Τυχαίο; Δε νομίζω.

Τις τελευταίες μέρες έγινε λόγος για την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου που πρέπει ή δεν πρέπει να πουληθεί ή να παραχωρηθεί ή να αξιοποιηθεί ή ή ή…

Μέσα στη νύχτα έγιναν παρεξηγήσεις κι εκτοξεύτηκαν χαρακτηρισμοί και μετά δόθηκαν εξηγήσεις και ύστερα τα βρήκαμε εμείς με τους τροϊκανούς και πήραμε και την επόμενη δόση και και και…

Το επίμαχο ποσό που ανακοινώθηκε 50 δις €. ΤΥΧΑΙΟ; Δε νομίζω…

Χρησιμοποίησα το σλόγκαν της γνωστής διαφήμισης για να δώσω έμφαση σε κάτι που μου έκανε εντύπωση. Στην ιστοσελίδα του ΙΣΤΑΜΕ, υπάρχει μια μελέτη από το Νοέμβριο του 2010 για το πρόβλημα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και αν προσέξει κάποιος στην σελίδα 5 και τον πίνακα 3, στον οποίο αναφέρεται το νομικό καθεστώς των ακινήτων, τα ελεύθερα έχουν αξία 49,4 δις €. Οπότε εύλογα διερωτάται κανείς αν το ποσό που ανακοίνωσαν οι φίλοι μας οι τροϊκανοί είναι τυχαίο ή όχι κι αν όλο αυτό ήταν απλώς μια ειλημμένη απόφαση. Κι ανακοινώθηκε με αυτόν τον τρόπο προκειμένου να δουν και να μετρήσουν τις αντιδράσεις. Ίσως, θα σκεφτεί κάποιο κακόβουλο μυαλό, μακριά από μας…, ότι οι κύριοι που το ανακοίνωσαν είχαν εντολή να το κάνουν. Ίσως κι όχι.

Και σ’ άλλα με υγεία…

Advertisements
 1. Δεν το είχα μάθει. Εξαιρετική σύμπτωση. Ούτως ή άλλως το ΙΣΤΑΜΕ πάντα έκανε προ-κυβερνητικές μελέτες. Θα προγραμματίσω να τη μελετήσω.

  • Ρίξε μια ματιά, θα βγάλεις πολλά συμπεράσματα… 😉

 2. Και πού ‘σαι ακομα… ίσα-ίσα που ξεκινάει η παράσταση!

  • Γι’ αυτό λέω και σ’ άλλα με υγεία… 😉

  • Καρυάτιδα Ακροπολίδου
  • 18 Φεβρουαρίου 2011

  Διαβάζω τον σκοπό του ιδρυτικού του:»κέντρο σύγχρονου πολιτικού προβληματισμού, πολιτικής αναζήτησης και επιστημονικής έρευνας στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού.»
  Δηλαδή στρατηγέ μου το ΙΣΤΑΜΕ τι ακριβώς κάνει?
  Τεχνικοοικονομικές μελέτες για την βιωσιμότητα των κυβερνητικών επιχειρήσεων ?
  Eπιμένω και ψάχνω ειδικότερα:
  Τι είναι το ΙΣΤΑΜΕ
  Tο ΙΣΤΑΜΕ είναι το Ινστιτούτο ερευνών δημόσιας πολιτικής του ΠαΣοΚ. Διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο που ορίζεται με διετή θητεία από τον Πρόεδρο του ΠαΣοΚ. Το ινστιτούτο χρηματοδοτείται από μέρος της κρατικής χρηματοδότησης του ΠαΣοΚ και από έσοδα από ερευνητικές μελέτες που διεξάγει για τρίτους.
  Το έργο και η δραστηριότητα του ΙΣΤΑΜΕ απευθύνεται στα πολιτικά στελέχη του ΠαΣοΚ και των άλλων κομμάτων, τη δημόσια διοίκηση, τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τις διάφορες εκφάνσεις της κοινωνίας των πολιτών καθώς και το ευρύ κοινό.

  Kατάλαβες Στρατηγέ μου το χρηματοδοτούμε κιόλας!!!
  Στην υγειά μας!!! Η μάλλον στην υγειά των κορόϊδων!

  • Μου φαίνεται ότι εκεί πέρα λαμβάνονται οι αποφάσεις πριν ανακοινωθούν στον κόσμο. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το ποσό το οποίο ανακοινώθηκε ειδικά αφού μερικούς μήνες πριν είχε ανακοινωθεί αυτή η ανακοίνωση.

   Το παρακολουθώ το ΙΣΤΑΜΕ εδώ και πολλά χρόνια. Οι κατά καιρούς μελέτες και συμπεράσματα που δημοσιεύει, όλως τυχαίως, μετά από λίγο καιρό εφαρμόζονται στην πράξη. Οπότε κάνε μια βόλτα εκεί πέρα και θα καταλάβεις τι μας περιμένει…

 3. Αν και γενικά δε συμφωνώ με τις «θεωρίες συνωμοσίας» δεν μπορώ να μην παραδεχθώ πως όντως αυτή η σύμπτωση (;) είναι πολύ περίεργη. Όσο για το ΙΣΤΑΜΕ, απλώς ακουστά το είχα. Δεν ήξερα πόσο σοβαρό ρόλο παίζει στη ζωή μας.

  • Ούτε εγώ τις πιστεύω τις θεωρίες συνωμοσίας, αλλά πραγματικά εδώ η σύμπτωση παραείναι μεγάλη… 😉

 4. Γιατί να είναι σύμπτωση;
  Και οι τροϊκανοί κάποιες μελέτες διαβάζουν και προτείνουν τι να γίνει .
  Προφανώς θεωρούν το ΙΣΤΑΜΕ αξιόπιστο στις μελέτες του γιατί στην ανάγκη στις επαφές με την κυβέρνηση θα μπορούν να ισχυριστούν ότι βασίστηκαν σε αυτές τις μελέτες, που αναγκαστικά οι κυβερνητικοί δεν θα μπορούν να τις χαρακτηρίσουν αναξιόπιστες!
  Πως θα μπορούσαν άλλωστε όταν ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στο ΔΣ συμμετέχει και ο Νίκος Παπανδρέου.

  • Μα ακριβώς αυτό είναι το θέμα Αθεόφοβε. Το ΙΣΤΑΜΕ δεν είναι ένα επίσημα θεσμοθετημένο όργανο της πολιτείας και ως εκ τούτου λειτουργεί με όρους οι οποίοι δεν είναι ούτε ελεγχόμενοι ούτε αποδεκτοί από το σύνολο της κοινωνίας. Δεν ισχυρίζομαι βέβαια ότι το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί το ΙΣΤΑΜΕ ως όργανο για να εξυπηρετήσει κάποιες «φαύλες» πολιτικές και χρησιμοποιεί τον οργανισμό αυτό για να νομιμοποιήσει κατά κάποιο τρόπο τις αποφάσεις του. Σε κάθε περίπτωση πάντως, κατά τη γνώμη μου, κανένας τέτοιος οργανισμός που κινείται παράλληλα με κάποιο κόμμα δεν είναι «αθώος». Και μιλώ για όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως, ΝΔ, αριστερά κόμματα κλπ. Διότι είναι σήμερα γενικά αποδεκτό ότι μια εμπεριστατωμένη μελέτη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «μπούσουλας» για να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις και πάνω σ’ αυτό ακριβώς στηρίζονται τα κόμματα. Αυτό που δε γίνεται γνωστό όμως είναι η μεθοδολογία και οι κατευθυντήριες οδηγίες πριν τη διεξαγωγή της μελέτης.

 5. ΤΕΛΕΥΤΑΙΕ ΧΑΙΡΕ!!!

  Υπαρχουν ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΕΣ:
  Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (με τον ικανοτερο υπουργο του ΠΑΣΟΚ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ).
  Που σημαινει….ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ…ΠΤΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΕΝΟΙΚΙΩΝ +ΑΚΙΝΗΤΩΝ….
  Ετσι ωστε:….Σε ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ….ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΠΟΥ ΛΥΓΙΣΑΝ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ+ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ.
  ΦΘΗΝΗ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ (ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ+ΚΙΝΕΖΟΥΣ πχ)…
  του σπιτιου ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΝΟΣ ΑΝΕΡΓΟΥ ΠΛΕΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ!!!.

  ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ….ΣΙΓΟΥΡΑ (για μενα)
  θα πουληθει!!!….

  ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΑΠΕΔΕΙΞΑ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ… ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ!!!!(ΥΠΟΠΤΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ!!!!!!)

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

  • Γιατρέ μου καλησπέρα. Πραγματικά, η αδράνεια του Υπουργείου Ανάπτυξης χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Μακάρι να μην επιβεβαιωθείς γιατί αν ακόμα κι αυτά τα λίγα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει ετούτος ο κοσμάκης ευτελιστούν, μας βλέπω για εργάτες σε κινέζικα εργοστάσια…

 6. @@….αυτο ακριβως ΕΝΝΟΩ!!!

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ:

  «ΑΠΟΚΡΥΦΟ ΣΧΕΔΙΟ»….ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ….
  ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ….Η ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ…ΤΩΝ «ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ»…..
  ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ …..ΠΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ….

  ΚΥΝΙΣΜΟ!!!!(μια και Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΑΠΙΣΕ ΟΤΙ ΕΘΝΙΚΟ ΕΙΧΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ>………

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

  • Μακάρι όμως Γιατρέ μου να μην είναι έτσι. Έχω μια ελπίδα, αυτή του αθάνατου δαιμόνιου Έλληνα. Του ανθρώπου που το μυαλό του φέρνει πολλές στροφές όταν χρειάζεται. Κι αυτός είσαι εσύ, είναι ο διπλανός σου, ο απέναντί σου κι όλοι εδώ σ’ αυτή τη χώρα. Μην ξεχνάς ότι στην ουσία βιώνουμε ένα πόλεμο, χωρίς όπλα και σφαίρες από αυτές που σκοτώνουν χάρη στο ψυχρό μέταλλο, αλλά από εκείνες που σου ρημάζουν την ψυχή, τα όνειρα και τις ελπίδες πρώτα. Και σε τέτοιες περιστάσεις έχει αποδείξει η ψυχή του ραγιά ότι αντέχει. Όσο για τους πολιτικούς με το σάπιο αίμα, αυτοί θα πληρωθούν όπως τους αρμόζει. Ξέρει η φύση και το πεπρωμένο…

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: