Ανασχηματισμός.

... ανασχηματισμός!

Σε αποκλειστικότητα σας παρουσιάζω τη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης:

Πρωθυπουργός: Γεώργιος απα-Παπανδρέου

Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Νίκος Ανίκανος

Υπουργός Οικονομικών: Βαγγέλης Σκορποχέρης

Υπουργός Εξωτερικών: Θανάσης Σκορποχώρης

Υπουργός Άμυνας: Μανώλης – ΧοντροΜίζας Άστοχος

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Θύμιος ΝαΧαΠατάτες (Ισπανικής καταγωγής)

Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Νικολέτα Χασοδίκη – Αναβολή

Υπουργείο Εργασίας: Ελπίδα ΝαΒρωΕργασία

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού: παν- Ακριβή Σαλάτα

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Ευαγγελία ΝαΣεΔέρνω

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Ιωάννης Φακελόπουλος – Χασαπίδης

Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: Μαρία – Θεούσα Ανορθόγραφη

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: Τίνα ΤαΤσέπωσα

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Γεώργιος Ταρίφας

Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας: Ευάγγελος Παραχωρίδης

Το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καταργείται καθόσον είναι άνευ αντικειμένου.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος ορίζεται ο Όλι Ρεν.

Πικρό το γέλιο μου σήμερα μετά τις γελοίες πολιτικές εξελίξεις. Κοιτάζοντας προς τα πίσω ο ιστορικός του μέλλοντος θα περιγράφει τη σημερινή μέρα ως το πιο περίτρανο και περίλαμπρο μάθημα που μπορεί να κάνει η πολιτική στους σεναριογράφους επιστημονικής φαντασίας. Διότι όλα αυτά σήμερα ξεπερνάνε και τα όρια της φαντασίας…

Είπα δε θα ξαναγράψω για τους πολιτικούς, αλλά νομίζω ότι σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές αποδεικνύεται περίτρανα ότι για να κυβερνήσει κάποιος πρέπει να έχει μεγάλα… αποθέματα ικανοτήτων… Και δυστυχώς σήμερα απουσιάζουν… τα αποθέματα εννοώ.

Δεν είναι περίεργο που με την ίδια λέξη μπορούμε να χαρακτηρίσουμε εντελώς αντιδιαμετρικά το ίδιο πράγμα;

Λέμε πχ.: Ο Περικλής ήταν πολιτικός με …

ενώ λέμε: … πολιτικοί οι σημερινοί.

(Συμπληρώστε τα κενά μόνοι σας!)

Συγνώμη για την αθυροστομία μου, αλλά με … πολιτικούς πώς να ηρεμήσει αυτός ο τόπος; Πότε θα συνειδητοποιήσουμε ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει όχι μόνο οικονομικά, αλλά και ηθικά και πολιτικά τόσες πολλές φορές που ακόμα μια δεν είναι καθόλου απαραίτητη; Πότε θα σοβαρευτούμε; Και πότε θα τιμήσουμε την ιστορία μας που τη θυμόμαστε μόνο όταν πρόκειται να καυχηθούμε για τα επιτεύγματα των προγόνων μας, λες κι εμείς σήμερα δεν έχουμε καμία υποχρέωση;

Ουαί κι αλίμονο… Έλληνες…

 1. ΣΑΝ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΙΑ…!

  • Έλα μου ντε!!!

   (Καλά, πότε πρόλαβες και το διάβασες ακόμα δεν το ανέβασα… Μπράβο…)

   Αχ, Roadartist, οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Διαφεντεύουν τις τύχες μας λες και παίζουν κάποιο παιχνίδι στον υπολογιστή, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Και το κατηγορώ μου αυτή τη φορά απευθύνεται πρωτίστως στην αντιπολίτευση, με εξαίρεση τον Καρατζαφέρη (όχι ότι δεν παίζει κι αυτός τα πολιτικά του παιχνίδια), η οποία δεν αποδέχτηκε σε αυτή την κρίσιμη στιγμή να γίνει μια γροθιά ενάντια σε όλα τα προβλήματα που μαστίζουν τον τόπο. Αντί αυτού προτίμησαν να επαναπαυθούν στην ασφάλεια της απάθειας που τους διακρίνει. Αλλά και στον ΓΑΠ που ενεργεί σαν το μικρό παιδί, τελείως ανεύθυνα και χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες των πράξεών του. Έκανε όλο αυτό το πανηγύρι σήμερα με τυμπανοκρουσίες χωρίς να καταφέρει τίποτα τελικά, αντί να δράσει γρήγορα κι αθόρυβα. Και τα spread ξανά την ανηφόρα τραβάνε…
   Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι η πέμπτη δόση;

 2. Κώστα μου, δεν ξέρω που διαβάζεις νέα, αλλά η λίστα του ανασχηματισμού είναι αυτή:

  Πρωθυπουργός: Γεώργιος Παπανδρέου
  Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Γεώργιος Παπανδρέου
  Υπουργός Οικονομικών: Γεώργιος Παπανδρέου
  Υπουργός Εξωτερικών: Γεώργιος Παπανδρέου
  Υπουργός Άμυνας: Γεώργιος Παπανδρέου
  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Γεώργιος Παπανδρέου
  Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Γεώργιος Παπανδρέου
  Υπουργείο Εργασίας: Γεώργιος Παπανδρέου
  Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού: Γεώργιος Παπανδρέου
  Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Γεώργιος Παπανδρέου
  Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Γεώργιος Παπανδρέου
  Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: Γεώργιος Παπανδρέου
  Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: Γεώργιος Παπανδρέου
  Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Γεώργιος Παπανδρέου
  Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας: Γεώργιος Παπανδρέου
  Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας: Γεώργιος Παπανδρέου
  Κυβερνητικός εκπρόσωπος ορίζεται ο Γεώργιος Παπανδρέου.

  Η δημόσια ομιλία και διαδήλωση του Γεώργιου Παπανδρέου προγραμματισμένη για την Παρασκευή, αναβάλεται λόγω ασθενείας του οπαδού του.

  • Περαστικά στον οπαδό! Όχι για την ασθένειά του αλλά για το μυαλό του!!!

   Μαύρο χιούμορ χρησιμοποίησα Δημήτρη για να περιγράψω την κατάσταση γιατί εδώ που έχουμε φτάσει είμαστε μόνο για «γέλια».

   Μια περιέργεια την έχω πάντως για να δω τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Αν δε χρησιμοποιήσει ανθρώπους αξιόλογους που να έχουν πραγματικά να δώσουν λύσεις, τότε σε μερικούς μήνες το πολύ θα έχουμε εκλογές κι ακυβερνησία θα βυθίσει τη χώρα ακόμα βαθύτερα στο βούρκο κι ούτε πενήντα χρόνια δε θα είναι αρκετά για να ορθοποδήσουμε.

   Αlea jacta est.

   • Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση προσπαθούν να ξεφορτώσουν τις ευθύνες του λαού στον λαό ενώ θα μπορούσαμε, αντί αυτού, να ζητήσουμε να γίνουμε μέλη της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών και να μην έχουμε να κάνουμε τίποτα με όλους αυτούς που επιβουλεύονται την επιστροφή των χρημάτων που τους πήραμε!

    Αγαπητέ Κώστα η σύνθεση της νέας κυβέρνησης είναι γνωστή, βασικά. Πρωθυπουργός ανδρείκελο ο Γιωργάκης και εκτελεστικό συμβούλιο η Ευρώπη.

    Κανένα Ελληνικό επιτελείο δεν θα μπορούσε να βρει «λύση» πλέον γιατί ρεαλιστικά δεν υπάρχει (ούτε λύση αλλά ούτε και επιτελείο).

    Εκτός από μια: Η μόνη άλλη λύση θα ήταν να κόψουμε το πάχος του Δημοσίου, να βάλουμε μέτρα και σταθμά του πως πρέπει να δουλεύουν οι υπάλληλοι και όποιος δεν δουλεύει να απολύεται, να αστυνομεύσουμε την φοροδιαφυγή και να πάρουμε τους φόρους που χρωστάνε οι μεγάλες εταιρείες. Μετά, να ακολουθήσουμε την λιτότητα που θα μας βγάλει στις αγορές σε τρία χρόνια. Αλλά τίποτα από αυτά δεν θα επιτρέψει ποτέ ο λαός.

    • Δημήτρη, να ξεκαθαρίσουμε κάτι το οποίο εντέχνως αφήνεται να πλανάται στον αέρα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι περίπου 680.000 σύμφωνα με την απογραφή που έγινε. Δες τα στοιχεία εδώ. Μέσα σ’ αυτούς περιλαμβάνονται υπάλληλοι των ΟΤΑ, δάσκαλοι, στρατιωτικοί, αστυνομικοί και πυροσβέστες. Στις λοιπές χώρες της Ε.Ε. οι κατηγορίες αυτές οι κατηγορίες ΔΕΝ υπολογίζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν έχω πρόχειρη μια έκθεση της Ε.Ε. που αναφέρει τα μεγέθη του δημοσίου τομέα των χωρών μελών της και ξαναλέω ΔΕΝ συμπεριλαμβάνει τις παραπάνω κατηγορίες. Θα κάνω τον κόπο κάποια στιγμή αργότερα να ψάξω και να το βρω για να σου το στείλω γιατί τώρα με περιμένει το αγαπημένο μου υπόγειο…

     Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι να μην πέφτεις κι εσύ στην παγίδα που με πολύ αριστοτεχνικό τρόπο έχουν στήσει οι κυβερνώντες μας θέλοντας να διαιρέσουν τον κόσμο σε δημόσιους υπαλλήλους και μη προκειμένου να βασιλεύουν διαιρώντας! Και ναι, έχεις δίκιο να λες ότι πρέπει να απολυθούν όσοι δεν δουλεύουν, αλλά η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι οι υπάλληλοι δουλεύουν και μάλιστα πολύ. Η γραφειοκρατεία που έχουν θεσπίσει με τους νόμους τους οι πολιτικοί μας είναι αυτή που εμποδίζει τη δουλειά να γίνεται όπως πρέπει.

   • Αγαπητέ Κώστα, Δημόσιοι υπάλληλοι είναι όσοι πληρώνονται από δημόσιο χρήμα. Συγκρίσεις τομέων μεταξύ κρατών είναι άσχετες γιατί ο όλος προσδιορισμός αναπαύεται (μεταφορικά και πραγματικά) στο ποιός παίρνει μισθό από το δημόσιο. Στην Ελλάδα και οι παπάδες είναι δημόσιοι υπάλληλοι 🙂

    Η ιστοσελίδα και νούμερα στο λινκ που έβαλες ανήκει στην Ελληνική Κυβέρνηση, άρα στο …δημόσιο.

    Όπως παντού, υπάρχουν και καλοί υπάλληλοι και ακαμάτηδες. Στον ιδιωτικό τομέα γούστο τους καπέλο τους. Στον δημόσιο τομέα γούστο τους καπέλο ΜΑΣ.

    Είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα το ποιόν του υπαλλήλου και της οργάνωσης κρίνεται από την ικανότητα να διορθώνουν γραφειοκρατία και κανονισμούς που βάζουν εμπόδια στην δουλειά τους, με πρωτοβουλία. Το «δε φταίω εγώ αλλά το αφεντικό μου» δεν περνούσε ποτέ ούτε περνάει τώρα.

    • Δημήτρη μου, δεν είναι ακριβώς έτσι. Πρόσεξε γιατί το λέω αυτό: Ο υπάλληλος της καθαριότητας λογίζεται ως δημόσιος υπάλληλος ενώ είναι δημοτικός και ΔΕΝ πληρώνεται από τον τακτικό προϋπολογισμό αλλά από αντισταθμιστικά κονδύλια, δηλαδή από τα τέλη των πολιτών του κάθε δήμου. Κι αυτοί είναι αρκετές δεκάδες χιλιάδες. Θες κι άλλο παράδειγμα από το Ελλάντα που τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται; Δημόσιοι υπάλληλοι είναι κι οι εργαζόμενοι πχ. στον ΟΓΑ που είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου αλλά έχει δικό του προϋπολογισμό. Δημόσιοι υπάλληλοι είναι και οι υπάλληλοι πχ. της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (ναι, ναι υπάρχει κι αυτό!) οι οποίοι πληρώνονται από τα έσοδα της Έκθεσης κι όχι από τον τακτικό προϋπολογισμό. Δημόσιοι υπάλληλοι είναι και οι υπάλληλοι των Λιμενικών Ταμείων οι οποίοι έχουν δικού τους πόρους και πληρώνονται από αυτούς κι όχι από τον προϋπολογισμό. Δημόσιοι υπάλληλοι είναι κι όσοι υπηρετούν στα Επιμελητήρια, Ιατρικούς Συλλόγους, Φαρμακευτικούς Συλλόγους, Οδοντιατρικούς Συλλόγους κλπ και οι οποίοι επίσης δεν πληρώνονται από τον προϋπολογισμό. Και μπορώ να συνεχίσω για πολύ ακόμα… Κι όμως όλοι αυτοί προσμετρούνται στους δημοσίους υπαλλήλους. Μόνο στο Ελλάντα γίνονται αυτά!

     «Είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα το ποιόν του υπαλλήλου και της οργάνωσης κρίνεται από την ικανότητα να διορθώνουν γραφειοκρατία και κανονισμούς που βάζουν εμπόδια στην δουλειά τους, με πρωτοβουλία. Το “δε φταίω εγώ αλλά το αφεντικό μου” δεν περνούσε ποτέ ούτε περνάει τώρα.» Συμφωνώ αλλά για να σε ρωτήσω κάτι. Αν γίνουν εκλογές ο πολιτικός μας προϊστάμενος εγκαταλείπει τη θέση του και μέχρι να οριστεί καινούριος θα περάσουν κανά δυο μήνες. Μέχρι τότε η υπηρεσία που εργάζομαι ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ. Κι αυτό γιατί το σύστημα που έχουν φτιάξει οι πολιτικοί μας δε δίνει τη δυνατότητα στον υπάλληλο να κάνει τη δουλειά του αν δεν υπάρχει πολιτικός προϊστάμενος. Φταίει ο υπάλληλος; Αλλά κι όταν υπάρχει ο πολιτικός προϊστάμενος και του στέλνεις μια απόφαση για υπογραφή από τον Ιανουάριο κι έχει φτάσει Ιούνιος και δεν την έχει υπογράψει, φταίει ο υπάλληλος; Κι όταν σε παίρνει στο τηλέφωνο ο πολιτικός προϊστάμενος και σου λέει κάνε το χ πράγμα και του λες ότι αυτό δεν είναι σύννομο κι όμως τελικά το κάνει παρά τις έγγραφες αντιρρήσεις του υπαλλήλου κι ο Εισαγγελέας δεν τολμάει να ανοίξει το φάκελο, φταίει ο υπάλληλος; Δημήτρη μου, πίστεψέ με, ο υπάλληλος θέλει να δουλέψει, οι πολιτικοί όμως δε θέλουν. Παρακαλούσα τρεις μήνες να μου βάλουν τηλέφωνο στο γραφείο κι αναγκαζόμουνα να μιλάω συνέχει με το κινητό μου, γιατί; Πάλι ο υπάλληλος φταίει; Όταν οι πολιτικοί κάνουν μαζική παραγγελία με την τάδε εταιρεία υπολογιστών και παίρνουν υπολογιστές χωρίς κάρτες δικτύου κι αναγκάζεται ο υπάλληλος να πληρώσει από την τσέπη του για την κάρτα, φταίει ο ίδιος; Κι όταν του φέρνουν PC χωρίς κειμενογράφο, πάλι ο υπάλληλος φταίει; Κι όταν από το Νοέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο δεν είχαμε πετρέλαιο στην υπηρεσία μου γιατί δεν είχαν δώσει το ΟΚ πολιτικοί για την έγκριση του κονδυλίου, πάλι ο (πουντιασμένος) υπάλληλος φταίει; Δημήτρη μου, συγνώμη για το χείμαρρο αλλά αγνοείς τι τραβάει ο υπάλληλος, ο οποίος στις περισσότερες των περιπτώσεων εργάζεται φιλότιμα. Εξαιρέσεις βεβαίως υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν αλλά είναι λίγες.

     Άργησα να σου απαντήσω και ζητώ την κατανόησή σου!

    • Το γεγονός ότι οι πολιτικοί μας επέλεξαν να συμπεριλάβουν στους δημοσίους υπαλλήλους κι όλους εκείνους που δεν πληρώνονται από τον τακτικό προϋπολογισμό αλλά από άλλους πόρους μόνο μια εξήγηση μπορεί να έχει. Ότι ήθελαν να πουν μετά στους τροϊκανούς ότι να από 1.000.000 υπαλλήλους τώρα έχουμε μόλις 500.000 κι αυτό χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα! Μην υποκλίνεσαι, οι πολιτικοί σκέφτονται με τελείως διαφορετικό τρόπο από εμάς. Όσο για το λινκ της προηγούμενης απάντησής μου, είναι τα επίσημα στοιχεία του Ελληνικού Κράτους, στα οποία συμπεριλαμβάνομαι κι εγώ.

     Δες τώρα τις λεπτομέρειες:
     ΜOΝΙΜΟΙ ΥΠAΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣIΟΥ /ΔΙΚΑΣΤΙΚΟI ΛΕΙΤΟΥΡΓΟI /ΔΗΜOΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟI 625738 82%
     ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 53833 7%
     ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 44811 6%
     ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΟΥ 14345 2%
     ΑΙΡΕΤΟΙ 12609 2%
     ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑ 7495 1%
     ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ/ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟΙ 4614 1%
     ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΙ 1175 0%
     ΕΜΜΙΣΘΗ ΕΝΤΟΛΗ 1003 0%
     ΜΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 493 0%
     ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ, ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

     Μόνο το αριθ. 1 και 2 είναι μόνιμοι. Φερ’ ειπείν ο Πρόεδρος του ΟΤΕ θεωρείται ότι είναι δημόσιος υπάλληλος. Δε μου λες στην Αμερική ο CEO της VERIZON είναι δημόσιος υπάλληλος; Έχουμε δηλαδή από τους 768.009 υπαλλήλους, 86.925 ανθρώπους οι οποίοι είναι μετακλητοί κι όμως λογίζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι. Μας μένουν δηλαδή 681.084. Σ’ αυτούς περιλαμβάνεται κι ένα ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ υπαλλήλων που ΔΕΝ πληρώνονται από τον τακτικό προϋπολογισμό. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι τα πράγματα είναι απλώς ΜΠΑΧΑΛΟ στην Ελλάδα κι καθένας κάνει ότι του καπνίσει!

     Το αποτέλεσμα όλων αυτών των «προσπαθειών» της κυβέρνησης να ρίξει το βάρος της ευθύνης για τη χρεοκοπία της χώρας στους δημοσίους υπαλλήλους και στο δήθεν υπέρογκο κράτος δεν ευσταθεί. Τουναντίον, κατάφερε να χωρίσει τους Έλληνες σε δημοσίους υπαλλήλους και μη δημοσίους υπαλλήλους με τη μια παράταξη να στρέφει τα βέλη της στην άλλη. Ξέρεις, το γνωστό διαίρει και βασίλευε.

     Όσον αφορά στο δεύτερο, επειδή μου αρέσει να είμαι συγκεκριμένος, δες μερικά ΑΙΣΧΡΑ παραδείγματα του τι έχουν καταφέρει οι πολιτικοί μας σ’ αυτή τη χώρα:
     Περίπτωση πρώτη: Για να αλλάξει μια υπηρεσία τη σύνδεση στο internet πρέπει βεβαίως να πάρει τη σχετική άδεια, λες και πρόκειται να αγοράσουν κανένα διαστημικό λεωφορείο. Ο σχετικός σύνδεσμος εδώ http://et.diavgeia.gov.gr/f/apdthest/ada/4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%9F%CE%A110-8
     Κατέβασε το αρχείο αν δε σου κάνει κόπο και δες μια επίσημη απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης γραμμένη με τα χεράκια μου!

     Περίπτωση δεύτερη: Για να πάρει η υπηρεσία υλικά για την καθαριότητα της παραλίας, αξίας 160€ πρέπει πάλι να πάρει την ανάλογη έγκριση.
     Ο σχετικός σύνδεσμος εδώ
     http://et.diavgeia.gov.gr/f/apdthest/ada/4%CE%91%CE%98%CE%A9%CE%9F%CE%A110-%CE%9C%CE%91
     Κι αυτή γραμμένη με τα χεράκια μου!

     Αν έχεις όρεξη μπορώ να συνεχίσω…

     Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο περήφανος είμαι ως Έλληνας που το έτος 2011 για να καθαριστεί μια παραλία πρέπει να εμπλακούν δύο υπηρεσίες για να αγοραστούν μερικές σακούλες σκουπιδιών αξίας 160€. Και απαιτείται και η συνεδρίαση μιας επιτροπής 9 ανθρώπων πρώτα για να λάβουν ομόφωνα την απόφαση της αγοράς… Μετά Δημήτρη μου, τι να κάνει ο υπάλληλος; Αφού το σύστημα είναι σάπιο από μέσα. Ξέρεις πόσες φορές έχω αντιδράσει γι’ αυτά τα θέματα; Ούτε που θυμάμαι πια. Και ξέρεις ποια είναι η απάντηση που παίρνω; «Αφού έτσι προβλέπεται, έτσι θα γίνει.» Κι όταν λέω ότι πρέπει να αλλάξει αυτό μου λένε «Αυτά είναι ζητήματα που άπτονται της πολιτικής.» Τι να κάνει λοιπόν ο υπάλληλος από τη στιγμή που οι πολιτικοί όχι μόνο δεν επιθυμούν αλλά επιδιώκουν να υπάρχει αυτό το σύστημα για να μπορούν να επιβάλλουν με το έτσι θέλω τις εκδουλεύσεις τους;

     Ο ασθενής είναι βαριά άρρωστος και χρειάζεται θεραπεία σοκ για να συνέρθει…

   • Φίλε μου Κώστα, όσον αφορά το πρώτο σκέλος της απάντησής σου, φαίνεται ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο όπου θα μπορέσει να επιτευχθεί το εξής θαύμα: Από 1.100.000 δημόσιους υπαλλήλους, θα μειώσει την δύναμη κατά 600.000 άτομα και θα κατέβει στους 500.000 μόνο από διαφορετική ερμηνεία των αριθμών, χωρίς να απολυθεί κανένας. Υποκλίνομαι!

    Το ότι κάτι τέτοια μας κάνει περίγελους των πάντων από Σουηδία έως ακόμη και Ιταλία να πάρει η ευχή δεν το συλλογιζόμαστε; Το πόσοι εργάζονται στο δημόσιο εξαρτάται από το ποιός ερμηνεύει τα νούμερα; Δεν λέω πως δεν έχεις απόλυτο δίκιο, κατά πάσαν πιθανότητα πρέπει να έχεις δίκιο και το λέω γιατί σου έχω εμπιστοσύνη, αλλά, και μόνο το γεγονός ότι υπάρχουν αυτές οι διαφορετικές ερμηνείες δεν σε ανησυχεί; Αυτό Κώστα μου είναι μέρος του προβλήματος. Με την εξήγησή σου, στην πραγματικότητα ενισχύεις την άποψή μου.

    Όσο για το δεύτερο, έχω μια εντελώς παρδαλή ιδέα. Να κατέβουνε λέει οι υπάλληλοι ενός γραφείου απεργία επειδή δεν λειτουργεί καλά η γραφειοκρατία που τους επιβάλουν, χωρίς να ζητάνε δεκάρα με την απεργία -μόνο λειτουργικότητα του τμήματός τους. Και μετά λέει ξυπνήσαμε… Ή να ξανακοιμηθούμε και να ονειρευτούμε ότι 50 υπάλληλοι υπέγραψαν ένα χαρτί απαριθμώντας τις ανικανότητες του αφεντικού τους και το κοινοποίησαν στο αφεντικό του αφεντικού και στον τύπο και τα κανάλια. Μπα σε καλό μου!

    • Ουπς, η απάντηση Δημήτρη απ’ ότι βλέπω μπήκε πάνω από το σχόλιό σου!!!
     Κάτι μπλέχτηκε, κάποιος σκοτεινός δάκτυλος κάποιου αργόσχολου δημοσίου υπαλλήλου!!!

  • Καρυάτιδα Ακροπολίδου
  • 16 Ιουνίου 2011

  Στρατηγέ! Η Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας στήθηκε και απο σήμερα σηκώνει μανίκια και αρχίζει δουλειά!
  Πέρασε απο το σπίτι μου σε παρακαλώ, αναλαμβάνεις υποχρέωση μεγάλη έναντι της πατρίδας!

  • Ποιά ακριβώς υποχρέωση αναλαμβάνω Καρυάτιδα; Να μου το ξεκαθαρίσεις για να ξέρω ποιά στολή να φορέσω, την αγγαρείας ή την επίσημη με τα σειρήτια;

   …Ο παιάνας ακούγεται στο βάθος:
   Των ανικάνων τα φουσάτα περάσαν
   σαν το Λίβα που καίει τα σπαρτά
   με τους βουλευτές τις πόλεις χαλάσαν
   μας ανάψαν φωτιές στα χωριά
   Μα οι πολιτικοί μας πια τώρα σκορπίσαν
   και ξανάρθε για μας λευτεριά,
   για να φτιάξουμε τα όσα γκρεμίσαν
   ας κοιτάξουμε τώρα μπροστά

   Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει
   δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά
   μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει
   και ξανά προς τη χρεοκοπία τραβά (τραβά, τραβά)
   και ξανά προς τη χρεοκοπία τραβά.

  • kariatida62
  • 16 Ιουνίου 2011

  Την επίσημη μ’όλα τα γαλόνια και σειρήτια σου! χαχαχαχαχαχα!

  • Ετοιμάζω το στράτευμα κι έρχομαι… 😉

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: