Η επικράτηση της ασημαντότητας.

Χρησιμοποιώ παραλλαγμένο ελαφρώς τον τίτλο του βιβλίου [1] του Κορνήλιου Καστοριάδη θέλοντας να τονίσω δυο πράγματα. Το πρώτο είναι η κατάντια η δική μας, ως λαού, που έχουμε επιλέξει αλλά και ανεχόμαστε τους ασήμαντους να μας κυβερνούν. Το δεύτερο είναι οι ασήμαντοι που έχοντας χάσει κάθε μέτρο, κάθε όριο και κάθε αίσθηση ευθύνης και σοβαρότητας, προχωρούν στην απαξίωση του λαού, έχοντας βεβαίως οι ίδιο εξασφαλίσει πρώτα τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Επέστρεψα στο ιστολόγιό μου, παρά το γεγονός ότι βρισκόμουνα σε «άδεια» λόγω έλλειψης χρόνου, καθόσον είμαι εξαιρετικά οργισμένος με όλα όσα αποφασίζουν οι ασήμαντοι για μένα, για τα παιδιά μου, για την οικογένειά μου, για την πατρίδα μου. Οι ασήμαντοι ευθύνονται για την κατάντια του τόπου και δυστυχώς οι εξελίξεις δείχνουν ότι πριν την οριστική τους αποχώρηση θα έχουν κάνει μεγάλη και μη αναστρέψιμη ζημιά. Η χώρα θα βυθιστεί στο τέλμα της απαξίωσης, της κοινωνικής ανισότητας, της ύφεσης και της φτώχιας για πολλές δεκαετίες. Κάθε προσπάθεια που έχει καταβάλει ο Έλληνας τα τελευταία χρόνια για να δημιουργήσει, να φτιάξει, να προγραμματίσει και ονειρευτεί διαγράφεται με μια μονοκοντυλιά εξαιτίας της επικράτησης των ασήμαντων. Και προς τούτο βεβαίως, συνδράμουν ευχαρίστως και οι «εταίροι» μας της Ε.Ε. που κλαίνε κάθε βράδυ αγωνιώντας για το μέλλον μας.

Μεταξύ των άλλων, τα ασήμαντα μυαλά των ασήμαντων, αποφάσισαν να καταργήσουν τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας. (Αν πάτε στην επίσημη ιστοσελίδα θα σας οδηγήσει εδώ, ρίξτε μια ματιά, αξίζει τον κόπο) Κινδυνεύουν έτσι να μείνουν προγράμματα ανέγερσης χιλιάδων κατοικιών ανολοκλήρωτα, 120.000 χιλιάδες οικογένειες να χάσουν την επιδότηση ενοικίου και 83.000 δανειολήπτες να χάσουν την επιδότηση του στεγαστικού τους δανείου, για να μη μιλήσουμε και για την απώλεια των θέσεων εργασίας των ανθρώπων που εργάζονται στον οργανισμό. Ο παραλογισμός των ασήμαντων έχει ξεχάσει κάτι βασικό: Πως ο Ο.Ε.Κ. λειτουργεί με κεφάλαια των εργαζομένων που έχει προέρθει από τη δουλειά τους. Και πως έχει ήδη αναλάβει κάποιες υποχρεώσεις (επιδότηση ενοικίου, επιδότηση επιτοκίου δανείων) και αυτές με μια υπογραφή τους εξαφανίζονται κι αφήνουν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου εντελώς ξαφνικά ξεκρέμαστους! Αυτή η πολιτική είναι όχι μόνο πολιτική ασήμαντων μυαλών αλλά πολιτική ανίκανων μυαλών.

Η οργή μου είναι εμφανής και έκδηλη. Δεν μπορώ πια να ανεχτώ τους ασήμαντους. Στη ζωή μου προσπαθούσα πάντα να μην έχω αρνητικότητα, αλλά τώρα πια θεωρώ ότι οι ασήμαντοι δε με εκπροσωπούν πια, δεν είναι η κυβέρνηση της χώρας μου. Είναι απλώς μια κατοχική κυβέρνηση που κοιτάζει να διασφαλίσει τα συμφέροντα όχι των πολιτών της. Κύριοι, ή μάλλον διαγράφω την προηγούμενη λέξη κι αρχίζω από την αρχή. Ασήμαντοι, εγώ πια δεν ανήκω σε αυτούς που κυβερνάτε. Οι αποφάσεις σας με αφήνουν αδιάφορο και σας κατατάσσω στους ανθρώπους που έβλαψαν τη χώρα μου. Ελπίζω, έστω και την ύστατη στιγμή να καταλάβετε σε τι δεινά οδηγείτε τον τόπο και να αλλάξετε ρότα…

Εις το επανιδείν, συμπορευτές του παραλόγου!

[1] Η άνοδος της ασημαντότητας. Κορνήλιος Καστοριάδης.

Advertisements
 1. Αγαπητέ Τελευταίε ,
  Οι αποφάσεις τους δε μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους και ούτε υπάρχει περίπτωση οι κυβερνώντες να καταλάβουν πού οδηγούν τον τόπο. Το ατομικό συμφέρον είναι μεγαλύτερο από το κοινωνικό. Εμείς πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν μια και καλή ότι διαπράττουν έγκλημα . Για μένα όλοι αυτοί οι πολιτικοί που υπογράφουν την εξαθλίωση ενός ολόκληρου λαού, που τον οδηγούν στον Μεσαίωνα , πρέπει να δικαστούν και να καταδικαστούν επί εσχάτη προδοσία. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να συνεχίσουν το έγκλημα . Έχουμε χρέος απέναντι όχι σε μας αλλά στα παιδιά μας να αντισταθούμε και να τους πολεμήσουμε μέχρι τελικής πτώσεως. Είμαι πολύ οργισμένη !

  • ria
  • 10 Φεβρουαρίου 2012

  δυστυχως έτσι είναι. καθημερινά, άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους, γριές και γέροι δεν έχουν να πληρώσουν τη φαρμακευτική αγωγή τους και όλα αυτά για να μη χάσουν τα προνόμιά τους οι εθνοπατέρες. ντροπή τους και ντροπή μας που τους ανεχόμαστε. αντί να δημευτεί η περιουσία τους και να ξεχρεώσουμε, καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα. αλλά ποιος διαμαρτυρήθηκε; αντί να τους πιάσουμε να τους πνίξουμε, τους γλύφουμε κιόλας!

  άσε γιατί αύριο έχω προγραμματίσει παρόμοια ανάρτηση!

  • Ria, πρώτα είναι ντροπή μας και μετά είναι ντροπή τους…

   Θα περιμένω και τη δική σου ανάρτηση για να μιλήσουμε για όλα.

 2. Συμφωνώ με την Σοφία και πιστεύω ότι το μέλλον μας έχει δύο πιθανές οδούς. Η ία περνάει από κάλπες και η άλλη δεν στηρίζεται σε κάλπες για το επόμενο βήμα. Η επιλογή της κάλπης ισούται με ομαδική αυτοκτονία πλέον, αυτό είναι εμφανές και σε παιδάκι του δημοτικού. Είθε να διαλέξουμε την άλλη οδό και να μπορέσουμε να την διαβούμε ενωμένοι και όχι με εμφύλιο.

  Ίσως αυτά που γίνονται να είναι καλά γιατί μόνο με τέτοια εμφανή προδοσία και κλωτσιά εναντίων όλων μπορούν να ξυπνήσουν όλοι μια ώρα αρχύτερα και να καταλάβουν ότι το μέλλον εξαρτάται από τον λαό και όχι τις κυβερνήσεις των βεζίρηδων και των κοτζαμπάσηδων ή την κυβέρνηση κατοχής.

  Κουράγιο, και δύναμη.

  • Εδώ Δημήτρη μου θα διαφωνήσουμε. Οι κάλπες κατά τη γνώμη μου είναι η καλύτερη επιλογή, κι αυτό γιατί:
   1. Αυτή τη στιγμή μέσα η Βουλή δεν αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση το λαό.
   2. Ο λαός επέλεξε πολιτικό για πρωθυπουργό και όχι τραπεζίτη.
   3. Η κυβέρνηση είναι αφενός σκιές ασήμαντων ανδρείκελων πάνω στις καρέκλες κι αφετέρου δεν αντιπροσωπεύουν σε καμία περίπτωση το λαό.
   4. Πάντα οι εκλογές είναι η καλύτερη λύση.

   Το ξέρω ότι θα μου πεις ότι θα αποσταθεροποιηθεί το πολιτικό σύστημα με ενδεχόμενες εκλογές και ότι πιθανόν δε θα υπάρξει αυτοδυναμία. Ξέρω ότι σε τρομάζει αυτό το ενδεχόμενο. Έτσι σκεφτόμουνα κι εγώ μέχρι προχτές. Σήμερα όμως πιστεύω ότι μέσα από τη μη ύπαρξη αυτοδυναμίας θα δοθεί στη χώρα η χρυσή ευκαιρία να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι. Να εξαφανιστούν οι ασήμαντοι και να μείνουν αυτοί που πραγματικά φοράνε παντελόνια, αυτοί που πραγματικά έχουν πολιτική σκέψη και όραμα, αυτοί που είναι ηγέτες. Κι αν στο μεσοδιάστημα η χώρα δεν τα καταφέρει με τα οικονομικά της, δεν πειράζει γιατί θα είναι για καλό. Και το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως κι όχι απλώς και μόνο για να το πω. Ξέρω τι σημαίνει πτώχευση. Ξέρω ότι δε θα μπορώ να δώσω γάλα στα παιδιά μου. Αλλά τουλάχιστον, μπορεί να τους στερήσω προσωρινά το προς το ζην αλλά δε θα τους στερήσω το μέλλον τους, που με την τωρινή πολιτική θα είναι μαύρο, μίζερο και τρομερό. Δε θέλω τα παιδιά μου να γίνουν δουλικά της Μέρκελ και του Σόιμπλε και του Σόρος. Προτιμώ να ζήσω και να ζήσουν ελεύθερα, κι ας είναι το ψυγείο μου άδειο και χωρίς ρεύμα για ένα χρονικό διάστημα.

   Στη δεύτερή σου παράγραφο βάζω κι εγώ την υπογραφή μου.

   • 1. Σύμφωνοι.
    2, Σύμφωνοι.
    3, Σύμφωνοι.
    4. Σύμφωνοι.
    5. Συγγνώμη, αλλά ποιό από τα ψηφοδέλτια είναι διαφορετικό από τα άνωθεν συμφωνηθέντα, ή έχει την δύναμη να τα αλλάξει οτιδήποτε από τα σημερινά; Ποιό ειναι να το ρίξω!

    Ότι και να βγάλουν οι εκλογές, απλά θα νομιμοποιήσουν αυτό που υπάρχει σήμερα, με κάποια παραλλάγή, δηλαδή μπορεί ο Βαγγέλης να χάσει 5 κιλά και ο πάν-Κάλος να πάρει 15.

    Κώστα μου, οι εκλογές καθυστερούν μέχρι να υπογράψουν όλα τα κόμματα το χαρτί που υποθηκεύει τα πάντα με συμφωνία στα πάντα, και δένει τα χέρια. Ώστε, όταν σε λίγους μήνες σηκωθεί ο λαός, να μπει μέσα η Ευρώπη με τον μνόμο βάση της υπογραφής των αρχηγών.,. Μόλις υπογράψουν όλοι οι αρχηγοί το χαρτί που ζητάνε από την Ευρώπη τότε να δεις ωραίες εκλογές… Αμέσως θα γίνουνε!

    Την στιγμή που θα ακούσεις από την τηλεόραση, στον επόμενο μήνα, για να μην πω βδομάδα, ότι όλοι οι αρχηγοί υπέγραψαν το χαρτί, περίμενε λίγες μέρες για την ανακοίνωση της μέρας των εκλογών, και φρόντισε τι θα γίνει να είστε ασφαλείς στο εγγύς μέλλον.

    • Κανένα από τα σημερινά ψηφοδέλτια δεν είναι καλό. Γι’ αυτό και πρέπει να γίνουν εκλογές. Το διακύβευμα εδώ δεν είναι η επόμενη μέρα των εκλογών, αλλά η επόμενη μέρα της Ελλάδας. Το ξανά είπα: με τις εκλογές αυτές θα καθαρίσει η ήρα από το στάρι. Και κάτι ακόμα. Για να πάρει μπρος και να δουλέψει σωστά το πράγμα είναι απαραίτητο να γίνουν εκλογές. Τώρα αυτό που επικρατεί είναι καρκίνος. Κι ο καρκίνος πρέπει να καθαριστεί όσο επώδυνο κι αν είναι, αλλιώς θα κάνει μετάσταση και θα μας πάρει ξεκληρίσει ολοκληρωτικά.

     Όσο για την υπογραφή και τις εκλογές έχεις δίκιο. Σκέψου όμως ότι αυτοί που θα βάλουν την υπογραφή τους, θα είναι στη Βουλή μετά τις εκλογές; Κι αν ναι ποια δύναμη θα έχουν; Κατά τη γνώμη μου καμία. Οπότε άστους να υπογράφουν όσο θέλουν. Στο κάτω κάτω, κανένας ασήμαντος δεν μπορεί να υπογράψει αντί εμού, δεν τους έχω εξουσιοδοτήσει για κάτι τέτοιο και νομίζω ότι τέτοια εξουσιοδότηση δεν την έχουν πάρει από κανέναν.

     • «Κανένα από τα σημερινά ψηφοδέλτια δεν είναι καλό. Γι’αυτό και πρέπει να γίνουν εκλογές. » = oξύμωρο: αν κανένα δεν είναι καλό γιατί «πρέπει» να εκλέξουμε κάτι όχι καλό;

      Αυτό που πρότεινα παραπάνω είναι ότι οι υπογραφές των αρχηγών που ζητάνε από την Ευρώπη είναι να περάσει ο μελοθάνοατος την θηλιά στο κεφάλι του μόνος του. Οι υπογραφές ζητούνται από τον Νοέμβριο, και κάποιος τις τραινάρει μέχρι να έρθει ο κομος στο χτένι και να «αναγκαστεί» να την βάλει. Παλιό κόλπο. Οι εκλογές δηλαδή είναι γιά το θεαθείνε. Άνευ ουδεμίας σημασίας ή εφικτού αποτελέσματος. Για να γίνουν από τον λαό αυτά που προτείνεις, μάλλον με 90% αποχή θα γινόντουσαν. Νομίζω.

      Ο ασήμαντος έχει την νομική επικύρωση της υπογραφής του λόγο θέσης που κατέχει στην οποία «εσύ» ο λαός τον έβαλες με δημοκρατικές διαδικασίες. Μπορεί να βάλει όσες υπογραφές θέλεις και αν δεν θέλεις να τις τιμήσεις βρίσκεσαι εκτός νόμου…

      • Δημήτρη μου καλημέρα.

       Όχι Δημήτρη, δεν είναι σχήμα οξύμωρο. Όπως είπα και παραπάνω, το διακύβευμα δεν είναι οι εκλογές αλλά η χώρα. Οι εκλογές, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν, θα γίνουν με το παλιό καθεστώς, με τα ήδη υπάρχοντα κόμματα και σχηματισμούς. Κι από ότι φαίνεται δε θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Έτσι, θα είναι μια χρυσή ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το πράγμα και να αναδειχθούν νέα πρόσωπα, νέοι σχηματισμοί, νέες ιδέες και ταυτόχρονα οι ασήμαντοι να πάνε στο σπιτάκι τους, στη χειρότερη περίπτωση ή στη φυλακή στην καλύτερη.

       Το στοίχημα δηλαδή δεν είναι οι εκλογές που έρχονται αλλά οι επόμενες. Το μέλλον.

       Στη δεύτερή σου παράγραφο θα με βρεις σύμφωνο.

       Για την τελευταία σου παράγραφο έχω να πω μόνο ότι νομική επικύρωση δίνει ο λαός. Κι ο λαός την παίρνει πίσω. Κι όταν κάτι δεν εφαρμόζεται από το λαό, δε βρίσκεται βεβαίως ο λαός εκτός νόμου αλλά η καθεστηκυία τάξη. Άλλωστε και οι εξεγερμένοι της Γαλλικής Επανάστασης του 1789 ήταν παράνομοι μέχρι που έστειλαν στη γκιλοτίνα όσους έπρεπε και το πράγμα πήρε την τροπή που όλοι ξέρουμε. Liberté, égalité, fraternité!

      • Καλή σου μέρα Κώστα μου.

       Θυμάμαι πριν καμιά 20αριά χρόνια που είχε βγει η ΝΔ χωρίς αυτοδυναμία και είχε συνεργαστεί με το ΚΚΕ του Φλωράκη. Στις επόμενες λες να συνεργαστεί με ΛΑΟΣ, Ντόρα, ΔημΑ, και το 12% του ΠΑΣΟΚ; Αλέκα και Αλέξη δεν βλέπω. Και οι καινούργιοι πολιτικοί που ως εκ θαύματος θα παρουσιαστούν ξαφνικά για τις μεθεπόμενες θα αποφασίσουν ότι ακυρώνουν τις υπογραφές και τα συμβόλαια, οι Βρυξέλες και η Χάγη θα πουν, αν είναι έτσι, συμφωνούμε, κρατήστε τα λεφτά και δεν μας χρωστάτε τίποτα, και όλα θα είναι ρόδινα.

       Η Γαλλική επανάσταση, νομίζω, είναι το καλύτερα κρυμμένο καλαμπούρι της Ιστορίας, μια που έριξαν τον βασιλιά, δολοφόνησαν αθώους με κουκλοθέατρα δίκες, και μετά έβαλαν αυτοκράτορα… Μη μου το θυμίζεις…

       Διότι, στην Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη, είναι τα δύσκολα, εφ’ όσον για να έχουν ισχύ, δεν μπορούν οι από πάνω να είναι περισσότερο Ελεύθεροι, περισσότερο Ίσοι και πιο στενοί Αδελφοί από τους από κάτω τους οποίους θα θέλουν να κρεμάσουν ανάποδα στο Σύνταγμα. Ή όλοι ή παίζουμε τις κουμπάρες.

      • Δημήτρη, άλλο μυαλό κουβαλούσαν οι Έλληνες 20 χρόνια πριν κι άλλο τώρα. Πιστεύω ότι έχουν ωριμάσει και πως δε θα επιτρέψουν ξανά να κυβερνηθούν από ασήμαντους. Αν συμβεί ξανά αυτό, τότε νομίζω ότι όσοι είναι ακόμα σκεπτόμενοι πολίτες ή πρέπει να πάρουν τα βουνά ή το αεροπλάνο για την Αυστραλία… Και πολιτικοί άξιοι υπάρχουν, δε θα εμφανιστούν ως δια μαγείας. Είναι η ευκαιρία να αναδειχτούν και να αναλάβουν τα ηνία. Ήδη κάποιους τους έχω στο μυαλό μου, αλλά επέτρεψέ μου να κρατήσω τις σκέψεις μου αυτές για μένα 😉

       Όσο για τη Γαλλική Επανάσταση, ότι και να νομίζεις και ότι κι αν έγινε, στάθηκε το καθοριστικό σημείο εκείνο του χρόνου που άλλαξε και δρομολόγησε εξελίξεις στην παγκόσμια ιστορία. Κατά τη γνώμη μου, η ελευθερία που υπάρχει σήμερα, αλλά και η δημοκρατία και γενικότερα το πολιτικό σύστημα της σύγχρονης εποχής έχει τις ρίζες του εκεί. Βεβαίως, δε θα πρέπει να παραβλέπουμε και τις επιρροές από άλλες χώρες και άλλα ιστορικά γεγονότα, αλλά η Γαλλική Επανάσταση ήταν αυτή που έδειξε το δρόμο.

       Την καλησπέρα μου και στη Μαργαρίτα.

       Υ.Γ. Επειδή δε φαίνονται καλά τα σχόλια έτσι όπως τα στριμώχνει η WordPress, θα σε παρακαλούσα αν θελήσεις να συνεχίσεις την κουβέντα να το κάνεις με νέο thread πιο κάτω. Όχι για άλλο λόγο, παρά μόνο για να είναι ευανάγνωστο. 🙂

 3. Θα ήθελα να συνεχίσεις την ανάρτησή σου και να μη σταματήσεις εκεί που ζητάς από τους πολιτικούς μας να αλλάξουν ρότα, άρα να μην ψηφίσουν το μνημόνιο. Γιατί θεωρώ πως η επόμενη μέρα είναι το σημαντικότερο ζήτημα. Όλοι πλέον έχουμε καταλάβει -ναι, το κατάλαβα κι εγώ επιτέλους!!!- πως το μνημόνιο 2 μόνο εξαθλίωση μπορεί να φέρει και τίποτε άλλο. Και το λέει αυτό ένας άνθρωπος που πιστεύει πως το μνημόνιο 1 απέτυχε γιατί δεν εφαρμόστηκαν ποτέ οι αναπτυξιακές του προοπτικές: εξυγίανση και μείωση του δημοσίου, απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, πάταξη της φοροδιαφυγής, και άλλα πολλά που δεν τόλμησαν οι πολιτικοί μας να κάνουν. Τώρα θα μου πεις και στην Πορτογαλία που εφαρμόστηκαν πάλι στα ίδια σκ… είναι. Αυτό όμως πλέον δεν έχει σημασία. Σημασία έχει τι θα γίνει από δω και πέρα.
  Να τι προτείνω: Όλοι στους δρόμους και ειδικά γύρω από τη βουλή ώστε να μην ψηφιστεί το μνημόνιο 2. Μετά όμως χρειάζεται ένας πρωθυπουργός (εδώ αρχίζουν τα προβλήματα) που θα εξηγήσει στο λαό, με διάγγελμα, πως έρχονται ακόμα πιο δύσκολες μέρες, πως θα πρέπει να στερηθεί τα πάντα για λίγα χρόνια, πως είναι πιθανό να μην έχει λεφτά για πετρέλαιο ή κρέας, ή φάρμακα, αλλά ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα ξανανιώσει περηφάνια για την ελληνική του καταγωγή, θα ξανανιώσει περηφάνια που είναι Άνθρωπος και πως θα πρέπει να δείξει επιτέλους την αλληλεγγύη του προς το συνάνθρωπό του που έχει ανάγκη, ενώ παράλληλα ο πρωθυπουργός θα πει απλά στους δανειστές μας πως δεν έχουμε να δώσουμε φράγκο, και θα πρέπει να περιμένετε, άμα σας αρέσει, άμα δεν σας αρέσει χ…, αλλά ποιος πρωθυπουργός θα το πει αυτό, αφού τον καημένο τον Παπαδήμο τον φέραμε για να χειριστεί τη νέα δανειακή σύμβαση, αυτό ξέρει να κάνει ο άνθρωπος, όχι να το παίξει νέος Ελευθέριος Βενιζέλος, άρα αυτό που μας περιμένει είναι εκλογές, δηλαδή Σαμαράς, που αν και δεν τον συμπαθώ, ούτε ως άνθρωπο ούτε ως πολιτικό, εύχομαι να θυμηθεί επιτέλους τον παλιό του ζόρικο και περήφανο εαυτό.
  Τελειώνω με μια αντίρρηση στα λόγια της Σοφίας. Δε συμφωνώ με δικαστήρια για εσχάτη προδοσία. Τα είδαμε στο παρελθόν σε αυτή τη χώρα και δεν έφεραν κανένα καλό. Το μόνο που έκαναν ήταν να χωρίσουν την Ελλάδα σε «πατριώτες» και «προδότες». Και στο κάτω κάτω αν γίνουν αυτά τα δικαστήρια γιατί να καταδικαστούν μόνο όσοι υπέγραψαν το μνημόνιο, και όχι και αυτοί που έφεραν τη χώρα στο σημείο να χρειάζεται να καταφύγει στους τοκογλύφους δανειστές του Δ.Ν.Τ.;

  • Θωμά μου δεν μπορώ να συμπληρώσω τίποτα στα λόγια σου. Με εκφράζουν απόλυτα. Μια μόνο διαφωνία έχω, ως προς το Σαμαρά! Αν πρόκειται να μας κυβερνήσει ξανά ένας ασήμαντος, καλύτερα να τα μαζέψω και να φύγω για την έρημο Σαχάρα, καλύτερα θα περάσω εκεί…

   Νιώθω ότι μέσα σου υπάρχει οργή… όπως και μέσα σ’ εμένα… Ίσως ένα καλό που κάνει το ιστολόγιο είναι ότι τα λέμε και ξεσπάμε… 😉

   • Για να μην παρεξηγηθώ, επειδή και η Σοφία είπε τα ίδια για τον Σαμαρά, προς Θεού δεν εκφράζω καμία υποστήριξη στο πρόσωπό του, ούτε και τον έχω σε καμία εκτίμηση. Απλώς εκφράζω την πρόβλεψη πως σε περίπτωση εκλογών είναι αναπόφευκτο να βγει αυτός πρωθυπουργός, αφού διαθέτει ένα σημαντικό προβάδισμα.

    • Όχι Θωμά, δεν σε παρεξήγησε κανείς. Πράγματι ο Σαμαράς είναι πρώτος δημοσκοπικά, κι αυτό φανερώνει την ποιότητά μας ως λαού! Λες κι ο Σαμαράς ή η παράταξή του δε συμμετείχαν σ’ αυτό το φαγοπότι που μας έφτασε εδώ που μας έφτασε. Λες και δεν έχουν ευθύνες οι κύριοι της Ρηγίλλης! Κι όμως ο λαός εξακολουθεί κι ακολουθεί τους ασήμαντους… 😦

 4. Θωμά , όταν υποστηρίζω την άποψη μου για εσχάτη προδοσία , σαφώς περιλαμβάνω και όλους εκείνους που οδήγησαν την Ελλάδα εδώ που την οδήγησαν . Και μεταφορικά χρησιμοποιώ την έκφραση εννοώντας ότι όλοι αυτοί πρέπει να δικαστούν και να καταδικαστούν στη συνείδηση του ελληνικού λαού , που πρέπει να τους στείλει στα τσακίδια. Επιτέλους κάποτε πρέπει να απαλλαχτούμε από όλους αυτούς. Αλλά και πραγματικό δικαστήριο να στηθεί ( που δεν θα στηθεί) γιατί το βλέπεις τόσο στενά; Η ατιμωρησία μας έφτασε εδώ που μας έφτασε.
  Και επί πλέον , επειδή έχω διαφορετική πολτική άποψη , ποτέ δεν πίστεψα ότι η πολιτική τους θα οδηγούσε την Ελλάδα σε ανάπτυξη. Άλλωστε θεωρώ ότι όλα αυτά είχαν υπογραφεί σε διάφορες συνθήκες εδώ και χρόνια και έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να εφαρμοσθούν. Και βρέθηκε. Πρώτα μας αποχαύνωσαν, μας έδεσαν χειροπόδαρα με δάνεια, υποχρεώσεις και εικονική ευημερία και μετά επέβαλαν τα διάφορα μέτρα. Ήξεραν ποιος θα ήταν ο βαθμός αντίδρασης μας. Δυστυχώς. Και αλλοίμονο αν η λύση είναι ο Σαμαράς , αλλοίμονο. Η πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων τα χρόνια μετά το 1974 οδήγησαν την Ελλάδα εδώ. Στήσανε μια χαρά τον μηχανισμό τους, εξυπηρέτησαν τις πελατεικές τους σχέσεις, φάγανε όσο δεν πάει άλλο και εξακολουθούν να τρώνε, βολέψανε μια χαρά τους δικούς τους , και τώρα μας ζητάνε τα ρέστα. Ποια λογική υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα σωθεί με τις περικοπές των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων; Μας οδηγούν στην εξαθλίωση ενώ αυτούς δεν τους αγγίζει τίποτε, δεν κάνουν καμιά θυσία , καμία περικοπή και εξαπολύουν το συναίσθημα του φόβου και του πανικού. Τι έχουμε λοιπόν να φοβηθούμε ; Τα έχουν πάρει όλα . Ήδη έχουμε πτωχεύσει. Το μόνο που μας έχει απομείνει είναι να αντιδράσουμε μαζικά . Θα το καταλάβουμε; Δεν δέχομαι τη φτώχεια για το μέλλον μου ούτε των παιδιών μου , ούτε να παίζεται η ζωή μου στις αγορές του κόσμου. Τέλος πάντων ο χώρος δεν είναι ο κατάλληλος για εκτενή συζήτηση και ούτε μπορώ γραπτώς να εκφράσω τις απόψεις που θα σου έλεγα αν συζητούσαμε κανονικά.
  Τελευταίε συγχώρεσε μου την κατάχρηση του χώρου;

  • Σοφία μου, πρώτα απ’ όλα ο χώρος είναι απεριόριστος και είναι διαθέσιμος. Γράψε όσο θες, όποτε θες και ότι θες. Καμία λογοκρισία δε γίνεται εδώ. Αντίθετα, η συζήτηση είναι αυτή που έχει σημασία.

   Για την εκτέλεση, παρόλο που ακουμπάει πάνω σε ευαίσθητες χορδές, νομίζω ότι δεν είναι σωστή. Καλύτερη θα ήταν μια καταδίκη κι ο εγκλεισμός σε φυλακή με ισόβια κάθειρξη. Κι όταν λέμε ισόβια να είναι ισόβια! Αυτοί οι ασήμαντοι καταδίκασαν μια ολόκληρη χώρα, νομίζω ότι μια τέτοια τιμωρία θα είναι η πρέπουσα.

   Πραγματικά, θα συμφωνήσω μαζί σου, ότι η ατιμωρησία είναι αυτή που έφερε τα πράγματα εδώ. Κι αυτό πρέπει να τελειώσει μια και για πάντα. Είναι υποτιμητικό για ένα λαό να ανέχεται ασήμαντους ανθρώπους να καταπατούν νόμους και ηθικές αξίες χωρίς να ιδρώνει καν το αυτί τους. Η ευθιξία, λέξη αμιγώς Ελληνική, έχει μαζέψει σκόνες κι αράχνες εκεί που την καταχώνιασαν οι ασήμαντοι. Ξέρεις γιατί; Γιατί είναι θρασύδειλοι. Αυτό πρέπει να κατανοήσουμε πρωτίστως. Κι αυτός που θα κληθεί να αναλάβει τα ηνία της χώρας από εδώ και μπρος πρέπει να τιμάει τα παντελόνια που φοράει.

 5. Έτσι ακριβώς. Καταστρέφουν τα πάντα. Ήδη διέλυσαν τον ιδιωτικό τομέα. Ας αποφασίσουμε όλοι να αρχίσουμε επιτέλους να μιλάμε, να μη δεχόμαστε πειθήνια τις αποφάσεις. Το τελευταίο που τους νοιάζει είναι η κοινωνία και οι ανθρώπινες ζωές. Δεν τους νοιάζει το αύριο αυτής της χώρας, αλλά μόνο η εξόφληση των χρεών που ρεαλιστικά είναι αδύνατη.

  • Ακριβώς Μαίρη. Να μη δεχόμαστε τις αποφάσεις τους. Γι’ αυτό λέω ότι οι αποφάσεις τους με αφήνουν αδιάφορο. Χαράτσι επιβάλλουν; Δεν το πληρώνω. Φόρο βάζουν; Δεν το πληρώνω. Δεν το πληρώνουμε. Όλοι μας. Κι άσ’ τους να νομοθετούν. Άλλωστε, νόμος που δεν εφαρμόζεται από τους πολίτες δεν είναι νόμος!

 6. Τελευταίε, θεωρώ ότι πιο πολύ τους ταιριάζει ο προσδιορισμός «ανήθικοι» που ούτως ή άλλως περιλαμβάνει την ασημαντότητα αλλά υποδεικνύει και το κίνητρο. Άτομα εντελώς απαξιωμένα από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, δίχως να έχουν τη εξουσιοδότησή μας, γιατί και αν κάποιοι την απέκτησαν μετά από τόσο αδιανόητες αποφάσεις και πράξεις την έχουν χάσει, διαχειρίζονται τις ζωές μας και τη μοίρα μας, υποθηκεύοντας τις τύχες μας για τα επόμενα 50 χρόνια. Ανήθικους τους λέω εγώ.

  • Δίκιο έχεις Χρωματιστή. Ανήθικοι είναι. Αλλά, οι ίδιοι έχουν καταφέρει να μετατρέψουν την ανηθικότητα σε προτέρημα στα μάτια του κόσμου. Έτσι δεν είναι; Γι’ αυτό κι εγώ τους ονομάζω ασήμαντους. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι στην ιστορία έχουν μείνει αρκετοί ανήθικοι. Ασήμαντος όμως, κανένας… 😉

  • Νέστορας
  • 10 Φεβρουαρίου 2012

  είμαστε τόσο πολλοί, πότε θα ανάψει εκείνος ο σπινθήρας επιτέλους για να κάψουμε όλα τα σαθρά;

  • Νέστορα, αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος μου. Αυτός ο σπινθήρας! Φοβάμαι να μην πέσει επί δικαίων και αδίκων και τελικά τη νύφη την πληρώσουν και όσοι δε φταίνε. Και πρώτα απ’ όλα η νέα γενιά, τα παιδιά μας, που θα τους παραδώσουμε χρέη και καταστροφή…

 7. Δεν είμαι υπέρ της θανατικήα ποινής για κανέναν και για κανένα αδίκημα, αλλά υπέρ της δίκαιης τιμωρίας. Τιμωρία.

  • Ούτε εγώ είμαι υπέρ της θανατικής καταδίκης, αλλά αν με ρωτούσες για εγκλήματα εσχάτης προδοσίας ή εμπορίας ναρκωτικών, τότε θα το σκεφτόμουνα ξανά…

   Για την τιμωρία συμφωνούμε!

   Την καλημέρα μου Σοφία.

 8. Πάντως στους διεθνείς ακαδημαϊκούς κύκλους βλέπουν την Αμερικανική επανάσταση του 1776 και την Ελληνική του 1821 να έχουν αλλάξει την ιστορία προς την κατεύθυνση που λες. Την Γαλλική του 1789 την βλέπουν σαν να έχει αλλάξει την ιστορία της Ευρώπης αλλά με διαφορετικούς τρόπους από αυτούς που εννοείς, και περισσότερο λόγω του Ναπολέοντα παρά των κακομοίρηδων που επέμεναν να μην τρώνε παντεσπάνι. Τα οδοφράγματα του Παρισιού του 19ου αιώνα έχουν διαφορετική υφή στην ιστορία αλλά μόνο επειδή βοήθησε ο Ουγκώ στην «εικονογράφηση». Για Γαλλία δεν με πείθεις 🙂

  Και από το υπόλοιπο σχόλιό σου, μένει το εξής: Αν δεν έχει αλλάξει ο Έλληνας επί 30 χρόνια, τότε, καλύτερα όλοι στην Αυστραλία.

  Άρα απομένει να δούμε αν έχει αλλάξει ο Έλληνας. Είδωμεν 🙂

  Καλή μέρα και σε σας, με αγάπη, πάντα!!

  • Δημήτρη μου η βιβλιογραφία την οποία έχουμε μελετήσει είναι προφανώς διαφορετική (γι ακαδημαϊκούς κύκλους δεν μπορώ να έχω γνώμη, η αφεντιά μου δεν έχει αξιωθεί να τους παρακολουθεί!).

   Η Αμερικανική επανάσταση ήταν κάτι τελείως διαφορετικό από την Ελληνική και οι δυο μαζί κάτι διαφορετικό από τη Γαλλική. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε μια επανάσταση για την ανεξαρτησία, πρόσεξε όχι την ελευθερία αλλά την ανεξαρτησία. Για το αυτοδιοίκητο δηλαδή. Στη δεύτερη περίπτωση έχουμε μια επανάσταση για την ελευθερία. Ενώ στην τρίτη, έχουμε την επανάσταση που κατήργησε τη μοναρχία. Ως τέτοια, δηλαδή επανάσταση που άλλαξε τον τρόπο διακυβέρνησης, την ανέφερα ως παράδειγμα. Άλλωστε, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν έχει κάποιον άλλο εχθρό να πολεμήσει παρά τους ασήμαντους που την κυβερνούν.

   Προσωπική μου γνώμη είναι ότι το καλύτερο δυνατόν θα ήταν να μην ψηφιστεί το νέο μνημόνιο. Τότε η Ευρώπη θα βρεθεί μπροστά σε ένα τεράστιο δίλημμα: Ή να παρακολουθήσει την Ελλάδα να κηρύσσει στάση πληρωμών ή να βάλει την ουρά στα σκέλια και να καταλάβει ότι δεν έχει να κάνει με υποτακτικούς που σκύβουν το κεφάλι και να προωθήσει βιώσιμες λύσεις για την κατάσταση του Ελληνικού χρέους. Κι όλα αυτά τα λέω με συνείδηση αυτών που λέω κι όχι απλώς και μόνο για να τα πω. Έχω πλήρη επίγνωση του τι σημαίνει χρεοκοπία. Ξέρω ότι θα κρατάω τα παιδιά μου στην αγκαλιά όταν θα κλαίνε γιατί δε θα έχουν ψωμί και γάλα. Αλλά το προτιμώ αυτό γιατί θα ξέρω ότι απαλλαγμένος πια από βάρη θα προγραμματίσω και θα χαράξω την πορεία για την υπόλοιπη ζωή μου. Στην περίπτωση που μας φεσώσουν με ακόμα μεγαλύτερο χρέος, όλοι εμείς οι πολίτες θα είμαστε χρεοκοπημένοι και θα ζούμε σε μια χώρα που δε θα είναι χρεοκοπημένη δήθεν αλλά θα κρατιέται στη ζωή με μηχανική υποστήριξη τα κουμπιά της οποίας θα χειρίζονται Γερμανοί και Γάλλοι και….

   Υ.Γ. Δεν πειράζει που δε σε πείθω Δημήτρη, άλλωστε δεν είναι αυτός ο σκοπός μου.

   • Άσχετα από το ότι είχα την πληκτική ατυχία να βρεθώ σε κύκλους που δεν με αντιπροσώπευαν και πολύ, στο Λονδίνο, και στο Καίμπριτζ της Μασαχουσέτης, είχα την ευκαιρία να καταλάβω ότι σημασία δεν έχει το πυροτέχνημα αλλά το αποτέλεσμα -πράγμα με το οποίο εν τέλη συμφωνώ. Η Γαλλική επανάσταση έφερε ως άμεσο αποτέλεσμα την αυτοκρατορία.

    Η Αμερικανική και η Ελληνική ήταν επαναστάσεις για Ελευθερία και Ανεξαρτησία, από την Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία αντιστοίχως. Το κλειδί που κάνει την Αμερικανική επανάσταση επανάσταση ανεξαρτησίας από ξένη δύναμη, είναι ότι η Μεγάλη Βρετανία απαιτούσε φόρους αλλά δεν επέτρεπε αντιπροσώπευση των αποικιών στην Βουλή των Κοινοτήτων.

    Άρα, η Αμερικανική και η Ελληνική, ήταν επαναστάσεις που επέτυχαν την μακρόβιο ανεξαρτησία από ξένο ζυγό.

    Σε αντίθεση, η Γαλλική επανάσταση ήταν απλά για αλλαγή καθεστώτος. Και να μην είχαν προχωρήσει στην αυτοκρατορία, και να είχα μείνει στην «δημοκρατία» της επιτροπής με τα κουκλοθέατρα-δικαστήρια, πάλι εξ’ αρχής ήταν μια εσωτερική κατάσταση που απέβλεπε στην αλλαγή καθεστώτος. Δεν συγκρίνεται με την Αμερικανική ή την Ελληνική.

    Και άσχετα με το τι νομίζουμε εμείς, στο εξωτερικό, η Ελληνική επανάσταση, σε ακαδημαϊκούς αλλά και σε κάμποσους λαϊκούς κύκλους, είναι ακόμη ένας από τους λίγους δαυλούς που καίνε στο σκοτάδι της ιστορίας.

    Η Γαλλική φαίνεται περισσότερο σαν φαινόμενο κοινωνιολογικής μελέτης ενώ η Ελληνική, και κάπως η Αμερικανική, σαν παραδείγματα ιδεώδους λευτεριάς και ηρωισμού.

    Τα παραπάνω με σχεδόν ίδια λόγια αλλά αποκλίνον συμπέρασμα έχεις γράψει και συ στο από πάνω σου σχόλιο, αλλά, και υπό αυτή την έννοια, πάλι η σημερινή Ελλάδα δεν θέλει αλλαγή καθεστώτος ή πολιτεύματος: θέλει να κρεμάσει ανάποδα αυτούς που εξέλεξε η ίδια. Έχει διαφορά. Και είναι εσωτερική υπόθεση.

    • Δημήτρη, δε διαφωνούμε. Αλλά πως θα μπορούσα να επικαλεστώ την Επανάσταση του ’21 στο σχόλιό μου; Η αρμόζουσα είναι η Γαλλική καθότι κι εδώ το ζητούμενο είναι η αλλαγή καθεστώτος. Άσε που κι εδώ η τιμή των ειδών πρώτης ανάγκης έχει φτάσει στον ουρανό και οι μισθοί στον πάτο. Σε λίγο θα βγει κι εδώ ο Παπαδήμος και θα μας πει να τρώμε παντεσπάνι!

     Όσο για το Ναπολέοντα, δε θα διαφωνήσω μαζί σου. Απλώς μόνο θα προσθέσω τη λεπτομέρεια ότι ήταν δικτάτορας. Εκεί όμως που θα έπρεπε να σταθώ ίσως περισσότερο όσον αφορά στη Γαλλική Επανάσταση είναι στο τι αυτή έδωσε στον κόσμο ως αποτέλεσμα του πυροτεχνήματος που λες. Τη διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου, το γεγονός ότι κατέδειξε πως η καθεστηκυία τάξη όσο ισχυρή κι αν είναι μπορεί εν μια νυκτί να πάει στον αγύριστο για να μη μιλήσω για την τέχνη αλλά και τη δημιουργικότητα που ενέπνευσε. Και για να γυρίσω πάλι στο θέμα της ανάρτησής μου, αντιγράφω από τη Διακήρυξη των δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη του 1793 το άρθρο 24
     «Τα εγκλήματα των εντολοδόχων του λαού δεν πρέπει ποτέ να μένουν ατιμώρητα.» — Ελλάδα του 2012: Νόμος περί ατιμωρισίας Υπουργών! Με τις υγείες μας… 🙂

 9. Η σημασία είναι στις λεπτομέρειες: λες ότι η Ελλάδα ζητά αλλαγή καθεστώτος και γι αυτό την συγκρίνεις με την Γαλλική. Όμως, η λεπτομέρεια είναι ότι η Γαλλική επανάσταση άλλαξε το καθεστώς βασιλείας με καθεστώς δημοκρατίας (άλλο αν η δημοκρατία ήταν καραγκιοζλίκια και κατέληξε σε αυτοκρατορία). Από την άλλη, η Ελλάδα δεν ζητά να αλλάξει από δημοκρατία και να γίνει κάτι άλλο. Απλά θέλει να κρεμάσει ανάποδα αυτούς που εξέλεξε και να αλλάξει η δημοκρατία που τώρα δεν τους αρέσει και να βάλει τα ρούχα της αλλιώς, όπως και ο Μανωλιός. Άσχετα αν έχουν δίκιο ή όχι (και έγραψα σήμερα κάτι σχετικό), οι Έλληνες σήμερα επαναστατούν εναντίων των αντιπροσώπων τους, όχι εναντίων βασιλέων ή δικτατόρων ή ξένων δυνάμεων, και, απλά δεν συγκρίνονται τα δύο, κατά την γνώμη μου.

  • Έχω ήδη αφήσει σχόλιο στην ανάρτησή σου Δημήτρη.

   Η Ελλάδα σήμερα επαναστατεί ή πρέπει να επαναστατήσει στα τζάκια της ολιγαρχίας που την κατασαρακώνουν τόσα χρόνια. Παπανδρέηδες, Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες κλπ…

   • Χμμμ… δεν διαφωνώ, αλλά εάν τους είχε συνετίσει μέσω κάλπης από το ’81, δεν θα χρειαζόταν να επαναστατεί σήμερα επειδή αυτοί τους οποίους εξέλεξε έκαναν τόσα χρόνια αυτό για το οποίο τους εξέλεξε…

    • Συμφωνώ. Κι εκεί στηρίζω όλες μου τις ελπίδες, ότι δηλαδή δε θα τους ξαναστηρίξει. Για να υπάρξει αλλαγή πολιτικού σκηνικού και ανανέωση… Ελπίζω…

 10. Δημήτρη, πρόσεξε λίγο και μια λεπτομέρεια: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πληρώνουν για δάνεια που έχουν πάρει τοκοχρεολυτικη μηνιαία δόση που φτάνει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Διάβασε λίγο εδώ.

  • Βέβαια, η ΝΔ θα σου πει ότι ήταν κυβέρνηση μόνο για ένα κλάσμα των 30 ετών από το 1981 και ότι πήρε δάνεια για να καλύψει τις πληρωμές των δανείων του ΠΑΣΟΚ από 1981 🙂

   Τώρα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οποιοσδήποτε τόκος είναι αερίσιο κέρδος του τραπεζίτη, αλλά υπάρχει μια γκρι γραμμή μεταξύ νόμιμου τόκου και τοκογλυφικού τόκου… Δεν έχει διαφορά το να ζητήσω εγώ 50 ή 100 ή 200 δολάρια την ώρα να φτιάξω ένα software. Ότι θέλω ζητάω, ελευθερία λόγου υπάρχει και λέμε και κανένα ανέκδοτο να περνάει η ώρα. Αν όμως ο πελάτης συμφωνήσει, το μόνο που με σταματά από το να το κάνω 300 την ώρα είναι η τσίπα μου, και όπως ξέρεις μπίζνες και τσίπα δεν χωράνε στο ίδιο πορτοφόλι.

   Το κλειδί για την ονομασία, τόκος ή τοκογλυφία, είναι το αν ο δανειολήπτης διαπραγματεύτηκε ποτέ τόκο ή έψαξε να τον βρει καλύτερο αλλού, στην Κίνα πχ. Αλλά, αν ο δανειολήπτης δεν διαπραγματεύτηκε και δεν φέρθηκε έξυπνα στην αγορά, τότε τι φταίει ο πωλητής (τραπεζίτης);

   By the way: Τώρα θυμηθήκαμε να ελέγξουμε τι πληρώνουμε σε τόκους δανείων τον μήνα; τόσα χρόνια μας είχε διαφύγει;

   • Δημήτρη μου, τα δάνεια στα οποία αναφέρθηκα πιο πάνω είναι δάνεια που πήραν τα κόμματα και όχι η Ελλάδα. Κι επειδή τώρα δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν κάνουν νομοθετική ρύθμιση και δεν τρέχει τίποτα! Για το λαό όμως δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν τέτοιες ρυθμίσεις. Και πρόσεξε, βάζουν υποθήκη την μελλοντική τους επιδότηση από το κράτος, κάτι το οποίο μπορεί να μην έχει βάση στο μέλλον αφού μπορεί να μην παίρνουν την επιδότηση που υπολογίζουν καθόσον τα ποσοστά τους μπορεί να είναι χαμηλά! (Η επιδότηση πάει ανάλογα με το ποσοστό που παίρνουν)

    Και κάτι ακόμα. Σήμερα τα δύο μεγάλα(;) κόμματα στις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών τους επιτροπών είπαν ότι έχουν συμφωνήσει κατά τις συσκέψεις των προηγούμενων ημερών άλλα ο ένας κι άλλα ο άλλος! Δεν ξέρουν Παναγία μου, ούτε τι ακριβώς συμφώνησαν… Μόνο στο Ελλάντα συμβαίνει αυτό και μόνο όταν συζητούν ασήμαντοι.

    By the way, πόσα παίρνεις την ώρα για να φτιάξεις software? 😉

 11. Όπως και να τους ονομάσουμε κατέστρεψαν τη χώρα μας.
  Την καλησπέρα μου.
  http://antistasiakanea.blogspot.com/2012/02/1923.html

 12. Η οργή είναι το λιγότερο συναίσθημα που μπορούμε να βρούμε. προσωπικά ούτε καν είχα κουράγιο να γράψω. Τα μέτρα και το νέο μνημόνιο τα περίμενα, βέβαια, αλλά όχι σε τέτοια ένταση. Όλοι εκείνοι που αυτά τα χρόνια σώπαιναν, τώρα πληρώνουν το τίμημα, όπως ο Γερμανός πάστορας, όπως του Ρίτσου ο κάτοικος. Κατάρα στη στιγμή που το στόμα έμεινε κλειστό, ανάθεμα στο φόβο του εσχατολογικής διάστασης «κινδύνου’ (λες και ακολουθεί η Αποκάλυψη αν δε δεχτούμε να σκύψουμε).

  • Δήμο καλημέρα.

   Δεν έχεις άδικο στο σκεπτικό σου… 🙂

 13. «Η ζωή χωρίζεται σε τρεις φάσεις:
  Επανάσταση, περισυλλογή, τηλεόραση…
  Ξεκινάς να αλλάξεις τον κόσμο,
  και καταλήγεις να αλλάζεις κανάλια»…
  Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο…αλλά είναι μια πραγματικότητα! 😉

  Και ένα ερώτημα:
  Η λέξη «ασήμαντος» για τους πολιτικούς μας, είναι πολύ επιεικείς, μήπως θα τους ταίριαζε καλύτερα ο τίτλος του «άκρως επικίνδυνος» ;
  Καλή μας Κυριακή, με ή χωρίς τηλεκοντρόλ! :))

  • Άιναφετς, δεν είναι ανέκδοτο, είναι δυστυχώς η πραγματικότητα και μας αφορά όλους…

   Όσο για το “Ασήμαντος”: Κάποιος που δεν έχει ιδιαίτερη αξία ώστε να διακρίνεται από τη μάζα. Κάποιος πολύ μικρός για να έχει σημασία. Πως λέμε: Μια ασήμαντη υπόθεση…

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: