Απλά πράγματα

Σύμφωνα με το άρθρο της Ελευθεροτυπίας, ο ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), παρουσίασε για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια πλεόνασμα και μάλιστα 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Τι έγινε και άλλαξε το τοπίο κι από ελλειμματικός οργανισμός έγινε πλεονασματικός; Πολύ απλά το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους εφαρμόστηκε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Και με το απλούστατο αυτό μέτρο μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη κατά 74%. Γιατί λοιπόν έπρεπε να φτάσει το 2010 για να εφαρμοστεί ένα μέτρο που στις άλλες χώρες του δυτικού κόσμου εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες; Ο κυριότερος παράγοντας είναι η πολιτική βούληση που επιτέλους αποφάσισε να κάνει κάτι, να κινηθεί…

Ερχόμαστε τώρα στο δεύτερο μέρος των συμπερασμάτων, αυτό που δε γράφει το άρθρο της εφημερίδας. Για να υπάρχει τόσο μεγάλη φαρμακευτική δαπάνη πρέπει να συμπράξει και ο ασθενής. Ή καλύτερα ο ασφαλισμένος του εν λόγω ασφαλιστικού ταμείου που δεχόταν να γράφονται φάρμακα στο όνομά του. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ποιο ήταν το κέρδος του; Έπαιρνε μίζα από το γιατρό ή από τη φαρμακευτική εταιρεία; Προφανώς, γιατί αλλιώς δεν υπάρχει εξήγηση. Τώρα πια που διαφάνηκε ότι κάποιοι ασφαλισμένοι κατασπαταλούσαν το δημόσιο χρήμα προς όφελος της τσέπης τους, μήπως είναι καιρός να γίνει ένας ενδελεχής έλεγχος και να καταλογιστούν ευθύνες; Όχι μόνο στους γιατρούς αλλά και στους ασφαλισμένους; Και να ζητήσει το δημόσιο τα απολεσθέντα πίσω; Και δεν το λέω αυτό ελαφρά τη καρδία, απλώς βαρέθηκα να πληρώνω τις αρπαχτές των άλλων…

 

Advertisements
  • Kariatida62
  • 10 Φεβρουαρίου 2011

  Ναι, το έμαθα …ο σύζυγος ειναι ασφαλισμένος στο εν λόγω ταμείο, το οποίο πλεον δεν συμπεριλαμβάνει μόνο το παλιό ΤΕΒΕ.
  Του συζύγου κάποια στιγμή του είχε ζητηθεί το βιβλιάριό του απο φίλο για να συνταγογραφήσει ενέσεις της μητέρας του. Ο σύζυγος αρνήθηκε γιατί θεώρησε ότι ίσως έμπλεκε…είχε δίκιο. Καταλαβαίνεις ότι δεν είναι μόνο περιπτώσεις μίζας αλλά και εξυπηρέτησης άλλων ασθενών που δεν είναι ασφαλισμένοι. Αυτά γίνονται και στο ταμείο του Δημοσίου
  Καλή σου μέρα Τελευταίε μου.

  • Το ξέρω ότι γίνονται εξυπηρετήσεις, αλλά νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα φρένο κι ένα μέτρο σ’ όλο αυτό το παζάρι. Γιατί την πληρώνουμε όλοι μας αυτήν την κακοδιαχείριση και την έλλειψη ελέγχου.

 1. Εντυπωσιάζομαι. Δεν το περίμενα ποτέ. Ίσως κάποτε αποφασίσουν να δώσουν και περισσότερα χρήματα στους γιατρούς αντί των 600-700€ το μήνα.

  • Δείμο, είναι πράγματι εντυπωσιακό. Το ποσοστό της μείωσης είναι τεράστιο. Νομίζω ότι αν εξορθολογιστεί έτσι ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός, ίσως μπούμε κάποια στιγμή στον ίσιο δρόμο.

 2. @@ TELEYTAIE ΧΑΙΡΕ!!!!

  Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ..
  ΦΑΡΜΑΚΑ+ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ (οχι προτοτυπα-ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ).

  ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΟΠΗ…
  ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΠΑΙΝΑΝ ΕΩΣ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΑΤΟΚΑ…ΜΕΤΑ ΤΑ «ΠΑΙΞΑΝ» ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ!!!

  ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗ….

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

  • Ιαματικέ, σε χαιρετώ.
   Εσύ ως Ιατρός γνωρίζεις πως γίνονται ή δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Αλλά νομίζω ότι όλοι μας λίγο πολύ έχουμε γίνει μάρτυρες αυτής της σπατάλης.
   Τα δομημένα ομόλογα είναι παιχνίδια των πολιτικών. Χοντρές μίζες πήραν κάποιοι και τώρα τα πίνουν στην υγειά μας. Μπήκε ποτέ κανένας φυλακή; Όχι. Μακάρι να υπάρξει σ’ αυτή τη χώρα κάποια στιγμή η πολιτική βούληση να ανοίξουν διάπλατα οι αγκάλες των φυλακών για τους υπουργούς και τα τσιράκια τους. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, για επόμενη ανάρτηση.

   Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς. 😉

 3. Μπράβο σου, γιατί στο δεύτερο σκέλος της ανάρτησης αναδεικνύεις ένα θέμα που όλα τα ΜΜΕ κάνουν «γαργάρα», που είναι οι ευθύνες όλων όσοι συνεργάζονταν ή συνεργάζονται ακόμα με αυτό το διεφθαρμένο σύστημα. Γνώμη μου είναι πως αν κάνουμε κατάλογο όσων έφαγαν ή τρώνε λεφτά από το κράτος μέσω προμηθειών, επιχορηγήσεων, εικονικών συνταγών, τιμολογίων ή υπερωριών, αργομισθιών, δωροδοκιών κ. ά. θα φτάσουμε σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.

  • Θωμά, δυστυχώς, λίγο η πολύ, όλοι μας έχουμε ακουμπήσει το χέρι στο μέλι. Αλλά το πληρώνουμε πολλαπλάσια στο τέλος. Πρέπει να σταματήσει αυτό το αλισβερίσι και να μπει μια τάξη κάποτε. Ίσως τώρα, με την οικονομική κρίση και το μνημόνιο είναι μια καλή ευκαιρία να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.

 4. Οταν πρυτανεύει η κοινή λογική μάς κάνει εντύπωση, ε? Χάσαμε το μέτρο του αυτονόητου εδώ και χρόνια και όταν το βρίσκουμε μένουμε με το στόμα ανοιχτό για το πόσο απλό ήταν να μπει μια τάξη!
  Ωραία ανάρτηση
  http://newagemama.com

  • Αναρωτιέμαι γιατί χάθηκε η κοινή λογική. Γιατί καταντήσαμε εκεί που καταντήσαμε. Το φταίξιμο είναι καθαρά δικό μας επειδή αφήσαμε τους πολιτικούς να αλωνίζουν χωρίς έλεγχο και χωρίς τιμωρία τόσα χρόνια…

 5. Άργησα να γράψω κάτι γιατί ξέρω ελάχιστα πράγματα για αυτές τις καθημερινές Ελληνικές πραγματικότητες. Μου φαίνεται πάντως ότι, όπως παντού στον κόσμο, κι εδώ, παίζει ένα στοιχείο στο οποίο ο κόσμος δίνει συνήθως λίγη σημασία. Τα νούμερα και οι στατιστικές και οι λογαριασμοί μπορούν να διαμορφωθούν πλασματικά να λέει ότι θέλει ο κάθε …μεταφραστής των. Δηλαδή, στην ερώτησή σου «Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ποιο ήταν το κέρδος του; Έπαιρνε μίζα από το γιατρό ή από τη φαρμακευτική εταιρεία; Προφανώς, γιατί αλλιώς δεν υπάρχει εξήγηση. «, η απάντηση μπορεί να είναι ότι η ερώτηση σου προεκλίθη από διαφορές στατιστικές που είναι πλασματικές και δεν έχουν πραγματικό αντίκρισμα. Μάλιστα, αυτή είναι η τέχνη του κλέφτη: να αποπροσανατολίζει αυτούς που τον καταδιώκουν, και, από κλέφτες, άλλο καλό! Μήπως χρειαζόταν μηχανογράφηση για να ξέρουμε από που βγαίνανε οι βίλλες και τα κότερα και τα Σαββατοκύριακα στο Παρίσι;

  • Δημήτρη, πραγματικά τις στατιστικές κι εγώ τις κοιτάζω με μεγάλη επιφύλαξη πάντα. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με καθαρούς αριθμούς, όπως για παράδειγμα το ποσό του πλεονάσματος του ΟΑΕΕ. Άσε που πλεόνασμα σε ασφαλιστικό ταμείο δε νομίζω ότι έχει δει αυτή η χώρα εδώ και πολλά – πολλά χρόνια…

   Όσον αφορά τα κότερα και τις βίλες… τα ξέρουμε και χωρίς μηχανογράφηση…

    • thinks
    • 11 Φεβρουαρίου 2011

    Γι αυτό κι εγώ διερωτώμαι… πλεόνασμα όλως εξάφνως; Στο Αμέρικα μεριά λέμε όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι!

 6. @@…ΤΕΛΕΥΤΑΙΕ ΜΟΥ…

  Εγω σα γνησιο τεκνο ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ (γενια Πολυτεχνειου)…παλιο Κομμουνιστης…..ΚΑΙ ΝΥΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (προς Θεου ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ …ΑΛΟΓΑ!!!ΧΑΧΑΑΑΑΑ!!!)…
  Θα σου πω…
  Ο Ανδρεας ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ….απο τη «σιωπη+το αποφασιζομεν και διατασσομεν ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ).
  Ετσι ΕΔΩΣΕ ΦΩΝΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟ…(να σαν εμενα-ας πουμε)….

  Το ΟΧΗΜΑ ΗΤΑΝ …..Ο «ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ»!!!!!(μια ουτοπια που απο το 1974… ηδη διακρινοταν)
  Ετσι Ο ΑΝΔΡΕΑΣ…..»ΛΑΤΡΕΥΤΗΚΕ»……αλλα….ΚΑΙ «ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ»….απο ΟΤΙ «ΥΓΕΙΕΣ»+ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ….υπηρχε στο ΠΑΣΟΚ.

  ΕΜΕΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑ+ΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ!!!!….
  ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ …..ΔΗΜΟΣΙΟ….
  ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΑΝ ……ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ+ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΥΠΗΡΞΕ…
  (να φανταστεις….καποτε ειχαμε ΣΟΒΑΡΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ NISSAN+OPEL).

  EΤΣΙ…
  ΣΗΜΕΡΑ ΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ….»ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ»!!!

  ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ….»ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΤΗΤΟΣ»+ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ…
  ΜΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΓΕΡΑΣΜΕΝΟ….ΚΑΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ!!!!

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

 7. @@…ΑΑΑΑΑΑ….ΝΑΙ…

  Η ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ….ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΕΙ ΛΟΓΟ…»ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ»!!!!(πνιγοταν απο τις ενοχες του ΕΜΦΥΛΙΟΥ)….
  Αλλα ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ!!!!(να φανταστεις Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ (ο μισοτρελος)…ειναι ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥ!!!απ τους ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ!!!!ΧΑΧΑΑΑΑΑΑ!!!!.

  Ετσι ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ….»ΑΔΥΝΑΜΟ+ΗΛΙΘΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ….

  ΤΟΥ …ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΜΙΜΗΣ (το λεγομενο και ….»πατριωτικο» ΠΑΣΟΚ).

  Η ΔΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ…..»ΦΡΟΝΤΙΣΕ»…..
  ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ (ακομα και σημερα)….ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ+ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!!….

  ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ …..ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ+ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΩΝ….και ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΑΥΡΗ….ΑΠ ΤΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ….(εξαγοραζοντας τη σιωπη του κομματος …του ΚΚΕ+ΙΣΩς(δεν ειμαι σιγουρος) ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ «ΑΡΓΥΡΙΑ»….ΑΠ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ!!!!

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

  • Γιατρέ μου έτσι είναι τα πράγματα. Η πολύ ελευθερία σε συνδυασμό με την έλλειψη ελέγχου οδήγησαν τα πράγματα εδώ που έχουν φτάσει.
   Κι ο γιος του Ανδρέα ήρθε να «διορθώσει» όσα εκείνος δεν πρόλαβε… Συνεπικουρεί δυστυχώς, και η άοσμη, άχρωμη και άγευστη δεξιά και μαζί με την απαρχαιωμένη, αγκυλωμένη και σκουριασμένη αριστερά…

   Ευτυχώς η ΕΛΠΙΔΑ πεθαίνει τελευταία γιατρέ μου… (εκτός αν της κάνουν ευθανασία κι αυτής και ησυχάσουμε…)

 8. @@….ΤΕΛΕΥΤΑΙΕ ΜΟΥ….

  ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑ…..»ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ»!!!!
  Και συ ΚΑΛΑ….
  Εισαι ΚΑΙ ΝΕΟΣ!!!

  ΕΓΩ……ΑΣΤΑ…..απλα θα προσπαθησω ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ…κι οποιους μπορεσω ΝΑ ΣΩΣΩ…..αν σωθω…..
  γαμησε τα….

  • Η κάθαρση είναι απαραίτητη, αλλά ποιός θα την κάνει; Ποιός φοράει παντελόνια;

   Όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε γιατρέ μου, ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη…

 9. βαρεθηκαμε…
  θα φτασουμε στο σημειο να λεμε δοξα στην ηλεκτρονικη διακυβερνηση!
  σορρυ συνταγογραφηση ηθελα να πω!

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: