Η δύναμη των ανθρώπων.

Η παραπάνω εικόνα έφτασε στο email μου. Τη δημοσιεύω με την ευχή την επόμενη φορά που θα βρεθούμε μπροστά από την κάλπη να μην την ξεχάσουμε…

Advertisements
  • Νέστορας
  • 9 Μαρτίου 2012

  κορυφαίο! δυστυχώς η πραγματικότητα μας ξεπερνά, όλα φαίνεται να βρίσκονται στην λάθος πλευρά της σανίδας… ποτέ δεν είναι αργά για μια περιστροφή όμως, έτσι δεν είναι;

  • Νέστορα, πρέπει αυτή τη φορά να εκμεταλλευτούμε τη δύναμή μας και να αφήσουμε πίσω μας τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες του παρελθόντος!

   Την καλησπέρα μου.

 1. Ναι μου ήρθε και σε μένα…και τότε το Μαμούνι μου τραγούδησε:
  την μπαλάντα του κυρ-Μέντιου

  • Μπράβο στο Μαμούνι! Αθάνατος ο Ξυλούρης!
   🙂

 2. Βέβαια, στην Ελληνική πραγματικότητα, αν αυτό ήταν κινούμενα σχέδια, όταν έφευγε και ο τελευταίος ακροατής θα έπεφτε ο βράχος και θα έμενε να αιωρείται η σανίδα με τον πολιτικό.

  • Χα, χα, χα… Λες; Εγώ πάντως νομίζω ότι τα πράγματα μπαίνουν σιγά σιγά στη θέση τους και νομίζω ότι ο βράχος θα μείνει στη θέση του… 😉

 3. Την είδα πει προ λίγων ημερών και μου άρεσε πολύ. Αναρωτιέμαι ποιος είναι εκείνος που φεύγει… Το πρόβλημα είναι ότι βλέπουμε μόνο έναν να απομακρύνεται. Ίσως πρέπει να πάμε να φωνάξουμε και τους άλλους έστω μερικούς…

  • Δείμο, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός! Άμα φύγει ο πρώτος θα ακολουθήσουν κι άλλοι… Βέβαια, πάντα κάποιοι κολλημένοι θα εξακολουθούν να παραμένουν κολλημένοι στα κόμματα του παρελθόντος και σε ότι αυτά πρεσβεύουν…

 4. Μια απόφαση μπρος γκρεμός και πίσω …
  Μα αλήθεια αν βρεθούν άνθρωποι που θα πάνε σε ομιλία πολιτικού, τότε πράγματι είμαστε άξιοι των επιλογών μας.
  Μακάρι όταν κληθούμε στις κάλπες να θυμηθούμε μια από τις βασικές αρχές της δημοκρατίας : την λαϊκή κυριαρχία!
  Καλό απόγευμα 🙂

  • Πραγματικά, αν δω ανθρώπους να τρέχουν πίσω από τους πολιτικούς, μάλλον θα χαμογελάσω με την κατάντια τους! Σίγουρα θα υπάρξουν και τέτοιοι, το ζήτημα όμως είναι τι θα βγάλει η κάλπη και η λαϊκή ετυμηγορία! Γιατί αυτή είναι η πραγματική λαϊκή κυριαρχία!

   Καλό σου απόγευμα.

 5. «Τράμπα τραμπαλίζομαι πέφτω και τσακίζομαι»…για να δούμε ποιος θα τσακιστεί!
  Αν το πάμε καλά μπορούμε να ανατρέψουμε τις ισορροπίες! 😉

  • Καλή μου μάγισσα, νομίζω ότι αυτή τη φορά πρέπει να ανατρέψουμε τις ισορροπίες! Επιβάλλεται γιατί αλλιώς θα έχουμε μια από τα ίδια!

   Την καλησπέρα μου και συγνώμη που άργησα να δω το σχόλιό σου. Η WordPress ήθελε να επιβεβαιώσω ότι δεν είναι spam(!) και δεν το πήρα χαμπάρι! (Απορώ όμως γιατί το χαρακτήρισε έτσι!) 🙂

  • Χαχα! ήρθε η ώρα να σου αποκαλύψω αγαπητέ Κώστα, πως είμαι ξένος δάκτυλος (Γαλλοτουρκικός, μητέρα Γαλλίδα και πατέρας από Πόλη) και πως μόνο η wordpress μπορεί και μ’ εντοπίζει γιατί «εγώ» έβλεπα το σχόλιο μου να είναι δημοσιευμένο και εσύ τσου, ή non ή γιοκ και σε διαβεβαιώ πως είμαστε πολλοί που γνωρίζουμε την πραγματική μας δύναμη…το απόδειξαν… οι πατάτες!!! :))
   Bonsoir…με ΑΦ ελληνικότατα! :))

   • Χα, χα, χα… Θα υποβάλλω τη δυσαρέσκειά μου στη WordPress σε πρώτη φάση. Μετά θα φωνάξω τον James Bond να διαλευκάνει την υπόθεση γιατί από ότι βλέπω εμπλέκονται πολλές χώρες και πολλά συμφέροντα!

    Κλείνω με ένα όμορφο γαλλικό τραγούδι του Enrico Macias
    Si le temps s’est cassé
    Si l’univers se brise
    S’il nous faut étrangler
    Toutes les joies promises
    Mon Dieu …

    Si l’amour peut survivre au malheur
    Laissez moi tout au fond du cœur
    Garder comme une ombre soumise
    Ma maison, ma maison…

    (Φαντάζομαι δε σου είναι απαραίτητη η μετάφραση, έτσι δεν είναι; Αλλά και να την ήθελες, γιοκ βαρ!)

    • Πρόσεχε…πολλές λέξεις όπως το James Bond, Enrico Macias, Adamo, Dalida etc είναι λέξεις κλειδιά εντοπισμού ανατρεπτικών στοιχείων… και διαταράσσουν οικουμενικές ισορροπίες! 😉

     • Λες; Χα, χα, χα… 🙂

      Πάντως λίγη ανατροπή δε βλάπτει!

 6. Ο Αβραάμ Λίνκολν είχε πει κάποια στιγμή το εξής , που όταν το διάβασα μου χαράχτηκε στο μυαλό : «Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό» .
  Μάθαμε πλέον κύριοι….τώρα θα μάθετε και εσείς…
  Να έχεις ένα πολύ όμορφο βράδυ.

  • Ο Λίνκολν δεν είπε κάτι που δεν ισχύει, εκτός από την περίπτωση των Ελλήνων ψηφοφόρων της τελευταίας εικοσαετίας που ακολουθούσαν σαν τα πρόβατα κάθε τυχάρπαστο και ασήμαντο που έμπαινε στη Βουλή! Ελπίζω πια να πήραν όλοι το μάθημά τους και να μην ξανακάνουν τα ίδια λάθη!

   Την καλημέρα μου!

 7. Αφίσα πρέπει να γίνει και να τοιχοκοληθεί παντού…….μμμ….όχι θα ρυπάνουμε το περιβάλλον.
  Δεν γνωρίζουμε τη δύναμή μας και μυθοποιούμε εύκολα, αυτό είναι το λάθος.
  Απλή εικόνα αλλά πολύ δυνατή!!!!!!!!!

  • Πραγματικά Θαλασσένια δε γνωρίζουμε τη δύναμή μας, η οποία είναι τεράστια αλλά φροντίζουν να μας κοροϊδεύουν και να μας κάνουν να αισθανόμαστε παντελώς αδύναμοι! Ας το έχουμε αυτό υπόψη μας την επόμενη φορά που θα βρεθούμε μπροστά στην κάλπη…

   Καλημέρα.

  • ria
  • 10 Μαρτίου 2012

  μπα, δεν έχομε μυαλό φίλε μου.
  στη δουλειά έχω άτομο που πιστεύει ότι ο γιωργάκης ο παπανδρέου ειναι θεός και ότι έπραξε είναι για το καλό της πατριδος!

  και το διαλαλεί κιόλας. και μιλάμε για μορφωμένο άνθρωπο, με υψηλό δείκτη ευφυίας. τι να πεις; ο κόσμος είναι σαλεμένος!

  • Ο καθένας Ρία είναι άξιος της μοίρας του. Κι αν ο συγκεκριμένος θεωρεί ότι ο ΓΑΠ ή ο Αντωνάκης θα τον σώσουν, μάλλον πρέπει να του βγάλει κάποιος τις παρωπίδες που φοράει… Δυστυχώς!

   Την καλησπέρα μου.

 8. Στην εικόνα βλέπω μπρος τον γκρεμό και πίσω την ξέρα…
  Αν περιμένουμε τις εκλογές, τις όποιες εκλογές, χαθήκαμε…

  Καλό βράδυ Τελευταίε

  • Μπρος γκρεμός και πίσω η Βουλή δηλαδή!!! Δεν έχεις κι άδικο! Πάντως, από τις εκλογές που έρχονται ελπίζω μόνο να μη δω τις ίδιες φάτσες να κάθονται στα ίδια έδρανα. Αν το δω αυτό μάλλον θα μετακομίσω για κάποια χώρα που οι κάτοικοί της σκέφτονται!

   Καλό σου βράδυ Τζων Μπόη!

 9. Kαλή σου μέρα! Για την Ελληνική πραγματικότητα είναι σε λάθος μεριά ο πολιτικός! Μάλλον ο κόσμος είναι στο κενό και οι πολιτικοί στην άλλη άκρη…………Ίσως έτσι μπορεί να εξηγηθεί γιατί δείχνουν τέτοια αλαζονεία οι πολιτικοί μας που μας ρίχνουν στο γκρεμό και μας παρουσιάζονται και ως σωτήρες!!!!!!!!!
  Η δύναμη μας τελευταίε θα ήταν πραγματική αν ήμασταν ενωμένοι. Αλλά χωρισμένοι σε ομαδούλες με τους λύκους ανάμεσα δεν νομίζω ότι μπορούμε να μιλήσουμε για δύναμη. Αν ήταν έτσι, ο κόσμος θα ήταν τόσο μα τόσο διαφορετικός!!!!!!!!!! Και το »διαίρει και βασίλευε» θα έπαυε να έχει διαχρονική αξία……………
  Καλή Κυριακή να περάσεις!

  • Μπα, στη σωστή μεριά είμαστε εμείς οι απλοί πολίτες, απλώς νομίζουμε ότι βρισκόμαστε πάνω από το γκρεμό Άννα. Ξέρεις γιατί; Γιατί εθελοτυφλούμε και όπως πολύ σωστά λες είμαστε χωρισμένοι σε ομάδες. Ελπίζω αυτή τη φορά όμως να πάψουμε να είμαστε και να κινούμαστε σαν κοπάδι και να γίνουμε σκεπτόμενοι. Για το καλό της Ελλάδας… Αλλιώς θα φύγουμε όλοι μαζί στον γκρεμό!

   Καλή Κυριακή και σε σένα. 🙂

 10. Καλημέρα και καλή σου εβδομάδα Τελευταίε. Πράγματι δεν έχουμε καταλάβει πως μέσα σε μια στιγμή μπορούμε να αλλάξουμε το ρου της ιστορίας. Εμείς, ο απλός κόσμος. Οι καριέρες και οι ζωές όσων μας τυραννούν μπορούν να αναποδογυρίσουν σε ένα 24ωρο. Και είναι αυτοί που στέκονται στην άκρη του γκρεμού κι εμείς επιμένουμε να τους στηρίζουμε από μια πιθανή πτώση από έναν πιθανό τέλος εξουσίας. Μία εικόνα χίλιες λέξεις Τελευταίε, εύστοχο το θέμα της εικόνας.

  • Koufetarie, καλημέρα και καλή εβδομάδα επίσης.

   Η εικόνα τα λέει όλα, το θέμα είναι να την αποτυπώσουμε μέσα στο μυαλό μας και να την φέρνουμε μπροστά στα μάτια μας κάθε φορά που επιλέγουμε κυβερνήτες! 😉

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: