Συνήγορος του Καταναλωτή (συνέχεια)

Συνέχεια από προηγούμενη ανάρτηση.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή απάντησε στην αναφορά μου στέλνοντάς τη στον καταγγελλόμενο προκειμένου να εκφέρει την άποψή του και να τους αποστείλει ενδεχομένως οποιοδήποτε έγγραφο που αφορά στην υπόθεση.

Έχω να επισημάνω τα παρακάτω:

  1. Οι χρόνοι που χρειάζονται για να ενεργοποιηθεί η Ανεξάρτητη Αρχή είναι ικανοποιητικοί. Έστειλα την αναφορά στις 27/10, παρελήφθη και πρωτοκολλήθηκε στις 29/10 και εκδόθηκε το έγγραφο προς τον καταγγελλόμενο στις 12/11. Η παραλαβή του, από μέρους μου τουλάχιστον, έγινε στις 18/11. Που σημαίνει ότι σε λιγότερο από ένα μήνα έχει κινηθεί η διαδικασία. Αν δε, λάβουμε υπόψη ότι μεσολάβησαν και οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές που αρκετοί υπάλληλοι μετακινούνται για να ψηφίσουν και το γενικότερο κλίμα χαλάρωσης που επικρατεί σε τέτοιες περιόδους στις υπηρεσίες, το πράγμα κινείται καλά.
  2. Η διαδικασία είναι ορθή, σοβαρή και αμερόληπτη. Έστειλαν στον καταγγελλόμενο ολόκληρη την αναφορά μου δίνοντάς του την ευκαιρία να κατανοήσει την καταγγελία έτσι όπως εγώ την διατύπωσα και όχι περίληψή της ή έστω με κάποια άλλη μορφή ή διατύπωσή της η οποία ενδεχομένως να τον μπέρδευε. Απλά και ξεκάθαρα πράγματα. Διότι, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και ο καταγγελλόμενος έχει δικαιώματα τα οποία πρέπει πάση θυσία να διαφυλάσσονται.

Αναμένω τη συνέχιση της διαδικασίας και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σ’ αυτή τη χώρα με τις τόσες παθογένειες, υπάρχουν θεσμοί οι οποίοι λειτουργούν και είναι προς όφελος του απλού πολίτη και της κοινωνίας.

Έχουμε και συνέχεια εδώ.

 

Advertisements
  1. Μπράβο σου που αντέδρασες και πήγες στο Συνήγορο! Αν ήμασταν όλοι πιο συνειδητοί πολίτες και καταναλωτές δεν θα φτάναμε σαν χώρα σ΄ αυτό το σημείο σήμερα. Περμένουμε κι εμείς να μάθουμε τη συνέχεια της διαδικασίας, όπως κι εσύ.

    Την καλημέρα μου
    http://newagemama.wordpress.com

  2. Καλημέρα κι από μένα.
    Άντε να δούμε που θα καταλήξει…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: