Περιπλανώμενος θίασος

Τις τελευταίες ημέρες και καθώς πλησιάζουν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, σχεδόν κάθε μέρα έχουμε στον εργασιακό μου χώρο επισκέψεις από υποψήφιους πολιτευτές. Γεμάτοι χαμόγελα, συνοδευόμενοι συνήθως από μια κουστωδία κομπάρσων και παρατρεχάμενων, άλλοι με το ύφος του αδιαφιλονίκητου φαβορί, άλλοι πιο προσγειωμένοι, όλοι όμως ζητώντας στήριξη μοιράζοντας υποσχέσεις διαλαλώντας τις άριστες ικανότητές τους στη διαχείριση των κοινών. Σαν περιπλανώμενος θίασος, με το θιασάρχη, τον τελάλη, τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων και το απαραίτητο συνοδό πλήθος που δημιουργεί τη βοή.

Η μοναδικότητα του καθενός απ’ αυτούς, που τους καθιστά αναντικατάστατους και απαραίτητους στα πόστα της αιρετής τοπικής αυτοδιοίκησης, η εμπειρία τους, οι σπουδές τους, η θητεία τους σε συμβούλια κλπ. κλπ. κλπ. είναι τα προσόντα που διαφημίζουν στις επισκέψεις τους. Βαρέθηκα να ακούω τα ίδια και τα ίδια απ΄ όλους. Το πιο ωραίο όμως είναι τα φυλλάδια. Γεμάτα φωτογραφίες και κάτι μακροσκελή βιογραφικά, που νομίζεις ότι μόνο γενικοί γραμματείς του Ο.Η.Ε. δεν έχουν διατελέσει! Και τα περισσότερα γελοία. Π.χ. Διατελέσαντας μέλος της τάδε Επιτροπής (η οποία μπορεί να μην έχει συνεδριάσει ποτέ ή αν συνεδρίασε το έκανε για τα μάτια του κόσμου), μέλος του Δ.Σ. του εξωραϊστικού συλλόγου της Άνω Ραχούλας (που μπορεί να αριθμεί 2 κατοίκους όλους κι όλους), μέλος του Δ.Σ. του τάδε συλλόγου (που έχει 20 άτομα το πολύ), αναπληρωματικό μέλος εδώ, σύμβουλος εκεί…. Κανένας δε γράφει πόσα ένσημα έχει στο ΙΚΑ ή στο ΤΕΒΕ. Κανένας δε γράφει ότι δούλεψε κάπου… Το πιο χαζό όμως είναι ότι θυμούνται να αναφέρουν τις οικογένειές τους. «Παντρεμένος με την/τον Τάδε, πατέρας τόσων παιδιών» Γιατί, αν είσαι ανύπαντρος δεν πρέπει να σε ψηφίσουμε; Ή αν είσαι παντρεμένος με παιδιά πρέπει σώνει και καλά να σε ψηφίσουμε;

Και πώς να αποφασίσει ο έρημος ο πολίτης ποιόν να ψηφίσει με τόσα προσόντα κύριοι; Κόψτε κάτι για να μας διευκολύνετε!!!

Άντε και καλό βόλι…

Advertisements
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: