Αηδία.

Image: Idea go / FreeDigitalPhotos.net

Κάθε κράτος δικαίου οφείλει να έχει συντεταγμένη κυβέρνηση, νομοθετική και δικαστική εξουσία. Και οι πολίτες οφείλουν να σέβονται τους θεσμούς προκειμένου να υπάρξει κοινωνική ειρήνη και πρόοδος.

Δε θα μιλήσω για το Σύνταγμα και το τι αυτό επιτάσσει για τους πολίτες στην περίπτωση που βλέπουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά. Στο κάτω κάτω, κι αυτό μια κατά συνθήκη σύμβαση είναι. Θα μιλήσω για το αίσθημα δικαίου και τη λογική. Πως λοιπόν κύριοι της Βουλής ψηφίζετε ένα νόμο ο οποίος είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν τυγχάνει της αποδοχής του λαού; Διότι δε νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας που συνηγορεί υπέρ του μεσοπρόθεσμου πλην των 155 που το ψήφισαν και των υπολοίπων εκεί μέσα που δεν τον ψήφισαν μόνο και μόνο για λόγους που άπτονται στην κομματική πειθαρχία. Μήπως θαρρείτε ότι ενεργείτε σαν τον καλό γονιό που πάει το παιδί στο γιατρό για να κάνει εμβόλιο παρά το κλάμα; Ότι θέλετε το καλό της χώρας; Το καλό το δικό μας; Ή μήπως είναι μονόδρομος; Μονόδρομοι στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν. Και ότι με το ζόρι θα σώσετε τη χώρα και κάποτε θα σας ευγνωμονούμε; Κύριοι, η ιστορία θα σας καταχωρήσει ως προδότες, της πατρίδας(;) σας καταστροφείς, που την παραδώσατε άνευ όρων.

Γιατί κύριοι κυβερνώντες νομίζετε ότι έχετε δίκιο όταν λαμβάνετε αυτές τις αποφάσεις; Γιατί έχετε δίκιο εσείς και όχι ο λαός; Επειδή στα χλιδάτα σαλόνια των συσκέψεων δεν φτάνουν οι φωνές του λαού που διαμαρτύρεται; Ή μήπως έχετε σκεφτεί ποτέ πως θα τα φέρετε βόλτα για να περάσει ο μήνας υπό την απειλή της τράπεζας και με την αξιοπρέπεια να έχει χαθεί προ πολλού; Η πολιτική σας έχει αποτύχει. Οι επιλογές σας εξυπηρετούν όλους τους άλλους εκτός από τους εργοδότες σας, δηλαδή το λαό. Το μόνο που μπορεί να σκεφτεί κανείς είναι ότι τα έχετε αρπάξει χοντρά στην επιεικέστερη των περιπτώσεων. Διότι η εσχάτη προδοσία μπορεί να είναι βαριά κατηγορία, αλλά όχι και απίθανη.

Λυπάμαι για την κατάντια σας. Ο λαός είναι περήφανος. Δεν πτοείται από ανθρωπάκια σαν κι εσάς. Τη δικιά σας λαιμαργία, τη δικιά σας απληστία την κοιτάζει κι απλώς σας οικτίρει. Λιγδιάριδες τυχάρπαστοι κηφήνες που ουδέποτε έχετε δουλέψει στη ζωή σας. Βρωμερά παράσιτα που τολμάτε να διατάσσετε τα ΜΑΤ να χτυπάνε αδιακρίτως. Αλλά μηδένα προ του τέλους μακάριζε…

Advertisements
 1. Απόλυτα σωστά τα λες Κώστα, και αλήθεια είναι όλα όσα λες. Και το επόμενο βήμα; Βαστίλη; Βερσαλλίες; γκιλοτίνα; αιματοκύλισμα για να τους βγάλουμε; Να τους επιτεθούμε και να έρθει η Ευρώπη «να υπερασπιστεί την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας»;

  Η γνώμη μου είναι ότι το μόνο που θα τους βγάλει και θα κρατήσει και τις άλλες δυνάμεις με το μέρος μας (που είναι απαραίτητο) είναι η μη-βίαιη ειρηνική διαδικασία με μια φωνή. Αν μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό, τότε θα αξίζουμε την σωτηρία μας.

  Όλοι ανεξαιρέτως στα σπίτια μας με τον διακόπτη του ηλεκτρικού κλειστό, γραφεία, μαγαζιά, εργοτάξια άδεια. Επί μέρες. Σιγή. Νέκρα. Μηδέν Ευρώ να κινείται. Μέχρι να φανεί ο καρκίνος που τρώει την Βουλή μας.

  Αλλιώς, θα είμαστε άλλος ένας οργισμένος (και παράνομος) όχλος, όσο δίκιο και να έχουμε.

  • Πολύ σωστά αυτά που λες και η πρότασή σου είναι πραγματικά ρηξικέλευθη. Θα συμφωνήσω απολύτως με το σκεπτικό σου.

   Ξέρεις τι χρειάζεται ακόμα; Δυο πράγματα: 1. Παιδεία και 2. Αξιοπρέπεια. ΠΟΤΕ κανένας να μην πατήσει το πόδι του σε βουλευτικό γραφείο. ΠΟΤΕ!

 2. Αντιγράφω από το Twitter κάτι πολύ εύστοχο:
  dpapam24
  Proof that #Greece is bankrupt! Greek #policemen are now armed with stones, because there are no #money for trucheons!

  Η μετάφραση και τα σχόλια δικά σας.

 3. Παιδεία απόλυτα χρειαζόμαστε και δεν υπάρχει καμιά δυό γενιές τώρα. Αλλά πρώτον είναι λύση που θα αποδώσει σε 30-50 χρόνια, και δεύτερον για να υπάρξει παιδεία χρειάζονται δάσκαλοι (και στο σχολείο και στο σπίτι) οι οποίοι μας τελειώνουν γρήγορα και επικινδύνως… Αξιοπρέπεια μόνο εμείς μπορούμε να δώσουμε στον εαυτό μας με τις πράξεις του καθενός και με την κοινωνία που χτίζουμε όλοι.

  • Ας βάλουμε το θεμέλιο λίθο για να αποκτήσουμε παιδεία κι ας αργήσει Δημήτρη. Τουλάχιστον να ζούμε με την ελπίδα…

 4. Αν και δεν έχω φέισμπουκ εκεί που το λάικ πάει σύννεφο, στη συγκεκριμένη σου ανάρτηση θα ήθελα να κάνω χίλια λάικ.
  Ζούμε σε μία ανελεύθερη δημοκρατία γιατί πολύ απλά είναι μια εξαρτημένη δημοκρατία.
  Στωϊκό, παραδοτικό; Αυτή είναι η αλήθεια.
  Η τελευταία σου φράση, τουλάχιστον, αφήνει μια χαραμάδα ελπίδας.

  • Χρωματιστή, ούτε στωικό είναι ούτε τίποτα. Είναι απλώς η αλήθεια. Όλοι έχουμε εξαρτήσεις, άνθρωποι, θεσμοί και χώρες, αλλά εδώ το κακό έχει παραγίνει. Και φτάσαμε ως εδώ γιατί κάποιοι, τιμητές δήθεν της δημοκρατίας, αποφάσισαν ότι έπρεπε να γεμίσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και να κυκλοφορούν με αυτοκίνητα πολυτελείας. Κλέφτες του χειρίστου είδους, υπόκοσμος με κοστούμια και γραβάτες. Ποταποί υπάνθρωποι χωρίς ίχνος τσίπας, αξιοπρέπειας και φιλότιμου. Ας πάνε από εκεί που ήρθαν να μας αφήσουν ήσυχους κι ας κρατήσουν και τα κλεμμένα. Η Θεία Δίκη υπάρχει σ’ αυτόν τον κόσμο, όχι στον άλλο…

  • Θωμάς
  • 1 Ιουλίου 2011

  Κατανοώ την οργή σου, όμως θέλω να σου υπενθυμίσω πως σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Recearch υπάρχει ένα 34% που όχι βέβαια συμφωνεί με το Μεσοπρόθεσμο αλλά «τάσσεται υπέρ της ψήφισής του». Τώρα γιατί όλοι αυτοί τάσσονται υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου; Πολύ απλά γιατί θέλουν την πρώτη του μηνός και στις 15 να πάρουν το μηνιάτικό τους. Γιατί έχουν πειστεί πως αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο θα πέσουμε πολύ γρηγορότερα στον γκρεμό, ενώ τώρα παίρνουμε κάποια παράταση. Γιατί πιστεύουν πως η σωτηρία μας μπορεί να έλθει μόνο μέσα απο την Ευρώπη και όχι μέσα από άλλες ασαφείς και ριψοκίνδυνες κατά τη γνώμη μου λύσεις.
  Συμφωνώ όμως σε κάτι βασικό. Ναι, οι βουλευτές δεν έπρεπε να ψηφίσουν το Μνημόνιο. Αφού βλέπουν πως η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αρνητική, έπρεπε το λιγότερο να ζητήσουν δημοψήφισμα. Αυτό έπρεπε να γίνει και ο καθένας (εννοώ ο κάθε πολίτης) ας αναλάβει τις ευθύνες του.

  • Θωμά, πρέπει να σου πω ότι το 34% που τάσσεται υπέρ του μεσοπρόθεσμου δεν είναι μόνο για το λόγο που εσύ ισχυρίζεσαι. Είναι, νομίζω, γιατί δεν έχουν απλώς διαβάσει τις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου. Δε θέλω να το παίξω ούτε ξερόλας ούτε αγωνιστής, αλλά άμα διαβάσεις πχ. την παράγραφο 5 του άρθρου 7 που λέει ότι » Στο Ταμείο μπορεί να αποσπώνται, ύστερα από αίτημά του, υπάλληλοι που υπηρετούν σε διεθνείς οργανισμούς, των οποίων η Ελλάδα είναι μέλος» συμπεραίνεις ότι ένας Γερμανός μπορεί να έρθει και να ξεπουλήσει ακόμα και τον Παρθενώνα! Αυτό από μόνο του συνιστά εσχάτη προδοσία κατά τη γνώμη μου. Είναι δυνατόν να έρθει ένας ξένος στο σπίτι σου και να ξεπουλάει την περιουσία σου δήθεν για να σε σώσει; Από τη στιγμή μάλιστα που και ο ίδιος θα είναι αγοραστής; Και τι θα πουλήσει, τα μπρίκια και τους τεντζερέδες ή τα χρυσαφικά έναντι μάλιστα πινακίου φακής; Γι’ αυτό είμαι οργισμένος αλλά και γεμάτος θλίψη. Καλά κάνει ο λαός και ξεσηκώνεται, του το επιβάλλει η συνείδησή του Θωμά. Όσο για τα ανθρωπάκια που μας κυβερνάνε, περισσότερο με καρικατούρες και πιόνια μοιάζουν που δε φοράνε παντελόνια παρά για πολιτικοί. Και όπως έχω ξαναπεί, για όλους και για όλα, η Θεία Δίκη φροντίζει σε τούτη τη ζωή να αποδώσει δικαιοσύνη…

  • Να συμφωνήσω κι εγώ, ότι ο λόγος τον οποίον επικαλείται ο Θωμάς δεν καλύπτει όλους όσους συμφωνούν με το μεσοπρόθεσμο. Υπάρχουν και εκείνοι που το «υπερψηφίζουν» επειδή:
   – Ακολουθούν πάντα σαν προβατάκια (ή γουρουνάκια) κομματικές γραμμές,
   – Φοβούνται ότι οι σκλαβοδηγοί της Ευρώπης θα τους κάνουν ντα αν δεν είναι καλά παιδιά,
   – Έχουν την δική τους πνευματική ανάλυση που τους λέει ότι αυτό είναι το μη χείρον,
   – Είναι από την φύση μαζοχιστές ή σκλάβοι ή ποντικάκια,
   – Έχουν άλλους πόρους αλλού και την πολυτέλεια να ακολουθούν ένα σύστημα που τους ταΐζει,
   – Νομίζουν ότι δεν έχουμε ακόμα χρεοκοπήσει και νομίζουν ότι μπορεί να αποφευχθεί,
   – Είναι αντιρρησίες πιστεύοντας ότι δείχνουν ανωτερότητα επί του «όχλου»,
   – Ζουν με την αυταπάτη ότι η Ελλάδα λειτουργεί σαν κράτος,
   και, φυσικά,
   – Ο λόγος που είπε ο Θωμάς,
   – Και αυτός που προσέθεσε ο Τελευταίος στην απάντηση του,
   και, επί πλέον,
   – Τόσα άλλα,
   που φτιάχνουν το ανθρώπινο μωσαϊκό στο οποίο απαραίτητη λύση πάντα και παντού ήταν κάποια αρχηγία, ολιγαρχία, δημοκρατία, πλειοψηφία, κάτι να ενώσει σε μια πράξη όλες τις γνώμες.

   Κάμποσα μάλιστα από τα παραπάνω, ταιριάζουν και σαν λόγοι για την αντίθετη γνώμη, την υποστήριξη της μη ψήφισης.

   Στο τέλος, το γεγονός είναι ότι οι ειρηνικοί διαδηλωτές ήταν πολλοί, αλλά ένα μικρό μόνο ποσοστό του πόσοι θα έπρεπε να είναι, δεν ήταν έτοιμοι για τα ΜΑΤ, και μερικοί αντέδρασαν με βία, και οπισθοχώρησαν πολλοί εύκολα.

   Ότι ηθικό δίκαιο κρατούσε η κυβέρνηση εξαφανίστηκε προχτές μέσα στα δακρυγόνα.
   Και ότι δύναμη είχε ο λαός, ως ειρηνικοί αγανακτισμένοι, εξαφανίστηκε προχθές επίσης.

   Τώρα είμαστε στο ίδιο αδιέξοδο όπως πριν, αλλά με χειρότερες και πιο επικίνδυνες προοπτικές.

   • Το αδιέξοδο είχε διαφανεί από τη στιγμή που ο ΓΑΠ παραιτήθηκε και ξαναπήρε την καρέκλα του και ξανα-παραιτήθηκε και τελικά ξανά-ξαναπήρε την καρέκλα του. Έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος του σφάλματος της πολιτικής του πιστεύω, αλλά τα μεγάλα αφεντικά δεν τον αφήνουν να κάνει πίσω.

 5. Οι προδότες συνήθως τιμωρούνται. Παραμένω απαισιόδοξος.

  • Όλοι απαισιόδοξοι είμαστε γι’ αυτό το ζήτημα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις…

 6. αηδία δε λες τίποτα

  • Καλώς ήρθες στο ιστολόγιό μου picifriki, αν και οι συνθήκες δεν είναι οι ιδανικότερες!

   Αηδία όντως…

  • Θωμάς
  • 1 Ιουλίου 2011

  Κώστα, επειδή ξέρω ότι το blog σου είναι πάντα φιλόξενο, παίρνω το θάρρος να σου γράψω τρεις μικρές ιστορίες που θα δημοσίευα αν είχα ένα blog σαν το δικό σου και οι οποίες πιστεύω πως δείχνουν ως ένα σημείο γιατί φτάσαμε εδώ πού φτάσαμε.
  Ιστορία 1η: Πριν δυο βδομάδες άλλαξα λάστιχα στο αυτοκίνητο. Ένας φίλος μου με πήγε σε έναν συμπαθέστατο λαστιχά, ο οποίος μου έκανε γρήγορα τη δουλειά, φτηνά, και με απόδειξη. Όμως ο λαστιχάς ήταν στεναχωρημένος και όταν τον ρώτησα τι συμβαίνει μου είπε πως αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να κλείσει το μαγαζί του. Είχε κάνει το λάθος να επεκταθεί πριν δύο χρόνια. Χρεώθηκε δάνεια από την τράπεζα, πήρε και το διπλανό μαγαζί και έβαλε ακριβά μηχανήματα για ευθυγράμμιση. Έπεσε όμως πάνω στην κρίση. Έκλεισε την ευθυγράμμιση, αλλά τώρα έπεσε ο τζίρος, τα δάνεια τρέχουν και οδηγείται αργά ή γρήγορα στη χρεοκοπία. Η πρώτη μου σκέψη ήταν πως έχουμε να κάνουμε με μια κλασική περίπτωση Έλληνα μικρομεσαίου που από λάθος επιλογές ή από ατυχία οδηγείται στο κλείσιμο. Κάποια στιγμή πριν φύγουμε είδα το φίλο μου να μιλάει αρκετή ώρα μέσα στο μαγαζί με τον λαστιχά. Όταν αργότερα τον ρώτησα τι έλεγαν, ο φίλος μου μου έσκασε το παραμύθι. «Με ψήνει να του αγοράσω την Μερσεντές που έχει. Μου τη δίνει 10.000 ευρώ, ενώ την αγόρασε πέρσι 110.000! Μου λέει πως από το να την πάρει η τράπεζα, καλύτερα να την πάρεις εσύ». Και ο φίλος μου φυσικά του απάντησε «Τι να την κάνω; Έχω λεφτά για βενζίνη και τέλη κυκλοφορίας που χρειάζεται μια Μερσεντές;»
  Πείτε μου, αλήθεια, είναι αυτή η ιστορία και άλλων μικρομεσαίων εμπόρων που σπατάλησαν το κεφάλαιό τους σε διάφορες πολυτέλειες και αναγκάστηκαν στο τέλος να κλείσουν την επιχείρησή τους ή όχι;
  Ιστορία 2η : Καθηγητής του δημοσίου, κάνει στο φουλ ιδιαίτερα και οδηγεί σπορ, κάμπριο αυτοκίνητο. Σε ερώτηση κοινού μας φίλου αν αυτό που κάνει είναι ηθικό, του απαντάει ο καθηγητής: «Ας με πλήρωνε καλύτερα το δημόσιο, να μην έκανα ιδιαίτερα». Τότε ο φίλος μου του λέει: «Πόσοι καθηγητές κάνουν σήμερα ιδιαίτερα; Είναι 40.000; Είναι 30.000; Παίρνουν όλοι αυτοί τις δουλειές κάποιων άνεργων καθηγητών που αναγκάζονται να δουλέψουν ως πιτσαδόροι, παρκαδόροι ή σερβιτόροι; Σιωπή αντί για απάντηση.
  Ιστορία 3η: Φίλος μου δουλεύει στη Λαμία, ναι, Κώστα, στην περιοχή σου. Πουλάει μηχανήματα και μου διηγείται κάθε φορά που τον βλέπω την πονεμένη ιστορία των αγροτών της Φθιώτιδας που είναι πλέον όλοι κατεστραμμένοι. Σπατάλησαν όλες τις επιδοτήσεις αγοράζοντας υπερσύγχρονα και πανάκριβα τρακτέρ, από δύο ο καθένας, ένα μικρό και ένα μεγάλο, τρακτέρ που ο Γερμανός αγρότης τα έχει για να καλλιεργεί εκτάσεις δεκαπλάσιες από τις δικές μας και τώρα δεν έχουν λεφτά ούτε πετρέλαιο να βάλουν στο τρακτέρ. Για σέρβις δε μιλάμε. Όσο για το πώς οι επιδοτήσεις και ο τρόπος που δίνονταν κατέστρεψαν την ποιότητα του βαμβακιού μας, αυτά νομίζω τα γνωρίζεις.
  Με συγχωρείς για την πολυλογία μου, αισθάνομαι πως είμαι καλοδεχούμενος στο blog σου. Νομίζω πως οι ιστορίες αυτές δείχνουν ως ένα σημείο γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Δε φταίνε μόνο οι κακοί κερδοσκόποι ή οι ξένοι τραπεζίτες, φταίνε και οι Έλληνες και η νοοτροπία που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια.

  • Θωμά,

   Πρώτα απ’ όλα, αν έχεις την ανάγκη να γράψεις κάτι που δεν ανήκει στη θεματολογία του ιστολογίου σου, ευχαρίστως να μου το στέλνεις με email και να το δημοσιεύω εγώ στο δικό μου, με αναφορά σε εσένα βεβαίως. Θα είναι τιμή μου να φιλοξενήσω τις απόψεις σου, άλλωστε νομίζω ότι θα δώσει ζωντάνια και στο δικό μου ιστολόγιο. Και οι απόψεις σου θα δημοσιεύονται, ασχέτως αν συμφωνώ ή όχι με αυτές.

   Όσον αφορά στις ιστορίες που αναφέρεις, είναι όντως κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα της νεοελληνικής κουλτούρας. Το πρώτο παράδειγμα αφορά στον νεοπλουτισμό και στην λανθασμένη διαχείριση των οικονομικών, το δεύτερο στην παθογένεια η οποία χαρακτηρίζει την παιδεία και το τρίτο στην αφέλεια των αγροτών – επιχειρηματιών, οι οποίοι γνωρίζοντας ότι πχ. ένα μεγάλο τρακτέρ κάνει μόνο για όργωμα και τίποτα άλλο, πήγαν και το πήραν παρά το γεγονός ότι έχουν λίγα στρέμματα χωράφια. Για το 1 και 3 δε φταίει σε τίποτα το κράτος αλλά το μυαλό του καθενός, σε αντίθεση με το 2 που είναι εξ’ ολοκλήρου κρατική υπόθεση.

   Όπως είπα στην πρώτη απάντησή μου στον Δημήτρη (thinks) χρειάζονται δυο πράγματα: Παιδεία πρώτα απ΄ όλα και μετά αξιοπρέπεια. Ιδίως παιδεία. Με αυτήν θα εξασφαλιζόταν η σωστή διαχείριση των χρημάτων για τις περιπτώσεις 1 και 3 και θα ήταν τελείως διαφορετική η αντιμετώπιση για την περίπτωση 2.

   Οι απόψεις και τα παραδείγματά σου είναι σωστά αλλά δε νομίζω ότι αυτά οδήγησαν τη χώρα εδώ που βρίσκεται σήμερα. Περισσότερο οφείλεται στην ασυδοσία των πολιτικών, που με την άστοχη πολιτική τους δε φρόντισαν να κοιτάξουν το μέλλον αλλά τις τσέπες τις δικές τους και των ημετέρων τους.

 7. Θωμά, εσένα κι όλους τους αναγνώστες ετούτου του ιστολογίου, σας παραπέμπω να διαβάσετε αυτό εδώ http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=408843
  Το ανακάλυψε στην αγγλική του έκδοση ο Δημήτρης εδώ http://dimitristhinks.blogspot.com/2011/06/blog-post_30.html και η Roadartist http://roadartist.blogspot.com/

  Αξίζει να του ρίξετε μια ματιά…

  • Θωμάς
  • 3 Ιουλίου 2011

  Δικιά μου τιμή είναι μόνο που μου προτείνεις κάτι τέτοιο. Σ’ ευχαριστώ πολύ. Μόλις νιώσω την ανάγκη να γράψω κάτι που θεωρώ πως οπωσδήποτε πρέπει να γράψω, θα σε ενοχλήσω. Εννοείται πως βολεύομαι και στον «ξενώνα». Δε θα ήθελα να σε βγάλω από το σπίτι σου.
  Τώρα για τον Μαρκ Μαζάουερ, πράγματι είναι μεγάλος ιστορικός και μεγάλος φιλέλληνας. Το βιβλίο του «Θεσσαλονίκη, πόλη των φαντασμάτων» το έχω πάντοτε στο γραφείο μου και το συμβουλεύομαι. Αισθάνθηκα πολύ όμορφα διαβάζοντας τις απόψεις του.
  Μόνο που δυστυχώς οι διεθνείς τραπεζίτες, κερδοσκόποι και διάφοροι άλλοι οικονομικοί παράγοντες που καθορίζουν πλέον τις τύχες της Ελλάδας αλλά και όλου του πλανήτη όχι μόνο δε γνωρίζουν τον Μαζάουερ αλλά ούτε και ενδιαφέρονται να μάθουν τις απόψεις του.

  • Οπότε το συμφωνήσαμε, όταν έχεις την ανάγκη να εκφραστείς, απλώς θα μου στείλεις με email τις σκέψεις σου κι εγώ θα φροντίσω να δημοσιευτούν.

   Μπορεί Θωμά οι τραπεζίτες να μην τον γνωρίζουν τον Μαζάουερ, αλλά από τη δικιά τους δουλειά τίποτα δε γράφεται στην ιστορία… Ούτε πρόκειται ποτέ αυτοί οι άνθρωποι να ζήσουν φιλοσοφημένα ή έστω ανθρώπινα. Απλώς στοχεύουν στο κέρδος και προσηλώνονται εκεί, αγνοώντας ότι στη ζωή υπάρχουν κι άλλα, πιο απλά αλλά πιο μεγάλα πράγματα 😉

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: