Στ’ άρματα…

Image: Tom Curtis / FreeDigitalPhotos.net

Τα άρματα, λέει ο Πάγκαλος, θα βγουν στους δρόμους για να προστατέψουν τις τράπεζες!

Ερώτηση κάθε άλλο παρά ρητορική: Ο Πάγκαλος κι όλοι οι «Πάγκαλοι» της πολιτικής, νομίζουν ότι απευθύνονται σε ανθρώπους αμόρφωτους, ακαλλιέργητους, χωρίς κρίση και βούληση;
Η καλλιέργεια κλίματος φόβου, ανασφάλειας κι αβεβαιότητας έχουν την εντύπωση ότι θα λυγίσει το λαό και τις αντίθετες φωνές, αυτές που λένε ότι το μεσοπρόθεσμο δεν είναι η λύση; Διότι με την ύφεση που θα προκαλέσει δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη και πρόοδος στην Ελλάδα ούτε τα επόμενα είκοσι χρόνια, συνεπώς η εξάρτησή μας από τους τροϊκανούς δε θα σταματήσει ποτέ.

Με όλο το συμπάθιο κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης, αλλά εμείς οι απλοί άνθρωποι δεν έχουμε ουδεμία σχέση με τους ψηφοφόρους του χτες που μούντζωναν το Μαυρογυαλούρο μπροστά του χωρίς να ξέρουν ότι είναι εκείνος ο Μαυρογυαλούρος. Σήμερα, συμπαθέστατε κύριε Αντιπρόεδρε, εμείς οι απλοί άνθρωποι έχουμε και γνώσεις και πληροφόρηση και κρίση. Μην προσπαθείτε να μας τρομοκρατήσετε ούτε να φορτώσετε σε εμάς τα δικά σας τραγικά λάθη αλλά και τα μεγάλα φαγοπότια σας. Καλά κάνατε και γεμίσατε τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς με χρήμα άφθονο κι επαρκές και για τα δισέγγονά σας, αλλά τουλάχιστον μην αδειάζετε το λογαριασμό της αξιοπρέπειάς σας. Είναι άσκημο πράγμα να σκύβετε το κεφάλι από ντροπή όταν περπατάτε στο δρόμο. Αν μπορείτε να περπατάτε, αν σας σηκώνουν τα πόδια και το φιλότιμό σας. Γιατί, κύριε Αντιπρόεδρε, πολύ φοβάμαι ότι τα άρματα τελικά δε θα φυλάνε τις τράπεζες αλλά τα αεροδρόμια απ’ όπου, αν είστε τυχεροί, θα προλάβετε να το σκάσετε για να φάτε τα κλεμμένα στα θέρετρα του εξωτερικού.

Μόνο να μην ξεχνάτε και τη σοφή λαϊκή ρύση: Ανεμομαζώματα, διαολοσκορπίσματα…

Advertisements
  • kariatida62
  • 27 Ιουνίου 2011

  Ειδικά αυτός δεν θα προλάβει να φύγει, ανήκοντας στην κατηγορία βαρέων βαρών δεν θα τον σηκώσει το ελικόπτερο!

  • Θα προσαρμόσουμε ένα πύραυλο στο ελικόπτερο, μήπως κι εκτοξευτεί στο υπερπέραν… 😉

 1. Άμα δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο δε θα χρειαστούν τανκς μόνο στις τράπεζες αλλά και στα σουπερμάρκετ. Αυτή είναι η αλήθεια και ο Πάγκαλος είπε μόνο τη μισή.
  Τώρα για τα υπόλοιπα που έγραψες για το μεσοπρόθεσμο δε διαφωνώ. Σίγουρα οδηγεί σε ύφεση και δεν μπορεί να είναι η διέξοδος από την κρίση. Αλλά δεν είδα και άλλη λύση να προτείνεται από κανέναν. Εγώ θα συμφωνούσα με όλες τις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες αρκεί οι αγανακτισμένοι όλοι οι υπόλοιποι που διαμαρτύρονται να έλεγαν την αλήθεια: Ναι, να καταψηφίσουμε το μεσοπρόθεσμο κι ας πεινάσουμε. Κι ας ξαναγυρίσουμε στη δεκαετία του ’60. Τότε ναι.
  Και κάτι άλλο που δεν έχει σχέση με όσα έγραψες αλλά, Κώστα, δείχνει τον παραλογισμό που επικρατεί στην Ελλάδα: Μια βδομάδα τώρα η Θεσσαλονίκη ΒΡΩΜΑΕΙ από τα σκουπίδια και θα ΒΡΩΜΑΕΙ για δεν ξέρω πόσες ακόμα μέρες γιατί μερικοί συνδικαλιστές απέκλεισαν τον ΧΥΤΑ της Μαυροράχης διαμαρτυρόμενοι υποτίθεται για το Μεσοπρόθεσμο, αλλά στην ουσία διεκδικούν το δικαίωμά τους να μη δουλεύουν.

  • Θωμά, αν δε σου κάνει κόπο κι έχεις χρόνο, διάβασε μια διαφορετική άποψη, η οποία φαίνεται να είναι αρκετά σωστά τεκμηριωμένη και στοιχειοθετημένη εδώ http://pentaedron-kafes.blogspot.com/2011/06/blog-post_2606.html
   Την άποψη αυτή την έχω ακούσει από πολλές και διαφορετικές μεριές και συνοψίζεται στο εξής: Αν αφαιρέσουμε τους τόκους των δανεικών, η Ελλάδα κάθε χρόνο έχει περίπου 2 δις έλλειμμα το οποίο με τα μέτρα που ήδη έχουν παρθεί, χωρίς το μεσοπρόθεσμο εννοώ, φτάνουν για να καλυφθούν. Εάν δηλαδή πούμε, θεωρητικά μιλώντας, ότι κηρύσσουμε πτώχευση και δε μας δανείζει κανείς, μπορούμε πολύ όμορφα να τα καταφέρουμε και με τις δικές μας δυνάμεις χωρίς καμία ουσιαστική απώλεια.

   Για τον ΧΥΤΑ που αναφέρεις, θεωρώ ότι είναι μια κακιά έκφανση της παθογένειας που χαρακτηρίζει το συνδικαλισμό στην Ελλάδα. Συμφωνώ και συμπάσχω, αν και δεν μπορώ να μυρίσω τα αρώματα της πόλης, γιατί έξω από το παράθυρό μου, ένα ρυγχόσπερμα μου έχει τρυπήσει τη μύτη!

 2. Ας τον μαζέψει κάποιος! ΑΣ βγάλει επιτέλους τον σκασμό! Ο παππούς του ήταν δικτάτορας…. Τον θεωρώ ένα φασισταριό. Όσο κ αν μπορεί να ενοχλήσει κάποιους αυτή η άποψη. Είναι απίστευτα αμόρφωτος και ακαλλιέργητος άνθρωπος. Είναι μια απόδειξη ότι τα «πτυχία» δεν φέρνουν την ουσιαστική καλλιέργεια και δεν κερδίζουν τον σεβασμό. Ευτυχώς ποτέ δεν έχω ψηφίσει ούτε αυτόν (θέε μου!), αλλά ούτε το κόμμα του! Αφου δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει την ηλιθειότητα του, αφού δεν έχει ζητήσει και δεν πρόκειται να ζητήσει μια ‘συγνώμη’, αφού δεν έχει την αξιοπρέπεια ούτε να κάνει ένα χαρακίρι για την κατάντια του (αυτός και οι υπόλοιποι 300), ας σταματήσει τουλάχιστον να μιλάει. Η υπομονή μας έχει όρια.. θα εξαντληθούν.

 3. Φίλοι Κώστα και Roadartist, κάθε καλά στημένη μηχανή χρειάζεται ένα παλιάτσο (ένα Πάγκαλο) για να λέγονται αυτά που δεν μπορούν να λεχθούν επισήμως. Όλοι θυμώνουν με τον παλιάτσο, η μηχανή δεν «υποφέρει», αλλά το ζητούμενο έχει γίνει: ελέχθη το ότι «τα φάγαμε μαζί», ότι και να σημαίνει αυτό, σε οποιαδήποτε μετάφραση, όπως και να το καταλάβει ή και να το παραφράσει κανείς, η φράση έχει βγει από το κουτί και αιωρείται και πάει πέρα-δώθε στον αέρα. Τώρα πετάει-πετάει και η φρασεολογία που εισάγει στην καθομιλουμένη τους όρους «κραχ», «δραχμή», «τανκς», κλπ. Και όλοι θυμώνουνε με τον παλιάτσο, και φυσικά αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Ή μήπως είναι;

 4. Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι σοβαρά πράγματα Δημήτρη. Σοβαρό θα ήταν να ζητάγανε μια συγνώμη, να γινόταν ένας απολογισμός, να γινόταν ένα δημοψήφισμα για το επόμενο…βήμα. Σε αυτή την τόσο κρίσιμη καμπή, ο κόσμος βρίσκεται στους δρόμους τέσσερις εβδομάδες με ελπίδες που λιγοστεύουν, με ματαίωση που αυξάνεται. Πριν λίγες μέρες, ‘έριξε’ μια κυβέρνηση μόνο για λίγες ώρες, καθώς αμέσως σχηματίστηκε άλλη σχεδόν πανομοιότυπη και για να εφαρμόσει τα ίδια. Τίποτα δεν κέρδισε το πλήθος, καθόλου δεν εισακούστηκε. Που θα εκτονωθεί τούτος ο θυμός, πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη; Με τέτοιες δηλώσεις μόνο χειρότερα μπορεί να γίνουν τα πράγματα. Για το τέλος δεν χρειαζόμαστε τέτοια «προετοιμασία», αλλά άξιους τίμιους πολιτικούς ηγέτες. Συγνώμη για το τόνο, προσπαθώ να είμαι όσο πιο ήρεμη…

 5. Roadartist και Δημήτρη, θα συμφωνήσουμε εξ’ ολοκλήρου. Παλιάτσος ή όχι, είναι μέρος της Κυβέρνησης και μάλιστα Αντιπρόεδρός της και την εκφράζει εξ΄ολοκλήρου. Το να μιλάς για άρματα σε μια δημοκρατία και ο Πρωθυπουργός να μη σε έχει στείλει σπίτι σου είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Όπως κι αν το έθεσε, όποια φρασεολογία κι αν χρησιμοποίησε κι ότι κι αν εννοούσε. Σε μια χώρα που τα άρματα κατακρεούργησαν τους πολίτες της σε περιόδους μη δημοκρατικές, ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ πολιτικός δεν νομιμοποιείται να μιλάει για άρματα. Κατά τη γνώμη μου διέπραξε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ πολιτικό ατόπημα, κι ο Γιωργάκης που δεν του έδωσε τα παπούτσια στο χέρι ακόμα μεγαλύτερο.
  Πέρα από αυτό, ο άνθρωπος είναι απαράδεκτος, απολίτιστος κι άξεστος. Διότι ακόμα κι αν έχει δίκιο κάποιος, το πως εκφέρει την άποψή του φανερώνει το ποιόν του καθώς και τη νοοτροπία του. Κι ο Αντιπρόεδρος, με τις δηλώσεις του αυτές δε φανερώνει άνθρωπο πολιτισμένο και με ήθος, πολύ δε περισσότερο δημοκράτη και σοσιαλιστή. Το αντίθετο θα έλεγα.

  Κάντε τον κόπο να ρίξετε μια ματιά και στο λινκ που παρέθεσα στην απάντησή μου στο Θωμά παραπάνω, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.

 6. Κώστα και Roadartist, μαζί είμαστε. Η ερώτηση του αν «είναι» σοβαρά πράματα ή όχι, που έκανα, υπονοεί τα όσα λέτε, περί πρωθυπουργού που δεν τον στέλνει τον παλιάτσο σπίτι του, κλπ. Φοβάμαι ότι κάτι προμηνύεται και δεν είναι καλό. Όσο και να ήταν κατά κάποιο τρόπο μέρος της ασυδοσίας ένα ποσοστό του λαού, τώρα που διακυβεύεται το μέλλον 50 ετών, είναι η ώρα, το δικαίωμα και η υποχρέωση του λαού να μιλήσει και όχι του παλιάτσου. Αυτός ο βλάκας και οι χοντράδες του μας τελειώσανε.

 7. Κώστα, πολύ ενδιαφέρον το άρθρο που μου σύστησες. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω πολλά από οικονομία κι έτσι γίνομαι εύκολα θύμα παραπληροφόρησης. Μπορώ όμως να πω το εξής: Άμα κηρύξουμε πτώχευση και πούμε στους δανειστές μας «δεν παίρνετε μία», εκτός του ότι θα μείνουμε χωρίς συμμάχους, υπάρχει και η ανάγκη μας να εισάγουμε το απαραίτητο κρέας, γάλα, καύσιμα, όπλα και πολλά άλλα βασικά είδη που εισάγουμε και τώρα. Ποιος θα μας τα δώσει αυτά όταν του χρωστάμε και δεν τον πληρώνουμε; Μία απάντηση φαντάζομαι είναι ότι θα βρούμε από άλλες χώρες. Δεν ξέρω αν θα είναι μια σοφή κίνηση, πάντως εμπεριέχει πολύ ρίσκο. Κάπου έχω διαβάσει ότι αν μια χώρα χρωστάει και δεν πληρώνει μπορεί να της απαγορέψουν και τις εισαγωγές αλλά γι’ αυτό δεν είμαι σίγουρος.

  • Θωμά, ούτε εγώ γνωρίζω τα της οικονομίας, απλώς παρέθεσα το εν λόγω κείμενο διότι αναφέρει μια άλλη άποψη για τα πράγματα η οποία φαίνεται σωστά τεκμηριωμένη. Το αν είναι σωστή ή όχι δεν το ξέρω, αλλά σίγουρα προκύπτει ότι υπάρχουν κι άλλες γνώμες οι οποίες δεν ακούγονται και δεν αναφέρονται. Αυτό που κυριαρχεί είναι μόνο η κινδυνολογία και η εσχατολογία. Νομίζω ότι η ψυχραιμία είναι ο καλύτερος σύμβουλος γι’ αυτές τις περιπτώσεις κι αυτή δυστυχώς εκλείπει.

  • Καρυάτιδα Ακροπολίδου
  • 28 Ιουνίου 2011

  Αμα το ψηφίσεις να μην ξαναγυρίσεις! Σε ποιους τους το φωνάζατε? Στην Τόνια, σε ποιά?
  Χαιρετούμε την Λαμία!!!
  Στρατηγέ μου ήσουν κι’εσύ εκεί??? χαχαχαχαχαχα!

  • Ο Στρατηγός είναι παντού!

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: