Ο Άγγελος.

Απουσίασα μερικές μέρες από το ιστολόγιο μου λόγω υποχρεώσεων. Από τα δικά σας όμως πέρασα, σε άλλα άφησα σχόλια σε άλλα όχι, έλλειψη χρόνου γαρ! Συγχωράτε με, η καθημερινότητα μερικές φορές δεν αφήνει περιθώρια…

Σήμερα θα σας κουράσω, σας έχω μια μικρή ιστορία, αλληγορική, που παίζει με τον ανθρώπινο χαρακτήρα. Όποιος επιλέξει να τη διαβάσει ας γνωρίζει από πριν ότι είναι είκοσι μια σελίδες, οπότε θα χρειαστεί λίγο χρόνο! Θα τη βρείτε είτε εδώ στο ιστολόγιό μου στο κομμάτι με τις «Μικρές Ιστορίες» είτε εδώ σε μορφή pdf που είναι πιο καλά μορφοποιημένο, μιας και τα περιθώρια μορφοποίησης του κειμένου στη WordPress είναι περιορισμένα. Προσωπικά μου αρέσει το κείμενο που διαβάζω να είναι οπτικά όμορφο και τακτοποιημένο…

Κλείνοντας, θα ήθελα απλώς να αναφέρω ότι την έμπνευση για τον «Άγγελο» τη βρήκα στο ιστολόγιο του koyfetariou και στη σειρά των αναρτήσεών του με τίτλο «Επέκεινα» (Μέρος πρώτο, δεύτερο και τρίτο).

Καλή ανάγνωση και μην ξεχνάτε να βγαίνετε τώρα από το σπίτι, η άνοιξη ήρθε κι άρχισε να γεμίζει ο τόπος χρώματα κι αρώματα.

Advertisements
 1. Αφήνω μια καλημέρα και σπεύδω να δω το pdf…

  • Καλημέρα και σε εσένα Δήμο 🙂

 2. Υπέροχη Φωτογραφία! Καλημέρα.
  (κι εγώ τρλέχω. Δεν ξέρω για 21 σελίδες… τώρα τουλάχιστον…)

  • Δημήτρη καλημέρα.
   Η φωτογραφία δεν είναι δικιά μου αλλά από το internet! Είναι πραγματικά πολύ όμορφη… 🙂

   Τα χαιρετίσματά μου στη Μαργαρίτα.

 3. Καλημέρα Τελευταίε μου!
  Τι φωτογραφία!!!

  ΄Αγγελος λοιπόν…21 σελίδων! Θα τον τιμήσουμε… 🙂

  • Καλημέρα καλή μου Κάρυ.

   Η φωτογραφία, όπως είπα και στο Δημήτρη, πιο πάνω δεν είναι δική μου… Πολύ θα το ήθελα όμως 🙂

   Αν τιμήσεις τον Άγγελο θα περιμένω τα σχόλιά σου!

 4. Τελευταίε σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ για την αναφορά σου. Πραγματικά! Σου μιλάω ειλικρινά περίμενα πως και πως αυτή την ανάρτηση απ’ όταν μου είπες ότι ετοιμάζεις κάτι. Το σαββατοκύριακο που έρχεται, αν και φορτωμένο, θα το πατήσω κάτω μέχρι να το διαβάσω. Αυτό ήταν το πρώτο μου σχόλιο. Έρχεται κι άλλο!

  Καλό σου απόγευμα!

  • koufetarie, εγώ σ’ ευχαριστώ για την έμπνευση!

   Καλό απόγευμα 🙂

  • Αγγελική
  • 29 Μαρτίου 2012

  Καλησπέρα τελευταίε μου.
  Αγγελος ε! θα κάνω ένα πέρασμα να το εκτιμήσω .
  Αλλά φεύγοντας θα πάρω αυτή την γαλήνια φωτογραφία, λάτρης γαρ των εικόνων..
  Καλό βράδυ!

  • Αγγελική μαζί με τη φωτογραφία σου στέλνω και τις ευχές μου για ένα ήρεμο βράδυ!

 5. Από τη μια μας δίνεις ανάγνωση σελίδων και από την άλλη μας προτρέπεις να βγούμε έξω από το σπίτι. Τελευταίε μου τώρα πια δεν μαζεύομαι, είναι τόσο όμορφα εκεί έξω!!!
  Καλή μέρα να έχετε.

  • Θαλασσένια, βγες έξω και μην ασχολείσαι με τίποτα άλλο! Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα αυτή την εποχή 🙂

   Την καλημέρα μου.

 6. Kαλημέρα….Πολύ τροφή για συζήτηση και επέλεξες ένα δύσκολο θέμα που με μαεστρία κατόρθωσες να δώσεις και απαντήσεις και ερωτήσεις, κάνοντάς το πολύ ενδιαφέρον!
  Μέσα μας λοιπόν το καλό και το κακό….Συμφωνώ! Είναι θέμα συνείδησης….που όμως,προσαρμόζεται ανάλογα με την εποχή που ζούμε. Άρα το καλό και το κακό έχουν περίγραμμα τόσο εύκαμπτο!!!!!!!!! Πώς θα ταν ο κόσμος χωρίς το κακό;;; Αναρωτιέμαι….και λέω ξεκάθαρα ότι θα ήταν καλύτερος. Ξέρεις τελευταίε μου….στη ζυγαριά όταν μπαίνει η ελευθερία επιλογής στη μια και η απουσία πόνου, αδικίας, κλπ, νομίζω ότι επιλέγω την απουσία του κακού. Γιατί ναι μεν έχω επιλογή για το αν θα διαπράξω το καλό και το κακό, αλλά τι επιλογή έχω αν θα το υποστώ;;;;
  Πώς θα ήταν ο κόσμος αν απουσίαζε το κακό;;; Δεν το ξέρω….είναι σαν να με ρωτάς πώς θα ταν αν είχαμε όλο ήλιο ή νύχτα….Αν ήξερα την ύπαρξη μόνο της ημέρας ή της νύχτας τι θα με πείραζε;;;;;;;;;;;;;
  Καλή σου μέρα! Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις!

  • Άννα, πρώτα απ’ όλα έχεις την καλημέρα μου.

   Ο Άγγελος θέτει μερικά ερωτήματα για τα οποία ο καθένας μας μπορεί να δώσει όποια απάντηση επιθυμεί. Σίγουρα το καλό και το κακό έχουν περίγραμμα εύκαμπτο, όπως πολύ εύστοχα αναφέρεις, γι’ αυτό όμως και δεν μπορούμε σχεδόν ποτέ να απορρίψουμε κανένα από τα δύο. Αυτό που σήμερα είναι κακό αύριο μπορεί να είναι καλό σύμφωνα με το σκεπτικό σου, οπότε, πως είναι δυνατόν να εξαφανίσουμε το κακό; Δεν κινδυνεύει να εξαφανιστεί, έστω δυνητικά και χάριν της κουβέντας που κάνουμε, και το καλό στο μέλλον; Άλλωστε, το καλό και το κακό δεν είναι το ίδιο πράγμα για όλους.

   Αν απουσίαζε το κακό λες ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος. Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να μην είναι έτσι; Μπορεί να υπάρξει νόμισμα με μια μόνο πλευρά; Κι αν δεν είχαμε γνωρίσει τη νύχτα παρά μόνο τη μέρα (ή το ανάποδο), μάλλον δε θα μας ένοιαζε γιατί θα αγνοούσαμε το ένα από τα δυο, αλλά πάλι δε θα είχαμε μυρίσει ποτέ την ευωδιά του νυχτολούλουδου στη μια περίπτωση ή την ομορφιά του τριαντάφυλλου στην άλλη!

   Ωραίες οι σκέψεις σου, χαίρομαι να μιλάω μαζί σου. 🙂

  • vad
  • 30 Μαρτίου 2012

  Να τη διαβάσω το μεσημέρι,γιατι φευγω για τη δουλειά;Καλημέρα:)

  • Καλημέρα Vad και καλή δουλειά 🙂

 7. Τελευταίε η μυρωδιά του νυχτολούλουδου δεν οφείλει την ύπαρξή της στο κακό…Το αντίθετο θα έλεγα. Μάλλον τείνει να εξαφανιστεί αυτή η μυρωδιά επειδή επικρατεί το κακό. Φυσικά το τι εννοείς κακό εσύ και τι εγώ ή όλοι μας μπορεί να είναι διαφορετικό και αλλάζει ανάλογα των εποχών. Ο Άγγελός σου θέτει το δίλημμα του κακού ή του καλού που έχουμε μέσα μας και τις επιλογές μας, όπως η μοιχεία που εξακολουθεί να είναι κακό σε όλες τις εποχές, μια και είναι εξ-απάτηση, θέτει και στον ίδιο παρονομαστή τη ματαιοδοξία του Ταξίαρχου που –ας μην το τραβήξουμε–δεν κάνει κακό σε άλλους. Ή η αντίληψη γυναίκας-σάρκας και όχι γυναίκας- ανθρώπου του άλλου σου ήρωα, που κάνει κακό και σε άλλους….Όμως υπάρχει και το κακό που προκαλεί το χαμό του άλλου, το θάνατό του, την καταστροφή του κλπ….Αυτό το κακό πώς θα πολεμηθεί;;;
  Μια ερώτηση για να μη σε κουράζω..Σκέψου-βάσει του Αγγέλου σου-ότι επιλέγουμε όλοι το καλό! Μα όλοι…Αδύνατον μεν αλλά εστω ότι ένας Άγγελος πείθει τον καθένα μας και γίνεται η επιλογή του καλού και απόρριψη του κακού. Τι θα συνέβαινε; Ο κόσμος μας θα ήταν απαίσιος;; Ή μήπως θα εφευρίσκαμε το κακό για να ζωντανεύουν οι αισθήσεις μας;;;
  Καλή σου μέρα !!!!!!!

  • Άννα, η αναφορά μου στο νυχτολούλουδο έγινε «ποιητική αδεία» και βεβαίως δεν έχει καμία σχέση με το καλό ή το κακό!

   Σίγουρα, το καλό και το κακό είναι υποκειμενικό και διαφορετικό για τον καθένα μας. Ο Άγγελος το ζήτημα που θέτει δεν αφορά το κακό γενικά, αλλά το πως αντιλαμβάνονται τις δυο έννοιες και το πως αντιδρούν και τι επιλέγουν οι άνθρωποι συνειδητά. Αν εν γνώσει τους δηλαδή επιλέξουν τον έναν ή τον άλλο δρόμο, άσχετα με το αν βλάπτουν ή όχι τους άλλους. Είναι καθαρά θέμα προσωπικών επιλογών όλη η αναφορά στο καλό και το κακό.

   Απαντώντας ειλικρινά και ξεκάθαρα στην ερώτησή σου έχω να πω μόνο ότι εύχομαι ολόψυχα να επιλέξουμε όλοι το καλό! Κι αυτό θα είχε τότε μεγαλύτερη αξία, όχι μόνο γιατί θα εκλείψει το κακό αλλά το καλό θα αποτελεί μια ενσυνείδητη επιλογή.

   Καλό σου απόγευμα κι ελπίζω στο μέλλον να έχουμε τις τόσο ωραίες απόψεις σου ξανά και ξανά! Ο ενδιαφέρον διάλογος είναι πάντα κι εποικοδομητικός!

  • GiP
  • 30 Μαρτίου 2012

  Το διήγημα το κατέβασα, θα το διαβάσω το Σ/Κ και θα σου πω τη γνώμη μου.

  Να περνάς καλά !

  • Θα περιμένω λοιπόν τη γνώμη σου!

   Καλό απόγευμα. 🙂

  • vad
  • 31 Μαρτίου 2012

  Δοκίμασα να το διαβάσω στον υπολογιστη,δεν μπορω,βρε φίλε,εγω ειμαι παραδοσιακος αναγνωστης,αμα δεν πιάσω χαρτί στο χέρι,δε γινεται…Δευτέρα το τυπώνω.το διαβάζω.Τρίτη ξανάρχομαι απο δω και σε…θάβω:))
  Καλο Σαββατοκύριακο…

  • Καλημέρα Vad.

   Κι εγώ βρε φίλε το θέλω το χαρτί… 🙂

   Καλό Σαββατοκύριακο.

 8. Αφού τα περισσότερα σχόλια έρχονται εδώ θα κάνω και εγώ τις δεύτερες σκέψεις μου για το διήγημά σου εδώ. Λοιπόν όπως έγραψα και χθες το διήγημα είναι ιδιοφυές και βάζει τον αναγνώστη σε δημιουργικές σκέψεις. Πράγματι όσο το σκέφτομαι νομίζω πως έχεις δίκιο. Αν δεν υπήρχε το κακό, τότε πώς θα ορίζαμε το καλό; Ο κόσμος θα ήταν ομοιόμορφος και όλοι θα είχαμε τις ίδιες αντιδράσεις. Εκτός αν υπήρχαν διαβαθμίσεις του καλού οπότε θα ορίζαμε ως κακό τον λιγότερο καλό! Άρα θα υπήρχε και πάλι κακό, ίσως όχι τόσο έντονο, αλλά πάντως θα ήταν κακό. Υπάρχει όμως και άλλο πρόβλημα, το αναφέρεις σε κάποιο προβληματισμό σου, συμφωνούμε όλοι στο τι είναι καλό; Η φιλανθρωπία για παράδειγμα είναι καλό; Πολλοί υποστηρίζουν -κι έχουν νομίζω το δίκιο τους- πως η φιλανθρωπία είναι απλώς ένας τρόπος να καλύπτουμε τις ενοχές μας.
  Όμως μιλώντας για το καλό και το κακό, εγώ έχω έναν άλλο προβληματισμό, που ξεφεύγει κάπως από το διήγημά σου, αλλά πιστεύω πως θα βοηθήσει σε μια πιο συνολική μελέτη του ζητήματος. Και να τι εννοώ: Υπάρχει άνθρωπος που αυτοχαρακτηρίζεται κακός; Δε νομίζω. Ακόμη και για τις πιο αχαρακτήριστες πράξεις μας πάντα έχουμε μια δικαιολογία. Ναι, τον σκότωσα, αλλά…, έκλεψα αλλά το έκανα γιατί… Φτάνουμε έτσι στην αιτία που το κακό είναι ανίκητο. Ότι συνήθως οι άνθρωποι φτάνουν σε κακές πράξεις χωρίς να το γνωρίζουν. Άμα γνωρίζαμε για παράδειγμα πως το χαλί που πατούμε το έφτιαξαν παιδάκια στο Πακιστάν θα το αγοράζαμε; Άμα ξέραμε σίγουρα πως τα κινέζικα παιχνίδια τα έχουν φτιάξει εξαθλιωμένοι άνθρωποι θα τα αγοράζαμε; Μάλλον όχι. Το θέμα το έθεσε από τα αρχαία χρόνια ο Σωκράτης λέγοντας πως κανείς δεν κάνει το κακό με τη θέλησή του. Πράγματι όλοι οι άνθρωποι κάνουμε κακές πράξεις χωρίς να έχουμε συνήθως επίγνωση των συνεπειών. Να γιατί η χριστιανική θρησκεία είχε τόσο μεγάλη μεν απήχηση αλλά τόσο μικρή πρακτική εφαρμογή.

  • Θωμά, το μεγαλύτερο πράγμα που η φύση έχει διδάξει είναι η ισορροπία. Και για να υπάρξει αυτή πρέπει κατά τη γνώμη μου να υπάρχουν τρία πράγματα. Τα δυο άκρα και το ενδιάμεσο σημείο εκείνο πάνω στο οποίο αυτά ισορροπούν. Εξ’ ορισμού δηλαδή δεν μπορεί να υπάρξει καλό χωρίς κακό, τουλάχιστον έτσι νομίζω.
   Θα συμφωνήσω απολύτως με το σχόλιό σου. Το μόνο που ενδεχομένως θα πρόσθετα / διευκρίνιζα είναι το γεγονός ότι άλλο πράγμα είναι το κακό που γίνεται άθελα ή επειδή το ένστικτο της αυτοσυντήρησης το επιβάλει, πχ. Ναι, τον σκότωσα, αλλά… αν δεν το έκανα θα με σκότωνε εκείνος ή έκλεψα αλλά το έκανα γιατί… έχω να φάω δυο μέρες και θα πέθαινα από την πείνα, κι άλλο αυτό που γίνεται προσχεδιασμένα, πχ. Θα τον συκοφαντήσω για να του πάρω τη θέση…, θα του σπάσω το αυτοκίνητο επειδή υποστηρίζει την αντίπαλη ομάδα κλπ.

 9. Πρώτα πρώτα να επισημάνω το καλό γράψιμο Χειρίζεσαι ένα πολύ δύσκολο φιλοσοφικό θέμα με ωραίο και κατανοητό τρόπο . Να σημειώσω επίσης ότι δεν διάβασα κανένα από τα σχόλια γιατί δεν ήθελα να επηρεαστώ.
  Τρία αλληλοεξαρτώμενα και πολύ δύσκολα ζητήματα τίθενται: η διαμάχη του καλού και του κακού, το ζήτημα της προσέγγισης της αλήθειας μέσα από τη διαδικασία της γνώσης και η βελτίωση του ανθρώπινου χαρακτήρα και της συμπεριφοράς του.
  Πράγματι η ζωή δεν θα είχε νόημα χωρίς τη σύγκρουση ανάμεσα στο καλό και στο κακό. Το θέμα είναι πώς ξεχωρίζει κανείς το ένα από το άλλο και τι είναι εκείνο που κάνει τους ανθρώπους να προτιμούν να πράξουν το κακό ή το καλό εν γνώσει τους ή εν αγνοία τους. Το καλό και το κακό ως έννοιες είναι απόλυτες ή διαμορφώνονται ανάλογα με τις υπάρχουσες κάθε φορά συνθήκες και κοινωνικές αντιλήψεις ; Γιατί σε διαφορετική εποχή μία πράξη μπορεί να θεωρηθεί καλή και στην άλλη κακή π.χ ένας άνδρας στην αρχαία εποχή ή στη ρωμαϊκή νομίζεις ότι θα είχε συνειδησιακό πρόβλημα αν ήταν παντρεμένος και κοιτούσε ερωτικά μια άλλη γυναίκα; Και ποιος θα νοιαζόταν αν υπήρχε συναίσθημα ή αν την έβλεπε μόνο σαρκικά; Μα αυτό ήταν ο κανόνας.
  Άλλαξε η αντίληψη πολύ αργότερα με την επικράτηση του Χριστιανισμού. Και εκεί πάλι δημιουργήθηκαν άλλες αντιλήψεις που οριοθετούσαν διαφορετικά αυτές τις δύο έννοιες δημιουργώντας ενοχές εκεί που δεν υπήρχαν.
  Το ουσιαστικό θέμα στην εποχή μας τουλάχιστον είναι να μπορεί να ξεχωρίσει αυτές τις δύο έννοιες. Πώς θα γίνει αυτό; Εδώ είναι το πρόβλημα. Διότι η διαδικασία της γνώσης και της προσέγγισης της αλήθειας είναι μία εξαιρετικά επίπονη και επώδυνη διαδικασία καθώς θα πρέπει συνεχώς να θέτει κανείς σε αμφισβήτηση και έλεγχο ό,τι δήποτε έχει μάθει ή έχει υιοθετήσει επηρεασμένος από το περιβάλλον μέσα στο οποίο έχει μεγαλώσει. Δεν παραδέχεται εύκολα κανείς ότι οι πράξεις του είναι κακές ή ότι κινείται από ματαιοδοξία . Και όσο δεν μπορεί να κοιτάξει μέσα του τόσο δεν μπορεί να βελτιώσει τον εαυτό του. Η σύγκρουση του ανθρώπου με τις αδυναμίες του προϋποθέτει τη γνώση αυτών των αδυναμιών διαφορετικά δημιουργείται φαύλος κύκλος.
  Πάντως πολλές φορές και αυτό που ορίζεται ως καλό μπορεί και να μην είναι. Εξαρτάται από τα κίνητρα. Είναι καλό να δίνεις βοήθεια , να στηρίζεις κάποιον , αλλά όταν το διατυμπανίζεις και προσπαθείς να βγάλεις οφέλη από αυτή την καλοσύνη είναι σίγουρο ότι κάνεις καλό; Ή μήπως η ματαιοδοξία ακυρώνει την πράξη; » Κάνε το καλό και ρίξτο στο γυαλό»

  Παρασύρθηκα και έγραψα πολλά και δεν ξέρω μήπως βγήκα και εκτός θέματος.

  » Πάντ΄ανοικτά πάντ’ άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μου» (Σολωμός)

  Καλό βράδυ
  .

  • Σοφία, πρώτα απ’ όλα να σε ευχαριστήσω για τα όμορφα λόγια σου στην αρχή του σχολίου. 🙂

   Δεν μπορώ να προσθέσω τίποτα στο σχόλιό σου, που πίστεψέ με όχι μόνο δεν είναι εκτός θέματος, αλλά συμπληρώνει άριστα τις σκέψεις και τα ερωτήματα που απορρέουν από τον «Άγγελο». Νομίζω έφτασες στην καρδιά όλων όσων ήθελα να πω. «Τη διαμάχη του καλού και του κακού, το ζήτημα της προσέγγισης της αλήθειας μέσα από τη διαδικασία της γνώσης και τη βελτίωση του ανθρώπινου χαρακτήρα και της συμπεριφοράς του.»

   Για την εύστοχη ερώτησή σου, αν το καλό ή το κακό είναι έννοιες απόλυτες ή αν διαμορφώνονται ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες, η Άννα πιο πάνω έγραψε: «Μέσα μας λοιπόν το καλό και το κακό… Συμφωνώ! Είναι θέμα συνείδησης… που όμως, προσαρμόζεται ανάλογα με την εποχή που ζούμε. Άρα το καλό και το κακό έχουν περίγραμμα τόσο εύκαμπτο!» Νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε με την επισήμανσή της.

   Την καλημέρα μου και σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διέθεσες και το σχόλιο μου έκανες.

 10. Πέρασα απλά να πω μια καλησπέρα και από εδώ ,μιας και σχολίασα στον «Άγγελο σου».
  Φιλιά!

  • Καλησπέρα κι από εδώ λοιπόν Melita 🙂

 11. Τελευταίε καλή σου μέρα! Διάβασα με καθυστέρηση το διήγημά σου. Μπορώ να πω πως με μάγεψε. Δεν ξέρω πώς να ξεκινήσω. Ας μιλήσω για τη γραφή σου. Η ροή του λόγου σου με συνεπήρε. Δεν κατάλαβα πότε τέλειωσε. Οι περιγραφές σου ανάμεσα στους διαλόγους, αντιπροσωπεύουν επάξια το σκοπό τους. Δεν υπήρχε στιγμή που να έχασα την εικόνα που είχα σχηματίσει για τον κάθε χαρακτήρα στο μυαλό μου. Επίσης η γλώσσα των διαλόγων που χρησιμοποιείς βοηθάει στο να κάνει τον Θανάση, τον Μανώλη, το Δημήτρη παραδείγματα του δικού μας στενού οικογενειακού κύκλου. Η αφέλεια, ο συντηρητισμός, η φύση αυτής της ηλικίας αποδίδονται στο κείμενο σχεδόν βιωματικά. Τι σχεδόν δηλαδή! Αυτό που με εντυπωσίασε βρε Τελευταίε ξέρεις ποιο είναι; Το κοινό σημείο των διαφορετικά ετεροχρονισμένων γεγονότων! Δηλαδή η εμφάνιση του Άγγελου στο φαρμακείο, στο φούρνο, στην παιδική χαρά και λίγο αργότερα η φοβερή κατ’εμέ σύνδεση των γεγονότων! Ήταν εκπληκτική αποκάλυψη! Όσο για το καλό και το κακό.. Διάβασα όλα τα σχόλια είναι πραγματικά τόσο ενδιαφέρουσες αυτές οι ανταλλαγές σκέψεων.. Και το μαγικό είναι πως δεν υπάρχει μία καθολικά αποδεκτή απάντηση. Ποτέ δεν θα υπάρξει. Θα μου επιτρέψεις να μην εκφράσω εδώ τη δική μου γνώμη γι’ αυτό, με κάλυψαν οι δικές σου φιλοσοφικές αναζητήσεις! Σε νοιώθω πάντως πραγματικά, μιας και πριν αρκετό καιρό είχα γράψεικάποιες διάσπαρτες σκέψεις ακριβώς για το καλό και το κακό. Μου θύμισες υπερβολικά εκείνους τους προβληματισμούς που κάποτε με απασχολούσαν. Μόλις επιστρέψω σπίτι σε μερικές μέρες θα βρω στον παλιό μου σκληρό εκείνο το word και θα στο στείλω σε προσωπικό μέιλ αν σ’ ενδιαφέρει. Πολλά μπράβο, ήταν εκπληκτικό διήγημα Τελευταίε. Καταθέτω την άποψή μου χωρίς φανφάρες και υπερβολές!

  Και πάλι σ’ευχαριστώ για την αναφορά σου.

  Καλημέρα!!

  • Koufetarie, τα λόγια σου πρέπει να με ψήλωσαν μερικούς πόντους! Σε ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου 🙂 Δεν ξέρω τι άλλο να πω, παρά μόνο ότι η πηγή της έμπνευσης για τον «Άγγελο» ήταν τα δικά σου κείμενα και σε ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου γι’ αυτό!

   Περιμένοντας το αρχείο του word με τις σκέψεις σου στο teleytaios@nthermo.com σε καλημερίζω.

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: