατηγορείσαι για κάτι το οποίο είναι ψευδές, εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να πω κάτι αν δεν είμαι 100% σίγουρος ότι είναι αποδεδειγμένο κι ευσταθεί. Ούτε για τον χειρότερο εγκληματία.

   Στο σκεπτικό σου το υπόλοιπο, όπως είπα και πριν, θα συμφωνήσω. Πράγματι η υγεία δεν πηγαίνει καλά στη χώρα μας. Ας ελπίσουμε μόνο να μη χρειαστεί να νοσηλευτούμε πουθενά γιατί είτε θα πεθάνουμε λόγω έλλειψης αναλωσίμων είτε θα πρέπει να πουλήσουμε ότι έχουμε για… τις γάζες και τους ορούς!

   Καλό σου απόγευμα.

 3. Σε 8 μήνες το πολύ…λένε οι Οικονομολόγοι. Σε 8!
  Φιλιά στο επανιδείν.

  • Προλαβαίνουμε να κάνουμε τα μπάνια μας πρώτα δηλαδή, άσε που θα πάρουμε και δώρο Χριστουγέννων! Τι άλλο να ζητήσει κανείς από τους ευλογημένους τους πολιτικούς μας, χα, χα, χα… 🙂

   Πλάκα πλάκα, ο χρόνος έχει ήδη αρχίσει να μετράει ή περιμένουμε να ορκιστεί κυβέρνηση πρώτα;

   Να περάσεις καλά!

 4. Εμείς τους επιλέξαμε τους «σωτήρες» μας…
  Πιστεύω πως μόνος του ο καθένας θα σωθεί.
  Όσον αφορά τους Γερμανούς, τους λυπάμαι. Αφού ήθελαν τόσο πολύ να μας σώσουν βρε… Πάντως με αφορμή αυτό, το πρώτο που πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος (ή ένας) λαός είναι όταν ο άλλος έχει πέσει να τον σέβεται, να μην τον πατάει. Έχουνε τέτοιο μίσος, που σου προκαλούν μόνο λύπηση. Η φυλλάδα αυτή εκφράζει το χειρότερο τύπο Γερμανού, όπως αυτό το δημοσίευμα που διάβασα λίγο πριν: http://urlmin.com/d28 Απίστευτες ανοησίες. Τέτοια πίκρα από μια τόσο «πλούσια χώρα, απορώ…

  • Διάβασα το άρθρο και ξέρεις τι έχω να πω; Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται! Όταν αυτοί φέρουν στον κόσμο αυτό κάτι άλλο εκτός από σίδερο και καταστροφή τότε ας μιλήσουν για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της. Ας τους να λένε, είναι τόσο μικροί που η φωνή τους φτάνει μέχρι τον αστράγαλό μας…

   Καλό σου βράδυ αγαπητή RoadArtist.

 5. καλησπερα, τι όμορφη έκπληξη!!! ευχαριστώ πολύ για την καλή διαθεση να λαβετε μερος στον διαγωνισμο μου και για την συμμετοχη
  ειναι πολυ ομορφες οι φωτος μου αρεσαν και οι 3 , τις αναρτησα ηδη

  καλη επιτυχια σας ευχομαι στο διαγωνισμο μου

  καλο βραδυ

  • Να είσαι καλά!

   Μήπως να καταργούσαμε τον πληθυντικό;

   Καλό σου βράδυ 🙂

 6. Καλησπέρα Κώστα μου, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το εκλογικό αποτέλεσμα… ίσως ζούσα σε μια ουτοπία , (τι να πω;) που πίστευα ότι κάτι θα άλλαζε.
  Έβλεπα όλο αυτόν το θυμό και την απογοήτευση που είχαμε και που βγάζαμε ακόμα και μεταξύ μας, για τις περικοπές στους μισθούς, για τα χαράτσια, τους φόρους, τις μίζες κτλ και έλεγα ότι έχουμε καταλάβει και δεν θα επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Φευ …φρούδες ελπίδες.
  Και τώρα; Τι γίνεται τώρα; Αυτοί που μας έριξαν στον γκρεμό θα μας βγάλουν ; Μόνο σε εμένα φαίνεται αστεία αυτή η ιδέα;

  http://imageshack.us/photo/my-images/85/42847642223837113226716.jpg/

  • Μελίτα, όλοι λίγο πολύ πιστεύαμε ότι κάτι θα άλλαζε. Εκείνο που δεν είχαμε μάλλον υπολογίσει καλά είναι ποιος θα ήταν εκείνος που θα έκανε τις αλλαγές! Γιατί καλά τα λέμε στα λόγια, στις πράξεις τι θα γινόταν είναι το ζήτημα…

   Όπως και να έχει, τα πράγματα είναι έτσι όπως είναι, έχουμε τον Αντωνάκη πρωθυπουργό κι ότι βρέξει ας κατεβάσει!!! Μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσουμε τις προσευχές;

   Ωραία η γελοιογραφία!

   Την καλημέρα μου.

 7. Μια που συζητήθηκε το θέμα των φαρμακείων, ακούστε τι περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην Ελλάδα:
  Τελειώνουν σήμερα το πρωί δύο φίλοι τη φαρμακευτική σχολή. Ο ένας που έχει πατέρα φαρμακοποιό παίρνει την άδεια του πατέρα του, ο άλλος πρέπει να πληρώσει 300.000 ευρώ (εννοείται μαύρα) για να πάρει άδεια φαρμακείου οπότε αναγκάζεται να γίνει ιατρικός επισκέπτης ή πιτσαδόρος ή υπάλληλος στο φαρμακείο του μπαμπά του φίλου του! Μετά φταίει η Τρόικα που μας φέρεται σαν υποτελείς;

  • Θωμά, τα ξέρω αυτά που συμβαίνουν και είναι απαράδεκτα. Τα επαγγέλματα πρέπει να ανοίξουν όλα, αλλά με σωστή μεθοδολογία γιατί στην Ελλάδα έχουμε την τάση να υπερβάλλουμε! Νομίζω πως η χώρα μας έχει τα περισσότερα φαρμακεία ανά κάτοικο όπως και τους περισσότερους γιατρούς, αναλογικά με άλλες Ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες.

 8. «….ποιος θα μας σώσει από τους σωτήρες μας…» αναρωτιέσαι!
  Λυπούμαι να σημειώσω ότι εγώ ίσως και λόγω πρεσβυωπίας και αστιγματισμού δεν διακρίνω πουθενά σωτήρες. Αντίθετα μάλιστα αν επικρατήσουν οι πληροφορίες που θέλουν για την ηγεσία του οικονομικού επιτελείου της Νέας Διοίκησης της χώρας ανθρώπους που ήσαν στενοί συνεργάτες του κυρίου Σημίτη, βλέπω εκσυγχρονιστές! Χρηματιστήρια! κλπ!
  Μέγας Μάγιστρος της Οικονομίας θα χρισθεί ο ήδη Μέγας Ειδήμων των τραπεζών. Άραγε αυτός ο άνθρωπος ποίων τα συμφέροντα θα κληθεί να προστατεύσει πρωτίστως;
  Προηγουμένως αναφέρθηκα σε Νέα Διοίκηση και όχι κυβέρνηση, αλλά έχω την εντύπωση ότι κυβερνήσεις έχουν οι ανεξάρτητες χώρες που ψηφίζουν χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις και βάναυσες πιέσεις τις κυβερνήσεις των. Μήπως ξεχάσαμε την και ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας δυο μέρες προ των εκλογών που ανέλυε με γλαφυρότατο τρόπο τις επιπτώσεις από την επιστροφή στην Δραχμή. Άραγε ο ίδιος ο νέος μας Υπουργός Οικονομικών ο κύριος Ράπανος είχε γράψει το κείμενο ή έκανε τις διορθώσεις;
  Παρακαλώ δώσε μου Τελευταίε μια απάντηση σε μια αφελέστατη ερώτηση μου: Τι σημαίνει FLICKR; Μη γελάσεις γιατί θα φωνάξω τον Λοβέρδο και …..χα χα χα

  • Αγαπητέ Χριστόφορε, πριν μερικές ώρες σε μια συζήτηση με φίλους είχα ακριβώς τους ίδιους προβληματισμούς με εσένα! Μάλιστα το λεξιλόγιο που χρησιμοποίησα ήταν παρόμοιο(!) τόσο που θα νόμιζε κανείς ότι έκλεψα τις σκέψεις και το σχόλιό σου!

   Θα συμφωνήσουμε απολύτως. Δυστυχώς και η δική μου άποψη είναι ότι ισορροπία ανάμεσα σε οικονομικά συμφέροντα και συμφέροντα του λαού δεν θα υπάρξει. Σίγουρα, τα κέντρα εξουσίας πρέπει να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους, σύμφωνα με το σκεπτικό της προστασίας και της αύξησης των κεφαλαίων τους, αλλά αν ο πληθυσμός της χώρας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας νομίζω ότι στο τέλος θα πέσει μια γερή κανονιά και θα τιναχτούν όλα στον αέρα! Το κοινωνικό κράτος και η ανάπτυξη πρέπει να επανέλθουν το ταχύτερο δυνατό αλλιώς ούτε αποπληρωμή χρεών βλέπω να γίνεται ούτε κοινωνική συνοχή θα υπάρξει.

   Το flickr είναι μια υπηρεσία της Yahoo που σου επιτρέπει να ανεβάζεις φωτογραφίες, να τις μοιράζεις αλλά και να βλέπεις φωτογραφίες άλλων χρηστών. Κάποιες δικές μου, αν και ερασιτεχνικές, στο flickr θα βρεις εδώ. Ελπίζω να βοήθησα. 🙂

 9. Καλησπέρα Τελευταίε..σε βρήκα από την Drama Queen και μπήκα στο blog σου γιατί μου κίνησε την περιέργεια το name σου. Για την ακρίβεια έχω μέρες που σε βρήκα αλλά μόλις τώρα βρήκα χρόνο για να σου το πω! Μου άρεσε πολύ το blog σου και ακόμα περισσότερο αυτή η ανάρτηση σου, συμφωνώ απόοολυτα με όσα είπες…

  • Antriana, το «Τελευταίος» είναι όντως περίεργο… 😉

   Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Η αλήθεια είναι πως έχω περάσει κι εγώ από το ιστολόγιό σου, αλλά δεν έχω αφήσει σχόλιο ακόμα. Από εδώ και στο εξής όμως νομίζω πως θα τα λέμε συχνά!

   Καλό σου βράδυ.

 10. Εξαιρετικό κείμενο. Δεν έχω να προσθέσω κάτι. Ας το βλέπουν μόνο όσοι είχαν αυταπάτες ότι η κυβέρνηση θα πάψει να μνημονιακή…

  • Δήμο είδα τη νέα κυβέρνηση… Νομίζω ότι είναι αλλοπρόσαλλη και θνησιγενής. Δε βλέπω να είναι μακράς πνοής που θέλει ο Σαμαράς. Ίσως βέβαια αυτό να είναι καλό, μήπως έχουμε σύντομα αλλαγή σκηνικού.

   Καλό απόγευμα… κι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! (Σίγουρα δε σε έχει επηρεάσει η ζέστη τώρα τελευταία?!!, χα, χα, χα…)

 11. Διαβάζοντας τους εύστοχα τοποθετημένους οιωνούς σου έφαγα φλασιά που λέμε και μου πέρασε από το μυαλό η λέξη coralito. Είναι μία φάση του εγκεφάλου πέραν της συνειδητότητας. Και νομίζω πως εσύ ήσουν το ερέθισμα να το θυμηθώ αυτό. ΜΙα λέξη ευρέως διαδεδομένη στην Αργεντινή του 2001. Όταν όλοι είχαν βγει στους δρόμους πίστευαν πως είχαν φτάσει πλέον σε αυτό το ανώτερο στάδιο συνείδησης. ΔΙαβάζοντας λοιπόν τέτοιες αναρτήσεις, συζητώντας για το τι δεν άλλαξε και για το τι δεν θα αλλάξει, μόνο έτσι θα διατηρήσουμε την σκέψη μας καθαρή και θα παλεύουμε γι’αυτό το αναθεματισμένο coralito. Να ξέρουμε ανα πάσα στιγμή που δεν χαριζόμαστε τελικά σε κανέναν και πως γνωρίζουμε από τώρα την αλήθεια μιας τέτοιας κυβέρνησης συνεργασίας..

  Σε καλημερίζω!

  • Αν γίνει κάτι σε corralito στην Ελλάδα μαύρο φίδι που τους έφαγε τους Ευρωπαίους και τη Μέρκελ! Θα ξεσηκωθούν οι θειές και τα μπαρμπάδια και θα τα κάνουν όλα ρημαδιό, χα, χα, χα…

   Koufetarie, δυστυχώς η νέα κυβέρνηση, με ελάχιστες εξαιρέσεις, νομίζω ότι αποτελείται από ανθρώπους που δεν έχουν να δώσουν κάτι. Οπότε δεν το βλέπω να πάμε καλά… Επιπροσθέτως, έχω και μια απορία: Γιατί τόση φαλλοκρατία στην Κυβέρνηση; Δεν υπάρχουν γυναίκες ικανές; Μόνο 2 στους 39;

   Την καλημέρα μου.

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: