Με τα μάτια προς τα μέσα…

Από την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ. Μήπως ήθελαν να γράψουν "πρώτα ο πωλητής";

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει μάρτυρες των προσπαθειών του Παπανδρέου να δημιουργήσει (;) μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής η οποία βέβαια κατέληξε στο σημερινό ανασχηματισμό.

Ως μέσος πολίτης με ελάχιστες γνώσεις από πολιτική μου έχουν δημιουργηθεί ορισμένες απορίες.

Πρώτα απ’ όλα γιατί έγινε όλος αυτός ο ντόρος με τα τηλέφωνα προς το Σαμαρά με τον οποίο τελικά δεν τα βρήκαν; Τρία πράγματα μπορεί να συμβαίνουν κατά την άποψή μου. Ή ο Παπανδρέου ήταν πράγματι ειλικρινής και ήταν πρόθυμος να παραδώσει την καρέκλα του ή απλώς «έπαιξε» με τον Σαμαρά χωρίς να το καταλάβει εκείνος προκειμένου να δημιουργήσει αναστάτωση και ως εκ τούτου συσπείρωση στο πρόσωπό του ή απλώς αντέδρασε όπως αντιδρά μια νοικοκυρούλα αντικρίζοντας το ποντίκι και με ουρλιαχτά, φωνές και σπασμωδικές κινήσεις προσπάθησε να εξορκίσει το κακό. Δεν ξέρω ποια είναι η αλήθεια, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι τελικά κατάφερε με την κίνηση του αυτή είναι να βουλώσει τα στόματα μέσα στο ΠΑΣΟΚ και να φέρει τη ΝΔ σε ένα σημείο τεράστιας αμηχανίας, αλαλίας θα έλεγα. Κάτι άλλο εξίσου σημαντικό που διαφάνηκε είναι η γνωστή βέβαια αδιαλλαξία της αριστεράς αλλά και η «υπεύθυνη» στάση που κράτησε ο Καρατζαφέρης, ο οποίος με την πολύ μεγάλη λεκτική του ικανότητα, άφησε να εννοηθεί ότι αυτός και μόνο είναι πραγματικά υπεύθυνος πολιτικός. Φοβάμαι ότι θα τραβήξει με το μέρος του ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων στις επόμενες εκλογές και θα αυξήσει την κοινοβουλευτική του παρουσία και με δεδομένη απ’ ότι φαίνεται την αποδυνάμωση των δυο μεγάλων κομμάτων, θα παίξει σημαντικό ρόλο στην πολιτική των επόμενων χρόνων, ότι κι αν σημαίνει αυτό.

Μετά τίθεται το ερώτημα της προβολής της χώρας μας προς τα έξω. Έχουμε να επιδείξουμε έναν πρωθυπουργό που μια παραδίδει την καρέκλα του και μια την παίρνει πίσω, μια τρέχει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει συναίνεση και μια αγορεύει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και ως πανίσχυρος και δυνατός απευθύνεται στους αδύναμους βουλευτές προτρέποντάς τους να στηριχτούν πάνω του! Σχιζοφρενικές καταστάσεις που προδίδουν έναν ηγέτη που τα έχει χαμένα και προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι άξιος για να γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας ως ο πολιτικός που έσωσε τη χώρα, ενεργώντας όμως χωρίς σχέδιο και λογική.

Ένα τρίτο πράγμα που μου έκανε φοβερή εντύπωση χτες, είναι ότι διαβάζοντας τις ανταποκρίσεις από το εξωτερικό, παρατήρησα κινήσεις πανικού από τους ξένους ηγέτες, δες Σαρκοζί, Μέρκελ, Ρεν, οι οποίοι μπροστά στον κίνδυνο ακυβερνησίας της Ελλάδας – και συνεπώς σίγουρης όδευσης προς την πτώχευση – άλλαξαν άρδην στάση κι έσπευσαν με τις δηλώσεις τους ούτε λίγο ούτε πολύ να αφήσουν να διαφανεί ότι η περίφημη 5η δόση είναι εξασφαλισμένη. Εκείνο που δεν μπορώ να αποσαφηνίσω είναι το γεγονός ότι πραγματικά φοβήθηκαν τυχόν κατάρρευση της Ελλάδας ή απλώς το παιχνίδι είναι καλά στημένο κι όλες αυτές οι κινήσεις τους αλλά και του ΓΑΠ είναι μέρος ενός καλά ενορχηστρωμένου μπαλέτου το οποίο γίνεται μόνο για χάρη της υποταγής του λαού της Ελλάδας και την αποδοχή των επώδυνων μέτρων αδιαμαρτύρητα;

Οι αγορές καταχάρηκαν όταν οι φήμες ήθελαν τον Παπαδήμο ως Υπουργό των Οικονομικών. Τελικά βεβαίως ο ΓΑΠ επέλεξε τον ισχυρότερο εσωκομματικό του αντίπαλο για τη θέση αυτή. Τούτη η κίνηση προδίδει ή έναν τελείως αφελή ηγέτη που τοποθετώντας τον αντίπαλό του στην (ηλεκτρική) καρέκλα του Υπουργείου Οικονομικών θαρρεί ότι θα τον εξοντώσει ή έναν τελείως αφελή ηγέτη που νομίζει ότι ο αντίπαλός του δε θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για αποδείξει ότι είναι ικανότερος από τον Πρωθυπουργό. Διότι τα επιχειρήματα ότι ο Βενιζέλος είναι άνθρωπος που είναι ικανός στα δύσκολα και με την πειθώ του θα καταφέρει ότι δεν κατάφερε ο Παπακωνσταντίνου είναι γελοία στην παρούσα φάση. Αν και δε βάζω στοιχήματα, νομίζω ότι μεταξύ των δυο αντρών θα γίνει μεγάλη μάχη με φόντο τη διαδοχή στο κόμμα, κι αυτή τη φορά ο Βενιζέλος θα βρεθεί σε θέση ισχύος, μια θέση την οποία απλόχερα του προσέφερε ο αντίπαλός του. Στη θέση του Υπουργού Οικονομικών έπρεπε να μπει κάποιος ο οποίος να μην έχει αντιπαλότητες με τον ΓΑΠ για να ασκεί την πολιτική που εκείνος χαράσσει. Επιπλέον, αν ήθελε ο Πρωθυπουργός, θα μπορούσε μέσα από το ΠΑΣΟΚ να επιστρατεύσει αξιόλογα στελέχη που έχουν διατελέσει σε θέσεις ευθύνης και στο παρελθόν και είχαν επιτυχημένη πορεία.

Η τοποθέτηση του Παπακωνσταντίνου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος έγινε απλώς και μόνο για να μην παραδεχτεί ο ΓΑΠ ότι ήταν λάθος που τον έβαλε εξαρχής στο Οικονομικών. Η αποπομπή του από την κυβέρνηση θα ήταν παραδοχή του λάθους του, το οποίο θέλησε να αποφύγει. Έκανε όμως ένα μεγαλύτερο λάθος. Δεν «διάβασε» την κοινή γνώμη που ήθελε τον πρώην Υπουργό Οικονομικών να παίρνει το δρόμο για το σπίτι του κι αυτό σίγουρα θα το βρει μπροστά του. Ειδικά από το κίνημα των αγανακτισμένων το οποίο κατά την άποψή μου θα ενδυναμωθεί μετά και τον επουσιώδη ανασχηματισμό.

Τελικώς αυτό που κατάλαβα ήταν ότι ο Γιωργάκης είχε εξαρχής τα μάτια στραμμένα μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Έφτιαξε μια κυβέρνηση η οποία δεν θα έχει ως κύριο μέλημα της να βγάλει τη χώρα από τα δύσκολα αλλά αντίθετα να ενδυναμώσει το βαθύ κομματικό σύστημα στη χώρα, αυτό που καλλιεργούν με μεγάλη επιτυχία τα δυο μεγάλα(;) κόμματα, με απώτερο σκοπό να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Ο καπετάνιος είναι ατζαμής, αυτό διαφάνηκε, οπότε όποιος προλάβει να μπει στη σωσίβια λέμβο μπορεί και να σωθεί…

 1. «ο πολιτικός που έσωσε τη χώρα, ενεργώντας όμως χωρίς σχέδιο και λογική»
  Να προτείνω την διόρθωση στη φράση: χωρίς σχέδιο ή λογική που να μπορεί να καταλάβει Έλληνας.

  Η γνώμη μου είναι ότι, εφ’ όσον το πρόβλημα που παρουσιάζει η διαφθορά και παιδιάστικη ανωριμότητα της Ελλάδας αφορά και επηρεάζει αποκλειστικά άλλες χώρες, και ουδείς ενδιαφέρεται, και με το δίκιο του, για το τι γίνεται μέσα στην Ελλάδα, αλλά πως τον επηρεάζει η Ελλάδα εκείνον στην χώρα του, πρέπει να δούμε το θέμα από μια διαφορετική γωνία βλέψεως, με τα μάτια και τα μυαλά αυτών που μας κοιτάζουν, τους οποίους η ανικανότητά μας σαν χώρα απειλεί.

  Αυτά που έγιναν τις τελευταίες 72 ώρες στην Ελλάδα, στα μάτια τα Γερμανικά, τα Γαλλικά, τα Αγγλικά, κλπ., φαίνονται πολύ διαφορετικά από όπως φαίνονται από μέσα από την Ελλάδα, όπως αποδεικνύει ο τρόπος που μιλάνε σήμερα όλοι εκτός Ελλάδας.

  Με το ξένο σκεπτικό και λογική, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας φέρθηκε αριστοτεχνικά, αξιοπρεπώς, γενναία και με ευθύνη και συνέπεια, είτε το πιστεύουμε εμείς είτε όχι, κάνοντας τα άλλα Ελληνικά κόμματα να φαίνονται προδοτικά ανώριμα.

  Έδωσε στην Γερμανία και την Γαλλία την δικαιολογία που χρειαζόντουσαν, και που ζητούσαν, για να μας υποστηρίξουν. Ήταν όλα στημένα από μέρες πριν, είμαι σίγουρος, γιατί ήταν πολύ εύκολο να προβλέψει οποιοσδήποτε ξένος πως θα αντιδρούσαν τα Ελληνικά κόμματα και οι αρχηγοί τους. Η ΝΔ βασικά πήδηξε μόνη της μέσα στον καμπινέ που της έβαλαν μπροστά της. Και το έκανε αυτό ο Παπανδρέου για ακριβώς τον λόγο για τον οποίον εμάς δεν μας αρέσει: σκέφτεται Αμερικανικά και κατανοεί το πως λειτουργεί η πολιτική και η οικονομία του δυτικού κόσμου. Και με αυτό τον τρόπο άλλαξε το σκηνικό της Ελλάδας και μέσα στην Ελλάδα δίνοντας σκοινί στα κόμματα να κρεμάσουν τους εαυτούς τους, και τους πολίτες να κάθονται αμήχανοι και να λένε: «τι έγινε τώρα; δεν κατάλαβα!»

  Ο επόμενος κίνδυνος που βλέπω εγώ είναι ότι πολλοί Έλληνες θα ανασάνουν νομίζοντας ότι η Ευρώπη θα μας πλερώνει συνεχώς ότι και να κάνουμε, και δεν καταλαβαίνει ότι το παιγνίδι δεν έχει να κάνει πια με την Ελλάδα αλλά με την μακροζωία του Δυτικού συστήματος.

  Ο ανασχηματισμός ήταν θεατρικό τρικ. Καμία σημασία δεν έχει. Αυτό που ήταν αξιοπρόσεκτο ήταν ο αριστοτεχνικός τρόπος με τον οποίον ο Παπανδρέου έδωσε στην εντέλεια την οπτική απάτη που χρειαζόντουσαν στην Γερμανία και την Γαλλία να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ευρωζώνη σαν σύνολο.

  • Δημήτρη σίγουρα είδαμε το χρονικό μιας προαποφασισμένης ενέργειας η οποία έδωσε το πράσινο φως στους ξένους να συνεχίσουν να μας χρηματοδοτούν με σκοπό να υποθηκεύσουμε ακόμα περισσότερο τη χώρα, αλλά και την ανωριμότητα των κομμάτων να διαχειριστούν αυτό το παιχνίδι. Τι να διαχειριστούν δηλαδή που ούτε που το πήραν μυρωδιά. Ειδικά η ΝΔ όπως λες κι εσύ, έπεσε μέσα στο λάκο που της έβαλαν μπροστά της χωρίς να καταλάβει απολύτως τίποτα! Ήταν ένα τέλεια σκηνοθετημένο και με απίστευτο σενάριο παιχνίδι που τους έστειλε όλους στη φάκα και στο δόλωμα προκειμένου να ενισχυθεί υποτίθεται ο ρόλος του ΓΑΠ στο εξωτερικό.

   … κι ακολουθούν αυτήν την ώρα οι τελετές παράδοσης – παραλαβής των υπουργείων και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Καληνύχτα.

   • Συμφωνούμε Κώστα, βασικά, αλλά να προσδιορίσω την γνώμη μου για ορισμένα συγκεκριμένα σημεία που έθιξες:

    Νια, «να συνεχίσουν να μας χρηματοδοτούν», αλλά δεν βλέπω γιατί να γράψουμε εν συνεχεία το «με σκοπό να υποθηκεύσουμε ακόμα περισσότερο τη χώρα». Βάζοντας το «με σκοπό» στην πρόταση αυτή είναι σαν να εννοούμε ότι τους ενδιαφέρει να μας τα πάρουμε. Ποσώς! Άλλη δουλειά η φροντίδα δεν είχαν; Μας χρηματοδοτούν γιατί ή θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τις δώσεις μας ή θα χρεοκοπήσουμε και δεν θέλουν να χρεοκοπήσουμε γιατί η χρεοκοπία μας θα τους επηρεάσει εκείνους. Για να βοηθήσουν τους εαυτούς τους μας πληρώνουνε, όχι με σκοπό να μας τα πάρουνε. Το ότι θα τα χάσουμε το καταφέραμε μόνοι μας χωρίς καμία βοήθεια, και κανέναν δεν το ενδιαφέρει. Εκείνοι το Ευρώ προσέχουν να μην πέσει και τα λεφτά που μας δώσανε θέλουν πίσω.

    Επίσης: «προκειμένου να ενισχυθεί υποτίθεται ο ρόλος του ΓΑΠ στο εξωτερικό «. Εγώ θα το έγραφα αυτό κάπως αλλιώς: «προκειμένου να διατηρηθεί η εικόνα ακεραιότητας της Ελληνικής κυβέρνησης στο εξωτερικό ώστε να έχουν την δικαιολογία να συνεχίσουν να μας χρηματοδοτούν».

 2. Δημήτρη, με τον όρο υποθήκη δεν εννοώ την στενή οικονομική έννοια, αλλά την ολοένα αυξανόμενη εξάρτησή από τους χρηματοδότες μας. Αύριο μεθαύριο δε θα είναι καθόλου περίεργο αν συνηγορήσουμε ως χώρα σε αποφάσεις της Ευρώπης που είναι αντίθετες στο εθνικό μας συμφέρον μόνο και μόνο γιατί έχουμε σκυμμένο το κεφάλι λόγο του χρέους μας προς αυτούς. Έχουμε καταντήσει επαίτες που κυκλοφορούν με τσαλακωμένη περηφάνια που τριγυρίζουν από εδώ κι από εκεί εκλιπαρώντας για ένα κέρμα με διαρκώς προτεταμένο το χέρι.
  Για το δεύτερο κομμάτι του σχολίου σου δε θα διαφωνήσουμε καθόλου. Απλώς χρησιμοποίησα τον πρωθυπουργό ως αντιπρόσωπο της Ελληνικής κυβέρνησης, δηλαδή στην ουσία λέμε ακριβώς το ίδιο πράγμα.

  • Και πάλι, συμφωνούμε Κώστα, βασικά. Απλά επιμένω ότι το τι γίνεται δεν ήταν «σκοπός» των κακών ξένων, αλλά κατασκευή προϊόντος made in Greece. Τα λεφτά τους θέλουν οι άνθρωποι. Σιγά μην έχουν κακόβουλα σχέδια να μας κάνουν του χεριού τους! Σκασίλα τους μεγάλη. Και βέβαια θα κάνουμε στο μέλλον πράγματα αντίθετα με το εθνικό μας συμφέρον γιατί η χρεοκοπία θα έβλαπτε το εθνικό μας συμφέρον περισσότερο από αυτά που θα κάνουμε. Αλλά οι πράξεις και οι αποφάσεις είναι δικές μας για να διορθώσουμε καμώματα δικά μας. Δεν μας …τραβάνε κι ας κλαίμε!

   Σωστή η εικόνα του επαίτη, και φυσικά κανείς επαίτης στον δρόμο δε λέει ότι αυτοί που τον βοηθάνε τον βάλανε εκεί που είναι για να τον βλέπουν έτσι…

   • Έτσι είναι, δε διαφωνούμε καθόλου. Δε λέω ότι οι «κακοί» ξένοι θέλουν το κακό μας και μας έφεραν σ’ αυτό το σημείο. Απλώς ότι γινόμαστε υποχείριά τους. Κι αυτή η δουλοπρέπεια δεν αρμόζει σε κανένα κράτος, πόσο μάλλον στο δικό μας που έχει να επιδείξει πάμπολλες προσωπικότητες που αντιστάθηκαν και πλήρωσαν με τη ζωή τους τα πιστεύω τους.

    Για να χαριτολογήσω λίγο, νομίζω ότι θυμίζουμε το Βασιλάκη Καϊλα που με το περίλυπο ύφος ζητούσε ένα κομμάτι ψωμί για να μην πεθάνει από την πείνα… Σε τέτοια κατάντια έχουμε φτάσει.

   • Το Βασιλάκη τον γνώρισα το 1984 όταν γύρισα σαν οπερατέρ ένα βράδυ στον Πειραιά τρεις σκηνές από μια ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσε τότε. Νομίζω η ταινία λεγόταν Μάθε Παιδί μου Γράμματα. (σοβαρά μιλάω) Ούτε ξέρω αν πέχτηκε ποτέ εκείνη η ταινία! Και θυμάμαι και την σκηνή που λες, με τη Βουγιουκλάκη; Πολύ σωστός 🙂

 3. Δεν αφήνεις τίποτα να πέσει κάτω Δημήτρη. Από εδώ και πέρα πρέπει να κάνω έρευνα προκειμένου να ισχυριστώ κάτι, γιατί μαζί σου δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει κάτι στο ντούκου που λένε!!!

  Σωστός είσαι! 😉

 4. πρόκειται για ένα κλασικό ανασχηματισμό ελληνικού τύπου με τις γνωστές ανούσιες καραμπόλες υπουργών και
  υφυπουργών…αντί για μια γενναία αλλαγή, ο ΓΑΠ επέλεξε να φτιάξει μια κυβέρνηση που έχει σαν μοναδική αποστολή να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο…οκ, εγώ ένα ξέρω, κανένας σοβαρός άνθρωπος δε θα δεχόταν να δουλέψει σήμερα με τα υπάρχοντα κόμματα εξουσίας…
  καλησπέρα!

  • Δεν έχεις άδικο. Αλλά με τα δυο αυτά κόμματα να ανταλλάσσονται στην εξουσία δε βλέπω προκοπή!

  • Καρυάτιδα Ακροπολίδου
  • 17 Ιουνίου 2011

  Αν νομίζει ο ΓΑΠ πως με τον αστείο ανασχηματισμό του που δεν περιλαμβάνει την Νταλάρα,την Κατσέλη, τον Δρούτσα και την Μπιρμπίλω θα μπορέσει να κατευνάσει την οργή και την αγανάκτηση του Ελληνικού Λαού κοιμάται με ύπνο βαθύ!
  Αν κέρδισε προσωρινά την κομματική του συναίνεση δεν έχει κερδίσει την συναίνεση του Ελληνικού Λαού που είναι και η ζητούμενη εξ’άλλου !
  Υψιστη εθνική ανάγκη η αναθεώρηση του Μνημονίου!!!

  • Μπιρμπίλη και ξερό ψωμί… Και Νταλάρα, χωρίς αυτή που πάμε; 🙂

 5. Πολύ ενδιαφέρον κείμενο και όπως πάντα πολύ ενδιαφέροντα σχόλια. Πείτε με αφελή αλλά εγώ για δύο ώρες που ακουγόταν πως θα τα βρουν οι δύο αρχηγοί, αισθάνθηκα πως υπάρχει τελικά ελπίδα κάτι να αλλάξει. Φυσικά διαψεύστηκα. Συμφωνώ μαζί σου πως οι περισσότερες ευθύνες βαρύνουν τον αρχηγό της αντιπολίτευσης γιατί για μένα η λέξη «επαναδιαπραγμάτευση» σημαίνει η μπάλα στην κερκίδα. Έχω όμως αντίρρηση σε σχέση με τον Καρατζαφέρη. Γράφεις πως τήρησε υπεύθυνη στάση. Αν εννοείς τις δηλώσεις του για κυβέρνηση προσωπικοτήτων, εγώ διαφωνώ γιατί όταν κάνεις κυβέρνηση προσωπικοτήτων είναι σαν να καταλύεις τη δημοκρατία.
  ΥΓ: Δημήτρη, η ταινία Μάθε παιδί μου γράμματα γνώρισε τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα. Ακόμη θυμούνται πολλοί τον Τσάκωνα να λέει την περίφημη φράση: «Έξι χρόνια στο δημοτικό, έξι χρόνια στο γυμνάσιο…»

  • Θωμά, δε γράφω ότι τήρησε υπεύθυνη στάση, αλλά πως έντεχνα αυτό άφησε να εννοηθεί. Ότι μόνο αυτός είναι υπεύθυνος. Και δυστυχώς ο κόσμος δε βάζει το μυαλό του να πολυσκεφτεί και θα το καταπιεί αμάσητο αυτό. Και είπα ότι φοβάμαι ότι θα αυξήσει τις κοινοβουλευτικές του δυνάμεις με ότι κι αν αυτό συνεπάγεται, εθνικισμό, μισαλλοδοξία κλπ. Προς Θεού, αν δεν ήμουνα σαφής το ξεκαθαρίζω τώρα και ελπίζω να έβαλα τα πράγματα στη σωστή του θέση.

   • Ήσουνα πολύ σαφής, εγώ δεν πρόσεξα τα εισαγωγικά και τη φράση «άφησε να εννοηθεί». Συγνώμη, αλλά έπρεπε σε λίγο χρόνο να διαβάσω και το δικό σου κείμενο και τα ενδιαφέροντα σχόλια. Αυτό είναι το κακό με το μπλοκ σου. Δε γίνεται να διαβάσεις μόνο την ανάρτηση χωρίς τα σχόλια.

 6. Ο Καρατζαφέρης ικανότατος τυχάρπαστος και ανεμοδούραςτης πολιτικής, με μερικές αλήθειες που είπε πέτυχε δυστυχώς να δώσει την εικόνα του υπεύθυνου πολιτικού που σκέπτεται πρώτα την Ελλάδα και μετά το το κόμμα του.
  Η φούσκα του ΛΑΟΣ προβλέπω ότι στις επόμενες εκλογές αντί να ξεφουσκώσει θα βρεθεί να παίζει σοβαρά στο πολιτικό παιχνίδι των αναπόφευκτων κυβερνήσεων συνεργασίας.

  • Δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκιο. Δε θέλω να σκέφτομαι καν την περίπτωση που θα βρεθεί σε θέση να επιβάλλει όρους. Όμως, όπως πολύ σωστά επισήμανες, κατά τα φαινόμενα αυτή η ώρα δε θα αργήσει να έρθει…

 7. Ο ΓΑΠ είναι ψυχασθενής. Κι εμείς ντυμένοι με τους ζουρλομανδύες.

  • Ο ΓΑΠ δεν είναι καθόλου ψυχασθενής. Εκτελεί τις εντολές του κατά γράμμα. Εμείς βέβαια έναν ζουρλομανδύα θα τον χρειαζόμασταν!

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: