Εκλογές.

Image: Salvatore Vuono / FreeDigitalPhotos.net

Από τη σκοπιά του απλού πολίτη:

Για μένα οι αυτοδιοικητικές εκλογές έστειλαν αρκετά μηνύματα. Πρώτα απ’ όλα η μεγάλη αποχή στις εκλογές αυτές δείχνει ότι ο λαός, εμείς δηλαδή, έχουμε πάψει να ενδιαφερόμαστε για τα κοινά ακόμα και τα κοντινά μας, του τόπου μας. Νομίζω ότι αυτό είναι στοιχείο παρακμής και οπισθοδρόμησης.

Η νίκη, νομίζω, του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρη, υπό την έννοια ότι ο κόσμος δεν έριξε ένα γερό χαστούκι στην πολιτική του μνημονίου. Η ΝΔ απλώς πέρασε και δεν ακούμπησε, μοιάζει σα χαμένη, αποπροσανατολισμένη χωρίς στόχους και διαγράφει μια θολή πορεία προς κάπου που ούτε η ίδια έχει ξεκαθαρίσει. Το ΚΚΕ, σταθερά στις δυνάμεις του. Χρειάζεται ένας κάποιος εκσυγχρονισμός σ’ αυτό το κόμμα, λίγο να ξεφύγει από τα τετριμμένα. Η υπόλοιπη αριστερά έχει σκορπιστεί στους πέντε ανέμους. Αν δε συμμαζευτούν θα χαθούν. Το ΛΑΟΣ σταθερά κι αυτό στις δυνάμεις του. Το ίδιο και οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

Από τη σκοπιά του πολιτικοποιημένου πολίτη:

Διαφάνηκε για ακόμα μια φορά, και ποιος ξέρει πόσες ακόμα, ότι ο ψηφοφόρος είναι γερά αγκιστρωμένος στα πολιτικά γραφεία. Δεν κοιτάζει ούτε πολιτικές, ούτε προγράμματα, ούτε πρόσωπα. Μόνο την κομματική γραμμή. Χτες ανακηρύχτηκαν ξανά δήμαρχοι κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι είναι ανίκανοι να διαχειριστούν τα κοινά κατά την προσωπική μου γνώμη. Κι όμως βγήκαν διότι τους στήριξε η μία ή η άλλη παράταξη. Κι ο λαός, σαν τα πρόβατα, αντί να επιλέξει άξιους επέλεξε τους ίδιους. Επέλεξε το νοσηρό κατεστημένο. Αλλά, ευτυχώς, κάθε λαός έχει τους κυβερνώντες που τους αξίζουν.

Άντε και του χρόνου…

Advertisements
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: